17.7 C
Purmerend
dinsdag 16 juli 2024
HomePolitiekBurgemeester Bijl mag van de gemeenteraad nog even door

Burgemeester Bijl mag van de gemeenteraad nog even door

Purmerend – De gemeenteraad adviseert de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om Don Bijl voor een tweede keer te herbenoemen als burgemeester van Purmerend.

De ambtstermijn van Don Bijl als burgemeester verstrijkt per 1 juli 2021. Met het oog op de komende fusie van Purmerend en Beemster per 1 januari 2022 en een daarbij behorende nieuwe gemeenteraad, heeft Don Bijl aangegeven open te staan voor een verlenging van zijn rol als burgemeester. De gemeenteraad heeft daarmee gisteravond ingestemd.

Don Bijl is burgemeester van Purmerend sinds 2009. In 2015 volgde een herbenoeming voor zes jaar. De tweede herbenoeming in 2021 geldt in principe eveneens voor een periode van zes jaar, maar zal aflopen per 1 juli 2022 vanwege het bereiken van de pensioenverplichtende leeftijd voor de burgemeester.  

Bijl is verheugd over de keuze van de raad: ‘Het is eervol dat de gemeenteraad heeft besloten mij aan te bevelen voor herbenoeming als burgemeester van Purmerend. Met veel plezier ga ik de komende tijd aan de slag in deze dynamische gemeente. Ook de fusie met Beemster wil ik graag afronden!’Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
17.7 ° C
18.4 °
16.7 °
81 %
4.5kmh
99 %
di
18 °
wo
21 °
do
23 °
vr
25 °
za
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.