Zaterdag 9 September 2017

“SKATE,BIKE en BMX  event”

Leeghwaterpark bij de skatebaan op en op het terrein van SPURD naast het zwembad.
Zaterdag 9 september 2016 tussen 13:00 en 17:00 uur.

Stichting Purmerend  Marktstad organiseert in het Leeghwaterpark een groots SKATE, BIKE & BMX event. Gedurende de middag zullen SKATE HALF PIPE SHOWS, FIETS TRIAL SHOWS en FLATLAND BMX SHOWS worden gehouden. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om te genieten van Purmerendse jeugd die ook hun kunsten kunnen laten zien. Een DJ van de DJ school Purmerend zorgt voor de passende beats en een paar food trucks met betaalbare snacks  zorgen voor de omlijsting van dit Event.

BOEKENMARKT

Binnenstad Purmerend
Zaterdag 9 september 2017 van 09.00 tot 17.00 uur

Rustig schuifelen de echte boekenliefhebbers langs de kramen. Speurend naar juist dat ene bijzondere boek of naar die lang verlangde bundel. Een boekenmarkt is het domein voor de ware boekenwurm. Op maar liefst 70 kramen bieden professionele boekenhandelaren hun waar aan. Een must voor de boekenliefhebbers, de koopjesjagers en andere belangstellenden.

De organisatie van de boekenmarkt is in handen van de

LIONSCLUB PURMEREND MARKTSTAEDE.

Open dag Handboogschietvereniging

Westerweg 56b
Zaterdag 9 september 2017 van 10:00 – 15:00 uur

Zaterdag 9 september is er open dag bij handboogschietvereniging De Waterlandschutters in Purmerend. Van 10.00 tot 15.00 uur is iedereen welkom op de Westerweg 56b. Dus heb je altijd al een keer kennis willen maken met handboogschieten; aarzel niet langer en kom gezellig langs.

MarktstadWalk                                               

Start rond de koemarkt
Zaterdag 9 september 2017 vanaf 09.00 – 11.00 uur

De start van de Walk op zaterdag 9 september is vanuit Sport2000 Purmerend aan de Dubbele Buurt 23 in Purmerend. We werken met drie starttijden in verband met de verwachte drukte.

  • Van 09.00-10.00 uur kunnen de wandelaars voor de 25 kilometer zich nog inschrijven en vertrekken.
  • Van 10.00-11.00 uur de 13 kilometer
  • Van 11.00-13.00 uur de Family Walk van 5,7 kilometer.

Voor deze familietocht bedraagt het inschrijfgeld 3 euro voor 1 persoon, bij vier personen 10 euro en iedere persoon extra 2,50 euro. De deelnamekosten voor de MarktstadWalk 13 of 25km kost € 7,- per persoon.

Wat krijg je bij je deelname:

  • Drie mooie wandeltochten vanuit het centrum, dwars door het Purmerbos en de groene wijken van Purmerend
  • Stempel mogelijkheid voor de wandelaars met een wandel logboek
  • Extra toilet voorzieningen bij aanvang van de wandeling en bij de 24km ook onderweg
  • Bij de finish ontvang je een herinnering aan de wandeltocht
  • Tot slot ontvang je nog een cadeautje beschikbaar gesteld door Sport2000.

Inschrijving via de website  http://registration.mysports.tv/e/Index/2295

Na de finish is het op het nabij gelegen uitgaansplein “de Koemarkt” heerlijk bijkomen onder het genot van een hapje en drankje.

OPEN DAG HUIS VAN DE  STAD

Gemeentehuis Purmerend
Zaterdag 9 september 2017 van 11.00 – 16.00 uur

De interne verbouwing van het stadhuis is deze zomer afgerond: een nieuwe raadzaal, een café met heerlijke koffie en veel lichte en open ruimtes. De gemeente opent deze dag de deuren van het ‘huis van de stad’ voor alle inwoners en belangstellenden. U kunt het stadhuis bekijken, workshops volgen en lekker eten en drinken. Muziek, sport en foodtrucks garanderen vermaak voor alle leeftijden!

De bestuurders en ambtenaren van Purmerend heten u welkom en laten u graag het nieuwe stadhuis zien. Parkeren in de directe omgeving is lastig, dus we raden u aan om zo veel mogelijk lopend of op de fiets te komen. Dat maakt het ook makkelijk om van evenement naar evenement te hoppen: vanaf het stadhuis bent u bijvoorbeeld in een paar minuten bij de brandweer of in de binnenstad.

Mirror Room – We are data. Meer informatie op: http://wearedata.nl

OPEN DAG BRANDWEER          

Brandweerkazerne aan de Gorslaan
Zaterdag 9 september 2017 van 10.00 – 16.00 uur

Op zaterdag 10 september organiseert de brandweer Purmerend haar jaarlijkse open dag. De organisatie wordt aangestuurd vanuit de Veiligheidsregio Zaanstreek Waterland.  . Jong en oud zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom bij de kazerne aan de Gorslaan hoek Waterlandlaan. Er is geen parkeerruimte in de directe omgeving, dus kom zoveel mogelijk lopend of op de fiets.

OPEN MONUMENTEN DAG       

Diverse plaatsen in de binnenstad van Purmerend
Zaterdag 9 september 2017 van 10.00 – 16.00 uur

Op de BankGiro Loterij Open Monumentendag zet Nederland massaal de deuren open, in 2017 met speciale aandacht voor het thema Boeren, Burgers en Buitenlui. Het is de kans om een  plek  te bezoeken, die anders niet voor publiek toegankelijk is, of om mee te doen aan een bijzondere activiteit of rondleiding. Of het nu die geheime tuin is achter de kloostermuren, die gesloten villa aan het einde van de straat of dat monumentale grachtenpand in de hoofdstad, op Open Monumentendag kunt u geschiedenis tot leven zien komen.

OPEN DAG GYMNET

Sportzaal De Gors Zwanebloem
Zaterdag 9 september tussen 10:00 en 16:00 uur

Gymnet organiseert een open dag voor het Turnen, Freerunning, Rhönrad turnen en Ritmische Gymnastiek. Kom een kijkje nemen.

Voor informatie
Email: [email protected]
Infotelefoon: (0299) 649269 (tussen 19.00 – 21.00 uur)

WANDELING DOOR EEN VERANDEREND PURMEREND       

Taborkerk, Maasstraat 2 Purmerend

Organisatie door Vereniging Historisch Purmerend
Zaterdag 9 september 2017 aanvang 20:00 uur

In deze beeldpresentatie, met als presentatoren Jan Dekkers en Henk Meines, worden opnieuw verschillende winkelpanden getoond die er niet meer zijn en neringdoenden die hier en elders in de stad actief waren. Verder laten zij de veranderingen in de stad zien voor de bouw van het Eggertcentrum. Alsmede de verbeteringen voor de trein- en busverbindingen. Tot slot een bonte verzameling van bekende, beroemde en minder bekende Purmerenders die op één of andere manier met de stad of de markt te maken hadden.

Kaarten voor deze presentatie kosten 8 euro en zijn verkrijgbaar tijdens de inloopmiddagen in het VHP-huis aan de Kanaaldijk 10 te Purmerend, op de laatste zaterdag van elke maand.

Foto Taborkerk Purmerend: reliwiki.nl CC license