Purmerend

Kinderopvang- en schoolorganisatie in Purmerend testen personeel in snelteststraat

Purmerend – Stichting Kinderopvang Purmerend (SKOP) en schoolorganisatie OPSPOOR hebben samen met huisartsenlaboratorium SALT een snelteststraat geopend om hun personeel te kunnen testen. Werknemers die ’s ochtends met klachten worden getest, weten al binnen een uur of ze corona hebben.

De teststraat is sinds afgelopen vrijdag open en inmiddels kan er elke vijf minuten iemand getest worden. Het personeel kan zich elke ochtend laten testen. De sneltesten worden uitgevoerd door het huisartsenlaboratorium SALT. 

De problemen waren erg groot voor de schoolorganisatie Opspoor en de kinderopvang SKOP. “Medewerkers moesten soms een week wachten op de uitslag van een coronatest”, legt Noor van Doesburg van Opspoor uit. “De sneltesten zijn geweldig. We kunnen direct actie ondernemen.”

Inmiddels krijgt onderwijspersoneel voorrang bij de teststraten van de GGD, maar dit geldt nog niet voor het personeel in de kinderopvang. De sneltesten die het huisartsenlaboratorium SALT aanbiedt, zijn dus een uitkomst. 

Sneltesten

Sneltesten worden nog niet gebruikt in de reguliere teststraten, maar de GGD is wel gestart met het experimenteren met die sneltesten. Zo loopt in de teststraat in de RAI in Amsterdam een experimenten met sneltesten van TNO.

SALT stelt in het persbericht dat de sneltesten, die ingekocht zijn bij Roche Diagnostic, een betrouwbaarheid hebben van 99% bij een negatieve uitslag. Bij een positieve uitslag is de betrouwbaarheid 96,52%. Personeel dat positief test, wordt doorgestuurd naar de GGD.

Maatschappelijk verantwoord

SALT laat in een persbericht weten dat het alleen samenwerkt met ‘organisaties die een maatschappelijk belang hebben’. Daarom is SALT ook in gesprek met andere schoolbesturen en ouderenzorg. Ook opent het huisartsenlaboratorium waarschijnlijk komende week een snelteststraat in Zaandam. 


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.