21.7 C
Purmerend
dinsdag 23 juli 2024
HomeBeemsterTijdelijke opvang statushouders geen 3 jaar maar 1 jaar langer in hotel...

Tijdelijke opvang statushouders geen 3 jaar maar 1 jaar langer in hotel Van der Valk Zuidoostbeemster

Purmerend – De gemeente heeft een vergunning verleend voor de tijdelijke noodopvang van asielzoekers in het Van der Valk Hotel Purmerend in Zuidoostbeemster voor de duur van 1 jaar. Het COA heeft nog steeds een nijpend tekort aan opvangplaatsen. Het college van Purmerend heeft er begrip voor dat noodopvang nodig is en voorlopig blijft.

De gemeente ziet geen bezwaar voor het verlenen van de vergunning. Het COA verlengt de huurovereenkomst met Van der Valk voor 6 maanden, met de optie tot verlenging van nog eens een half jaar.

Het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) heeft sinds september 2022 een tijdelijke opvang voor asielzoekers en statushouders in het Van der Valk Hotel Purmerend in Zuidoostbeemster. Het COA heeft hiervoor destijds een huurovereenkomst gesloten met de hotelketen Van der Valk tot 1 september 2023.

Van der Valk heeft de oorspronkelijke vergunningaanvraag gewijzigd van 3 jaar naar 1 jaar na overleg met het COA. Het COA en van der Valk zijn overeengekomen de huurovereenkomst voor zes maanden te verlengen met optie tot nog eens een half jaar.

Omwonenden van het hotel zijn vandaag geïnformeerd over deze vergunningverlening van de gemeente en verlenging van de huurovereenkomst door het COA.

Wie verblijven op de locatie?

Het hotel heeft ruimte voor opvang en begeleiding van voor 80 mensen. De doelgroep bestaat voor het overgrote deel uit statushouders, mensen met een verblijfsvergunning die al langer in ons land zijn. Het COA zorgt voor de opvang aan en begeleiding van deze mensen tijdens hun verblijf in de noodopvang. Meer informatie over de locatie is te vinden op www.coa.nl.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Grof schandaal, stuur die gasten naar Den Haag Benoordenhout , waar Rutte woont , maar daar zie je ze niet. Blijf het ook zeer verachtelijk vinden dat 1 1/2 jaar geleden VD Valk de deal sloot met COA, voor de opvang van asielzoekers in VDValk hotel ZO Beemster zonder medeweten van de Gemeenteraad van Purmerend , mij zien ze daar niet meer bij vdValk

  2. Het COA verlengt de huurovereenkomst met Van der Valk voor 6 maanden, met de optie tot verlenging van nog eens een half jaar: dan ziet de gemeente Purmerend geen bezwaar voor het verlenen van de vergunning.

    Dus doet het COA dit ‘kunstje’ nog (minimasl) 2 keer: samen dan (minimaal) 3 jaar.
    Al die keren ziet de gemeente Purmerend geen bezwaar voor het verlenen van de vergunning……..

    Dan vergeten we maar voor het gemak dat sinds september 2022 het v.d. Valk hotel Zuidoostbeemster al een opvanglocatie is……..

    En dan vraagt de Gemeente/Regering/Overheid(sinstanties)e.d. zich nog af waarom het vertrouwen van de burger in de Gemeente/Regering/Overheid(sinstanties)e.d. al jaren daalt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,969FansLike
2,556VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
21.7 ° C
23.4 °
20 °
67 %
1.3kmh
6 %
di
21 °
wo
21 °
do
23 °
vr
21 °
za
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.