15.7 C
Purmerend
woensdag 3 juli 2024
HomePurmerend‘Belletje trekken’ bij bushaltes, maar waar is het voor?

‘Belletje trekken’ bij bushaltes, maar waar is het voor?

Purmerend – Drukknoppen bij de bushaltes. Op steeds meer plekken in Purmerend worden oude analoge borden vervangen voor digitale borden met daaronder een gele drukknop. Voornamelijk in de Gors is dit al geïmplementeerd.

Maar waar is die gele drukknop voor? Zou je daarmee de bus kunnen oproepen? Kom je in contact met een medewerker van de klantenservice? Wij zochten het uit.

De paal, in jargon ook wel Dynamisch Reizigers Informatie Systeem, begint de reisinformatie te vertellen als iemand een knop indrukt. Het blijkt een systeem te zijn voor blinden en slechtzienden. Mensen die niet of slecht kunnen zien, kunnen hiermee de reisinformatie ook horen.

Alle digitale borden hebben een voorleesfunctie. Deze zet je aan door op een gele knop te drukken, die op de paal of op het informatiebord zelf zit.

We hebben geen idee of dit systeem in de nacht uitstaat want een man uit Utrecht werd er horendol van, bijna elke nacht werd de knop onder zijn slaapkamerraam ingedrukt waardoor hij ’s nachts rechtop in bed zat.

In de door ons gemaakte video is te zien dat het systeem niet altijd goed werkt. Op het digitale bord is te zien dat bus 110 om 15:30 uur is uitgevallen. Echter, de hoorbare reisinformatie geeft gewoon aan dat bus 110 om 15:30 vertrekt.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. EBS is kut de service is kut alles is kut
    Alle ritten vervallen, rijden met mega vertraging onbeschofte chauffeurs bedrijf moet failliet weg met deze zooi

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,957FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.7 ° C
16.8 °
14.4 °
74 %
1.3kmh
85 %
wo
16 °
do
16 °
vr
17 °
za
19 °
zo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.