PolitiekPurmerend

Burgemeester Bijl mag van de gemeenteraad nog even door

Purmerend – De gemeenteraad adviseert de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om Don Bijl voor een tweede keer te herbenoemen als burgemeester van Purmerend.

De ambtstermijn van Don Bijl als burgemeester verstrijkt per 1 juli 2021. Met het oog op de komende fusie van Purmerend en Beemster per 1 januari 2022 en een daarbij behorende nieuwe gemeenteraad, heeft Don Bijl aangegeven open te staan voor een verlenging van zijn rol als burgemeester. De gemeenteraad heeft daarmee gisteravond ingestemd.

Don Bijl is burgemeester van Purmerend sinds 2009. In 2015 volgde een herbenoeming voor zes jaar. De tweede herbenoeming in 2021 geldt in principe eveneens voor een periode van zes jaar, maar zal aflopen per 1 juli 2022 vanwege het bereiken van de pensioenverplichtende leeftijd voor de burgemeester.  

Bijl is verheugd over de keuze van de raad: ‘Het is eervol dat de gemeenteraad heeft besloten mij aan te bevelen voor herbenoeming als burgemeester van Purmerend. Met veel plezier ga ik de komende tijd aan de slag in deze dynamische gemeente. Ook de fusie met Beemster wil ik graag afronden!’


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.