PolitiekPurmerend

PVV Purmerend zegt vertrouwen in Nicole Moinat op

Purmerend – PVV Purmerend heeft per direct het vertrouwen in raadslid Nicole Moinat opgezegd. Dit hebben zij vanmorgen aan Moinat laten weten. De brief – gedateerd op 11 december – waarin ze hun besluit aan het college en de raad kenbaar maken staat inmiddels bij de ingekomen stukken op de website van de gemeente Purmerend.

Op dit moment is het nog niet bekend of Moinat door gaat als eenmans-fractie of dat ze haar zetel terug geeft aan de PVV. Fractievoorzitter Soenjoto was niet bereikbaar voor commentaar. Nicole Moinat heeft aan Regio Purmerend aangegeven niet inhoudelijk te willen reageren.

Fractievoorzitter Soenjoto (l) en raadslid Van Dongen (r)

 

In een persverklaring laat de PVV Purmerend het volgende weten:

Er is een ernstig gebrek aan vertrouwen in Moinat <…>. En dat is precies wat Soenjoto wel noodzakelijk acht om strijdvaardig te kunnen functioneren: “We willen politiek drijven. Daar is een hechte fractie voor nodig. Een fractie die op één lijn zit.”

Struikelblok lijkt de houding ten opzichte van moslims in Nederland te zijn: “We willen met alle mensen in gesprek blijven. En ja, dit kan bijvoorbeeld ook een gesprek met een imam zijn. Radicale islamieten en potentiële terroristen moeten opgepakt worden en als land worden uitgezet. Mensen van goede wille zijn gesprekspartner”, valt er te lezen in een verklaring. 

Andere koers

“Ook de gematigde islamitische gemeenschap die wel goed geïntegreerd is, ondervindt last van deze radicalen. Wellicht kunnen we samen tot een oplossing komen. Niet polariseren, maar een dialoog aangaan”, iets waar volgens de verklaring Moinat zich niet in kan vinden: “Onze koers is helaas niet de koers die mevrouw Moinat voor ogen heeft.”

Brief zoals PVV Purmerend aan de raad verzond

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.