10.3 C
Purmerend
zondag 14 april 2024
HomePurmerendPurmerend doet mee aan actieprogramma tegen jonge dak- en thuislozen

Purmerend doet mee aan actieprogramma tegen jonge dak- en thuislozen

Purmerend – Purmerend is één van de twaalf gemeenten die deel gaat nemen aan het landelijke Actieprogramma Dak- en Thuisloze Jongeren. Vandaag maakte staatssecretaris Blokhuis (VWS) bekend dat deze gemeenten zich met het Ministerie verbinden aan een flinke ambitie, namelijk geen enkele jongere meer langdurig (langer dan drie maanden) in de opvang of op straat.

Wethouder Kroese: “Dat betekent meer aandacht voor preventie, de behoeften van jongeren centraal stellen en beter samenwerken met alle betrokken organisaties. Elke jongere moet één aanspreekpunt krijgen. Iemand die de jongere aan de hand neemt langs alle mogelijke hulpvragen en niet loslaat tot de basis op orde is. We trekken hiervoor samen op met de collega’s van de omliggende gemeenten in de regio Waterland.”

Het verschil maken

Het Actieprogramma is onderdeel van de regiovisie en aanpak beschermd wonen en maatschappelijke opvang 2019 – 2022 voor de regio Waterland. Kroese: “We kennen de verhalen van jongeren die in onze regio klem zitten, waardoor ze op straat belanden, kiezen voor illegale bewoning of bijvoorbeeld op een wachtlijst komen. We hopen met deze investering ervoor te zorgen dat we in het leven van jongeren het verschil gaan maken. Zodat ze niet op straat belanden bij het nemen van een verkeerde afslag of door domweg botte pech. En zodat we kwetsbare jongeren met voldoende hulp en ondersteuning weer hoop voor de toekomst kunnen geven.”

Ondersteuning

Nog voor de zomer wordt een projectleider aangesteld die nadrukkelijk samen met jongeren uitvoering gaat geven aan het programma. Zij worden ondersteund door het Ministerie.

Ook kijkt het Rijk kritisch naar zichzelf en naar gemeenten als het gaat om knelpunten in de (uitvoering van) wet- en regelgeving. Naast Purmerend nemen deel: Almere, Amsterdam, Alkmaar, Arnhem, Den Haag, Dordrecht, Enschede, Haarlem, Leiden, Rotterdam en Utrecht.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,871FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.3 ° C
11.7 °
8.9 °
65 %
1kmh
100 %
zo
10 °
ma
8 °
di
9 °
wo
8 °
do
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.