0.9 C
Purmerend
zaterdag 2 december 2023
HomePurmerendGemeente en politie gaan actief optreden tegen overlast jongeren in Centrum

Gemeente en politie gaan actief optreden tegen overlast jongeren in Centrum

Purmerend – Sinds februari van dit jaar komen er bij de gemeente meldingen binnen van ondernemers over overlast door jongeren in het centrum. Ondanks verschillende tactieken is de overlast nog niet verminderd. Daarom wordt er nu een vernieuwde aanpak ingezet.

Diverse ondernemers in het centrumgebied klagen al geruime tijd over hinderlijk gedrag. De overlast bestond vooral uit schreeuwen, vechtpartijtjes en provocerend gedrag. Ook vonden er in de afgelopen periode enkele vernielingen aan terrassen plaats.

Observaties, gesprekken en een enquete leidden vervolgens tot meer inzet van handhaving, politie en jongerenwerk in het centrum. Er zijn extra controles geweest op het gebruik van bromfietsen in het centrum en er wordt gekeken -in samenwerking met Spurd- of er mogelijkheden zijn om kleinschalig sport/spel-activiteiten aan de jongeren.

Inmiddels is in beeld gebracht welke jongeren voor de meeste overlast zorgen. Deze jongeren krijgen de komende tijd “exclusieve aandacht” van de gemeente.

Gemeente Purmerend roep iedereen aan om overlast te melden bij de gemeente. Bij overlast in de late avond of nacht of in ernstige situaties waarbij sprake is van crimineel gedrag, moet dat direct bij de politie worden gemeld. Na melding wordt er door de gemeente gericht ingezet op de jongeren.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,741FansLike
2,522VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
0.9 ° C
2.2 °
-0 °
82 %
2.2kmh
62 %
za
1 °
zo
2 °
ma
3 °
di
5 °
wo
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.