Zondag 10 september 2017

CONCOURS HIPPIQUE, springen, dressuur, Tuigpaarden en ‘t Schoonste Geheel

Terrein de Beyaert, Westerweg nabij de Golfbaan
Zondag 10 september 2017 van 09.00 – 15.30 uur

Ieder jaar weer organiseert Landelijke Rijvereniging & Ponyclub Beyaert op het eigen clubterrein aan Westerweg 56a (nabij de Golfbaan) een prachtig Concours Hippique voor zowel jeugd als seniorenruiters.

Er zijn dressuur- en springwedstrijden in de diverse classes. Inschrijven voor deze wedstrijd kan via www.startlijsten.nl  (zoeken op plaats: Purmer)

Eén van de hoogtepunten is de aanwezigheid van de P.T.W. (Promotie Tuigpaarden West).

Het feestelijke programma bij LR & PC Beyaert is een goede gelegenheid voor de P.T.W. om de laatste wedstrijd van het seizoen al daar te houden met als onderdeel “Het schoonste geheel van tuigpaarden “en hier dan ook het clubkampioenschap aan te verbinden.

TAFELTENNISTOERNOOI VOOR DE JEUGD.

Gymzaal J.P. Sweelinckstraat
Zondag 10 september vanaf 10:30 uur


Inschrijven voor dit toernooi kan per mail of telefonisch op vrijdag avond tussen 20:00 en 22:00 uur bij Eduard Harmens, tel: 0299642742 of per mail [email protected]
en op zondag  10 september vanaf  10:30 uur.

In het kader van de Nazomerfeestweek wordt het inmiddels traditionele “Marktstadtafeltennistoernooi” georganiseerd door de tafeltennisverenigingen Het Nootwheer en TSO. Dit toernooi wordt gehouden op zondag 10  september 2017 en de wedstrijden beginnen om 11.00 uur. Deelnemers dienen uiterlijk om 10.30 uur aanwezig te zijn. Er wordt gespeeld in de gymzaal “JP Sweelinckstraat” welke is gelegen aan de J.P. Sweelinckstraat 4a, 1443 MA Purmerend (wijk  Wheremolen)

Deelname is mogelijk voor jongens en meisjes woonachtig in Purmerend vanaf 8 jaar tot 16 jaar. Er wordt met vierkampen gespeeld zodat men minimaal 3 partijen speelt. De indeling vindt gemengd plaats. Het inschrijfgeld bedraagt € 1 per persoon. Maximaal aantal deelnemers is 40.

Er wordt in 2 categorieën gespeeld:

A: competitiespelers
B: recreanten (zij die nooit competitie hebben gespeeld).

In iedere categorie zijn 2 prijzen te winnen. De winnaar uit groep A mag zich tevens en gedurende een jaar de kampioen van Purmerend noemen.

MARKSTADRUN 2015

Start en finish op de Koemarkt. Parcours door binnenstad en diverse wijken in Purmerend.
Zondag 10 SEPTEMBER 2017 start programma 12.45 uur

INSCHRIJVEN via www.marktstadrun.nl 

Op zondag 10 september wordt voor de 7e keer de Marktstadrun georganiseerd, met finish op de bruisende Koemarkt in Purmerend. De hoofdsponsor van dit evenement is de ABN AMRO.

Ook dit jaar gaat het parcours van de 4 EM (6,4 km) gesponsord door Nobel Vermogensbeheer en de 8 EM (12,8 km) gesponsord door ABN AMRO weer door diverse wijken in Purmerend. Wegens succes in 2013 hebben voor de 8 EM weer gekozen voor een prachtige en verrassende route door de wijken en het ‘groen’ van Purmerend.

De businessrun 4EM en 8EM wordt gesponsord door het Gezinsblad (Gezinsblad Businessrun).

Ook dit jaar weer een halve marathon die dit jaar mogelijk wordt gemaakt door sponsoring van Runnersworld Purmerend.En natuurlijk ontbreekt ook de 1 EM ( 1,6 km) Kidsrun, gesponsord door Bracks en Multi IJs.  niet; vele enthousiaste (groot)ouders langs het parcours met een heleboel leuke sportieve jongens en meiden.

Er wordt onderweg en na afloop gezorgd voor een drankje en hapje. Door de elektronische tijdregistratie en uitslagverwerking via het B-tag systeem zorgen wij voor een eenvoudige, maar betrouwbare en correcte uitslag.

Bij Concordia bestaat de mogelijkheid voor het omkleden.

Er is GEEN GELEGENHEID voor douchen.

Startijden:
Het programma van 2017 ziet er als volgt uit:
12:00 uur: Warming-up Kidsrun
12:30 uur: Start 1EM Kidsrun
12:45 uur: Start 2EM Scholierenrun
13:00 uur: Warming up deelnemers MarktstadRun
13:30 uur: Start deelnemers Runnersworld halve marathon
13:45 uur: Start (wedstrijd) deelnemers ABN AMRO Bank 8 EM
14:00 uur: Start deelnemers Nobel Vermogensbeheer 4 EM
16:00 uur: Prijsuitreiking winnaars 4EM, 8 EM & halve marathon

MANIFESTATIE AANGEPAST SPORTEN

Voormalig NUKA-terrein direct naast de Koemarkt
Zondag 10 SEPTEMBER 2017 start programma 12.00 uur tot 16:00 uur

Door Spurd  wordt al enige jaren gelijk met de Marktstadrun de genoemde manifestatie georganiseerd. Hierbij worden diverse aangepaste sporten voor  G sporters gepromoot en kan er ook aan sporten worden deelgenomen.

Er zijn demonstraties aangepast sporten, kramen met informatie over aangepast sporten en zorg voor mensen met een beperking, springkussens en nog veel meer. Wilt u meedoen met een demonstratie, een kraam bemannen of heeft u een vraag? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

KOEBOTENRACE 2017

Noord-Hollands kanaal bij de Melkwegbrug
Zondag 10 september 2017 van 13.00 – 17.00 uur

Inschrijven via [email protected]

Niet meer weg te denken tijdens de Nazomerfeestweek dus een traditie, de Koebotenrace.  Dit jaar op een nieuwe locatie nabij de Melkwegbrug. De binnenkomende hardlopers van de Marktstadrun kunnen mee kijken want die lopen via de Melkweg brug de binnenstad van Purmerend in op weg naar de finish.

Twee stalen vletten, 20 boerenscheppen, 20 scheppers en twee bestuurders. Spektakel door met geschreeuw, waterspetters en soms aanvaringen tussen de strijdende teams.

Het parcours voor de strijd is net als vorig jaar uitgezet voor de Kanaalkade. Daar is aan de Sluisbrug-kant de start waarna de koeboten midden op de kom keren en terugvaren naar de finish waarbij de winnaar wordt bepaald door het team dat als 1e aan de bel klingelt.

Conditie, kracht, teamgeest en geslepenheid zijn de elementen bij deze wedstrijden. De winnende ploeg mag zich een jaar lang de” Marktstadkoebotenkampioen” 2017 noemen.
Inschrijfgeld € 10,= per deelnemend team. (10 scheppers en 1 bestuurder).