13.8 C
Purmerend
zaterdag 22 juni 2024
HomePurmerendBrandweer Beemster op kraamvisite bij kalf ‘Fire’ die geboren werd tijdens brand...

Brandweer Beemster op kraamvisite bij kalf ‘Fire’ die geboren werd tijdens brand in stal

Zuidoostbeemster – Op 17 oktober brak er een enorme brand uit in een koeienstal in Zuidoostbeemster, maar te midden van de chaos en vlammenzee was er een bijzondere gebeurtenis die plaatsvond. Niet alleen slaagden de brandweerlieden erin om alle 300 koeien in de stal te redden, maar er werd zelfs een nieuw kalf geboren! Dit pasgeboren kalfje heeft de trotse naam “Fire” gekregen.

Afgelopen maandagavond, op 30 oktober, trokken de brandweerploegen van Brandweer Middenbeemster en Brandweer Zuidoostbeemster erop uit om kraamvisite te brengen aan het bijzondere kalf “Fire.” Bijna 20 brandweerlieden kwamen samen om deze speciale gebeurtenis te vieren.

Beschuit met muisjes

Beschuit met muisjes werd uitgedeeld, maar de keuze voor de roze kleur van de muisjes was enigszins onzeker. Het was namelijk nog niet duidelijk of het kalfje een mannetje of een vrouwtje was. Gelukkig kwam het verlossende antwoord van de boerin: “Het is inderdaad een meisje! En daar zijn we heel blij mee, want nu kan ze bij ons blijven.”

Fire leek in eerste instantie niet veel aandacht te besteden aan de drukte in de stal. Maar nadat ze door de boer op haar pootjes werd gezet, leek ze de aandacht van de brandweerlieden toch wel erg gezellig te vinden. Vooral de brandweerhandschoenen bleken favoriet om aan te knabbelen.

De boerin laat weten dat het verder goed gaat met Fire: “Ze is de afgelopen tijd flink gegroeid. Het is een heel sterk kalf”.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,945FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
13.8 ° C
15 °
12 °
80 %
3.6kmh
20 %
za
19 °
zo
21 °
ma
22 °
di
25 °
wo
24 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.