29.2 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomeHart van de RegioDe Jutter reageert: Excuses nadat het restaurant Alzheimer-patiente pannenkoek weigerde

De Jutter reageert: Excuses nadat het restaurant Alzheimer-patiente pannenkoek weigerde

Purmerend – Woest, was ze. Twee keer per week gaat Sylvia een pannenkoek eten met haar dementerende moeder. Een traditie waar de moeder heel erg van geniet. Dit keer viel de keuze op restaurant De Jutter in Purmerend. Tot haar stomme verbazing weigerde het restaurant haar moeder een pannekoek te serveren.

Ook nadat ze had uitgelegd dat haar moeder Alzheimer heeft bleef het restaurant vasthouden aan hun beleid dat pannenkoeken alleen door kinderen besteld mogen worden.

Sylvia: “De serveerster is gaan overleggen met de eigenaar. Na een paar minuten kwam ze terug, de eigenaar bleef bij zijn standpunt, pannenkoeken is alleen voor kinderen. Wij stonden maar op om naar een ander restaurant te gaan, toen ik langs de eigenaar liep vroeg ik hem of hij een beroep kon doen op zijn menselijkheid, iemand met Alzheimer heeft namelijk een denkniveau van een kind.…… maar nee. Uiteindelijk zijn we gaan eten bij Van Der Valk Oostzaan.”

Verklaring De Jutter na enorme ophef op social media

Het bericht van de Purmerendse veroorzaakte een enorme ophef op social media. Verbazing, woede en onbegrip. Inmiddels regent het negatieve reacties op de Facebookpagina van De Jutter. Onbegrijpelijk en onmenselijk, vindt men het.

Tekst gaat verder onder de foto

Privefoto Sylvia

Restaurant De Jutter kwam zojuist met een verklaring aan Regio Purmerend:

“Wij vinden het vreselijk dat dit is voorgevallen, dit had nooit zo mogen gebeuren en wij zijn enorm verdrietig om de ontstane onrust. We hebben geprobeerd met mevrouw in contact te komen om onze welgemeende excuses te kunnen aanbieden en het te proberen goed te maken, helaas is zij hier vooralsnog niet op in gegaan. Uiteraard had mevrouw een kinderpannenkoek gekregen als wij van haar situatie op de hoogte waren geweest, maar onze medewerker heeft dit in de drukte verkeerd begrepen en voor hij zijn fout kon herstellen was het kwaad helaas al geschied. Wij willen nogmaals onze excuses aanbieden en hopen dat wij de kans krijgen in de toekomst beterschap te laten zien.”

Ook Syvia reageert op de gebeurtenissen van de afgelopen 24 uur: “Het is nooit mijn bedoeling geweest om De Jutter schade aan te richten. Wel vind ik het belangrijk dat mensen die onbekend zijn met Alzheimer zich meer verdiepen in de ziekte. Op woensdag 29 juni is er op NPO1 een landelijke uitzending van Alzheimer Nederland waar mensen kunnen doneren.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Mensen ga nooit meer naar de jutter alleen maar zakkenvullers flut restaurant laat links liggen die vreetschuur

  2. wat een vertoning van de Jutter om vervolgens hun FB pagina offline te halen…. de Jutter moet gewoon op een volwassen manier zelf met een statement komen…. nu horen we alleen het verhaal van Sylvia en haar moeder, maar de Jutter zwijgt in alle toonaarden… en dan ondertussen janken bij de politie op schoot…. zielig hoor

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
29.2 ° C
31.2 °
27.8 °
54 %
2.2kmh
2 %
za
29 °
zo
23 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.