Purmerend

Purmerend doet mee aan actieprogramma tegen jonge dak- en thuislozen

Purmerend – Purmerend is één van de twaalf gemeenten die deel gaat nemen aan het landelijke Actieprogramma Dak- en Thuisloze Jongeren. Vandaag maakte staatssecretaris Blokhuis (VWS) bekend dat deze gemeenten zich met het Ministerie verbinden aan een flinke ambitie, namelijk geen enkele jongere meer langdurig (langer dan drie maanden) in de opvang of op straat.

Wethouder Kroese: “Dat betekent meer aandacht voor preventie, de behoeften van jongeren centraal stellen en beter samenwerken met alle betrokken organisaties. Elke jongere moet één aanspreekpunt krijgen. Iemand die de jongere aan de hand neemt langs alle mogelijke hulpvragen en niet loslaat tot de basis op orde is. We trekken hiervoor samen op met de collega’s van de omliggende gemeenten in de regio Waterland.”

Het verschil maken

Het Actieprogramma is onderdeel van de regiovisie en aanpak beschermd wonen en maatschappelijke opvang 2019 – 2022 voor de regio Waterland. Kroese: “We kennen de verhalen van jongeren die in onze regio klem zitten, waardoor ze op straat belanden, kiezen voor illegale bewoning of bijvoorbeeld op een wachtlijst komen. We hopen met deze investering ervoor te zorgen dat we in het leven van jongeren het verschil gaan maken. Zodat ze niet op straat belanden bij het nemen van een verkeerde afslag of door domweg botte pech. En zodat we kwetsbare jongeren met voldoende hulp en ondersteuning weer hoop voor de toekomst kunnen geven.”

Ondersteuning

Nog voor de zomer wordt een projectleider aangesteld die nadrukkelijk samen met jongeren uitvoering gaat geven aan het programma. Zij worden ondersteund door het Ministerie.

Ook kijkt het Rijk kritisch naar zichzelf en naar gemeenten als het gaat om knelpunten in de (uitvoering van) wet- en regelgeving. Naast Purmerend nemen deel: Almere, Amsterdam, Alkmaar, Arnhem, Den Haag, Dordrecht, Enschede, Haarlem, Leiden, Rotterdam en Utrecht.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.