Purmerend

Toon Capel (92) “Waar de koning het antwoord op wil, doen wij hier al 30 jaar!” (audio)

Purmerend – Afgelopen woensdag, 19 september 2018, was de Nieuws en Co bus van NPO radio 1 bij het Woonkollektief aan de Veenweidestraat om te praten over wat de plannen van prinsjesdag voor de ouderen betekenen. 

Toon Capel, die diverse columns voor RegioPurmerend heeft geschreven, was samen met twee medebewoners aanwezig om de vragen te beantwoorden. Met veel genoegen werd er plaats in de bus genomen. Presentatrice Petra Grijzen stelde de vragen.

Luistertijd: 3 minuut 53 seconden

Ook werd er gepraat over de eenzaamheid in de wijk, hoe belangrijk het is dat er een ontmoetingsruimte komt om dit tegen te gaan en hoe de woongroepen in het Woonkollektief in elkaar steken. Toon: “De vergrijzing in de wijk de Gors is de hoogste van Purmerend. 50% van de ouderen voelt zich in deze wijk eenzaam, althans dat is het getal wat genoemd wordt. Ik blijf strijden voor een ontmoetingsruimte in deze wijk.”

Luistertijd: 11 minuut 05 seconden

Foto’s: Haico Kats

Relevante artikelen:

Column van Toon (91) – meer ouderen dood door vallen in eigen huis

Column van Toon Capel (91) – Gors tikkende tijdbom?

Column van Toon (91) – eenzaamheid erger dan drank en drugs?

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....