Purmerend

Gemeente en politie gaan actief optreden tegen overlast jongeren in Centrum

Purmerend – Sinds februari van dit jaar komen er bij de gemeente meldingen binnen van ondernemers over overlast door jongeren in het centrum. Ondanks verschillende tactieken is de overlast nog niet verminderd. Daarom wordt er nu een vernieuwde aanpak ingezet.

Diverse ondernemers in het centrumgebied klagen al geruime tijd over hinderlijk gedrag. De overlast bestond vooral uit schreeuwen, vechtpartijtjes en provocerend gedrag. Ook vonden er in de afgelopen periode enkele vernielingen aan terrassen plaats.

Observaties, gesprekken en een enquete leidden vervolgens tot meer inzet van handhaving, politie en jongerenwerk in het centrum. Er zijn extra controles geweest op het gebruik van bromfietsen in het centrum en er wordt gekeken -in samenwerking met Spurd- of er mogelijkheden zijn om kleinschalig sport/spel-activiteiten aan de jongeren.

Inmiddels is in beeld gebracht welke jongeren voor de meeste overlast zorgen. Deze jongeren krijgen de komende tijd “exclusieve aandacht” van de gemeente.

Gemeente Purmerend roep iedereen aan om overlast te melden bij de gemeente. Bij overlast in de late avond of nacht of in ernstige situaties waarbij sprake is van crimineel gedrag, moet dat direct bij de politie worden gemeld. Na melding wordt er door de gemeente gericht ingezet op de jongeren.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.