* 360Purmerend

Papegaai Jessie is de vliegende koningin van Weidevenne (video)

Purmerend – Ze is een flamboyante verschijning in Purmerend: papegaai Jessie. En wie weleens door het park in Weidevenne wandelt, kan haar daar zomaar tegenkomen. Jessie wordt getraind om te kunnen ‘free flighten’, oftewel los buiten vliegen.

Zodra het mooi weer is gaat Marjon Kavousi er met haar papegaai op uit. In het speelpark is het een walhalla voor Jessie. Na de nodige training binnen, kan de vogel inmiddels buiten losvliegen. En dat zorgt vaak voor veel bekijks.

Het doel van free flighten is om de papegaai een zo natuurlijk mogelijk leven te geven, vertelt Marjon. “Ze hebben hun vleugels natuurlijk niet voor niks gekregen.” Mensen die Jessie buiten zien, hoeven dus niet meteen de dierenambulance te bellen. Ze blijft altijd in de buurt van haar baasje. “Maar daar gaat wel een hele training aan vooraf”, aldus Marjon. “Het is niet zo van je koopt een vogel en je laat ‘m los, zo werkt dat niet!”

De training is deze week in ieder geval goed verlopen. “Mooi gevlogen,  mooi terug naar haar plek. Ja, gewoon een topdag!”

Bron: Mediapartner NH-Nieuws

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.