Purmerend

Toon Capel (92) “Waar de koning het antwoord op wil, doen wij hier al 30 jaar!” (audio)

Purmerend – Afgelopen woensdag, 19 september 2018, was de Nieuws en Co bus van NPO radio 1 bij het Woonkollektief aan de Veenweidestraat om te praten over wat de plannen van prinsjesdag voor de ouderen betekenen. 

Toon Capel, die diverse columns voor RegioPurmerend heeft geschreven, was samen met twee medebewoners aanwezig om de vragen te beantwoorden. Met veel genoegen werd er plaats in de bus genomen. Presentatrice Petra Grijzen stelde de vragen.

Luistertijd: 3 minuut 53 seconden

Ook werd er gepraat over de eenzaamheid in de wijk, hoe belangrijk het is dat er een ontmoetingsruimte komt om dit tegen te gaan en hoe de woongroepen in het Woonkollektief in elkaar steken. Toon: “De vergrijzing in de wijk de Gors is de hoogste van Purmerend. 50% van de ouderen voelt zich in deze wijk eenzaam, althans dat is het getal wat genoemd wordt. Ik blijf strijden voor een ontmoetingsruimte in deze wijk.”

Luistertijd: 11 minuut 05 seconden

Foto’s: Haico Kats

Relevante artikelen:

Column van Toon (91) – meer ouderen dood door vallen in eigen huis

Column van Toon Capel (91) – Gors tikkende tijdbom?

Column van Toon (91) – eenzaamheid erger dan drank en drugs?

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.