* Uitdam112

Brand in machinekamer van duwboot op Markermeer

Uitdam – Een duwboot is maandagmiddag in brand gevlogen op het Markermeer bij Uitdam. De brand is ontstaan in de machinekamer.

Op een foto is te zien dat er een dikke rookwolk boven de boot uit stijgt. In plaats van bluswater, wordt er schuim gebruikt om de brand te bedwingen. Dat gebeurt als de brandweer er rekening mee houdt dat er olie of benzine in brand staat. Brandstoffen zijn lichter dan water, waardoor ze op het water blijven drijven. Blussen met water zou de brand zodoende kunnen verergeren. Het schip zou graan vervoeren.

In totaal is zo’n 15.000 liter blusschuim nodig. Korpsen uit de hele regio proberen het schuim naar de boot te brengen. Voor zover bekend, is er geen olie in het water terechtgekomen.

Update 16:50 uur:

De brand is nog niet uit. Meerdere brandweereenheden zijn met schuim onderweg naar de locatie van de brand. Rijkswaterstaat is aanwezig voor bestrijding van eventuele watervervuiling

Update 17:45 uur:

De Veiligheidsregio Zaanstreek/Waterland meldt dat er geen gewonden zijn gevallen en dat de brand onder controle is. De brandweer blust nog na.

Foto’s: Inter Visual Studio

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.