13.9 C
Purmerend
woensdag 19 juni 2024
HomeGemeentePvdA wil onderzoek op uitgaven WMO-hulpmiddelen

PvdA wil onderzoek op uitgaven WMO-hulpmiddelen

Purmerend – PvdA Purmerend zal in de raadsvergadering van 29 juni 2017 een motie indienen. In deze motie vraagt de PvdA om een onafhankelijk onderzoek naar het WMO-hulpmiddelenbeleid.

In een reactie benadrukt de partij absoluut niet te pleiten voor het uitgeven van minder geld aan hulpmiddelen:

“De PvdA vindt het belangrijk dat geld dat nodig is voor zwakkeren in de samenleving ook wordt uitgegeven. Wij willen dus zeker niet dat minder aan WMO hulpmiddelen wordt uitgegeven, als dit het bedrag is dat nodig is om mensen te helpen. Wat we wél willen, is controle over het budget en duidelijkheid over hoe het nu zo mis heeft kunnen gaan. Die duidelijkheid is tot nu toe niet gegeven.”

In 2016 en in 2017 is/wordt er aanzienlijk meer geld uitgegeven aan WMO-hulpmiddelen. Bij de PvdA zijn er vragen gerezen over de oorzaak van deze stijging.

Op basis van het contract met de leverancier worden hulpmiddelen na een bepaalde periode vervangen. Onafhankelijk of deze op dat moment nog in goede conditie zijn. Het is onduidelijk of deze “verplichte vervanging” ook in de begroting is meegenomen.

Verder worden hulpmiddelen afgenomen vanuit een regionaal depot. Duidelijk is dus dat de gemeente Purmerend niet zonder meer haar eigen hulpmiddelen behoudt voor haar inwoners. Wat niet duidelijk is, is of de (financiele) verhoudingen scheef lopen (met andere woorden: of andere gemeenten méér Purmerendse spullen uit het depot hebben gehaald dan andersom).

De partij wil graag een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren naar deze twee punten. Tevens wil de PvdA dat de effectiviteit van het huidige WMO-hulpmiddelenbeleid in het algemeen, waarbij specifiek aandacht wordt besteed aan het huidige contract in verhouding tot vorige contracten, wordt onderzocht.

De motie zal tijdens de komende raadsvergadering worden ingebracht onder agendapunt nummer 18 met als onderwerp “Verhoging hulpmiddelenkrediet vanaf 2017”.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.9 ° C
14.5 °
12.8 °
80 %
1.8kmh
100 %
wo
18 °
do
19 °
vr
22 °
za
16 °
zo
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.