20.8 C
Purmerend
woensdag 17 juli 2024
HomePurmerendPlan voor 460 woningen langs spoor in Wagenweggebied

Plan voor 460 woningen langs spoor in Wagenweggebied

Purmerend – Op dinsdag 27 augustus heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met een intentieovereenkomst met gebiedsontwikkelaar BPD. In deze overeenkomst spreken de partijen met elkaar af om toe te werken naar een plan voor zo’n 460 appartementen langs het spoor in het oostelijke deel van het Wagenweggebied. Het gaat dan om het stuk ten oosten van de Burgemeester D. Kooimanweg, vanaf de Where tot de Albert Heijn. Behalve voor woningen zou in het plan op de begane grond ook ruimte moeten komen voor horeca en bedrijvigheid.

Op deze locatie liggen nu nog onder andere de voormalige Heron-garage en een onbemand tankstation. De eigenaar van dat tankstation is ook eigenaar van de Carex-garage naast het Tramplein. Met deze eigenaar is afgesproken dat hij het tankstation langs de Burgemeester D. Kooimanweg verkoopt aan BPD. De gemeente helpt hem te zoeken naar een alternatieve locatie en gaat onderzoeken of het mogelijk is om zowel het tankstation als de garage te verplaatsen naar het P&R-terrein op de hoek van de Verzetslaan met de Jaagweg. Als dit lukt, wordt voor de plek van de Carex-garage een plan met nog eens 8 appartementen ontwikkeld.

Win-win

Wethouder Thijs Kroese is bijzonder tevreden over dit project: ‘Dit is een win-winsituatie voor Purmerend. Het plan past helemaal binnen het 30-30-40 woonbeleid. Het gaat om een enorm aantal woningen, van sociale huur tot het hogere segment en op een centrale plek in de stad die daar ontzettend van gaat opknappen. Door dit plan kunnen we straks in één keer 138 sociale huurwoningen toevoegen aan de stad. Als hier woningen komen, biedt dat meteen een kans om iets te doen aan de verkeerssituatie langs de Kooimanweg. De route voor auto’s en met name fietsers kan daar stukken beter, dus die pakken we dan meteen aan.’

Bijeenkomst

De gemeente ondertekent de intentieovereenkomsten met BPD voor het plan langs de Burgemeester D. Kooimanweg en met de eigenaar van het tankstation en de Carex-garage voor de mogelijke verplaatsing van deze twee bedrijven. In het najaar organiseren gemeente en BPD een informatiebijeenkomst voor betrokkenen en andere geïnteresseerden.

Schetsontwerp van het plan door Just Architects – dit is nog geen definitief ontwerp.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.8 ° C
22.8 °
18.9 °
71 %
1.8kmh
6 %
wo
21 °
do
22 °
vr
26 °
za
29 °
zo
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.