17.3 C
Purmerend
vrijdag 14 juni 2024
HomeBeemsterHennepplantage ontdekt in woning te Zuidoostbeemster "81 hennepplanten"

Hennepplantage ontdekt in woning te Zuidoostbeemster “81 hennepplanten”

Zuidoostbeemster – Op maandagochtend rond 10.00 uur heeft de politie een hennepplantage ontdekt in een woning gelegen in Zuidoostbeemster. De ontdekking volgde op klachten over verdachte geuren die uit de woning kwamen. Bij de inval werden in totaal 81 hennepplanten aangetroffen, verdeeld over diverse groeistadia.

De inval onthulde ook een reeks apparatuur die vaak geassocieerd wordt met de illegale teelt van hennep. Onder de in beslag genomen items bevonden zich assimilatielampen, transformatoren, afzuigkappen en een weegschaal, die duidelijk wezen op georganiseerde teeltactiviteiten.

Een bijzonder verontrustend aspect van de situatie was de precaire elektrische bedrading die de plantage van stroom voorzag. Volgens de politie was de elektriciteitsaansluiting op amateuristische wijze geknutseld, wat een aanzienlijk brandgevaar met zich meebracht.

Het is momenteel onduidelijk hoelang de hennepplantage operationeel is geweest en hoeveel oogsten er zijn binnengehaald. Rechercheurs zullen nauwkeurig onderzoek doen om deze details vast te stellen.

De 59-jarige bewoner van het pand is ter plaatse aangehouden en zal worden geconfronteerd met een proces-verbaal voor betrokkenheid bij illegale teeltactiviteiten en mogelijke elektriciteitsfraude. Naast de juridische gevolgen kan hij ook zijn mogelijk wederrechtelijk verkregen voordeel verbeuren als gevolg van deze activiteiten.




Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,942FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
17.3 ° C
18 °
16.7 °
73 %
3.6kmh
100 %
vr
16 °
za
17 °
zo
16 °
ma
19 °
di
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.