14 C
Purmerend
maandag 24 juni 2024
Home112Bewoner Binnendijk zelf verdacht van 3 brandstichtingen - voorarrest verlengd

Bewoner Binnendijk zelf verdacht van 3 brandstichtingen – voorarrest verlengd

Purmerend – In maart en april van dit jaar werd de Binnendijk in Purmer-Noord opgeschrikt door drie brandstichtingen. Op dinsdag 13 maart ontstond er op deze straat een brand aan een auto. Vervolgens werd er op zondag 1 april brandend materiaal door een brievenbus gegooid en begon hierdoor brand aan de binnenkant van de voordeur. Op maandag 16 april werd er brand gesticht in het schuurtje wat bij deze zelfde woning hoort. 

Op dinsdag 26 juni werd er door de politie een verdachte aangehouden. Inmiddels verklaren buurtbewoners dat het gaat om de bewoner zelf. Hij werd in de vroege ochtend van 26 juni 2018 van zijn bed gelicht. Zijn voorarrest zou vandaag met 14 dagen verlengd zijn.

Het NHD schrijft dat zijn vrouw zegt, die bij de laatste brand met haar twee kleine kinderen geëvacueerd moest worden, dat haar man niets met de brandstichtingen te maken heeft. „Ik sta 200 procent achter hem en verwacht dat hij snel weer thuis is. Er is geen enkel bewijs.’’

Relevante artikelen:

Verdachte aangehouden voor drie brandstichtingen

Aanslag op woning in Purmerend: “Ik weet niet wie ons dit aandoet” (video)

Politie zoekt getuigen van woningbrandSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,949FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
14 ° C
15.1 °
13 °
80 %
0.9kmh
8 %
ma
23 °
di
25 °
wo
26 °
do
26 °
vr
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.