Purmerend

Wereldbol Weidevenne kleurig gekleurd

Purmerend – Om 20:00 uur werd de wereldbol die prijkt op de rotonde aan de Laan der Continenten officieel geopend door het aandoen van de verlichting. Dit moment markeerde het einde van de werkzaamheden aan de rotonde. Samen met de wijkkerngroep, stichting Weidevenne en andere betrokken partijen werd hier kort bij stilgestaan in Buurtpunt Zuidland aan het Abel Tasmanplein.

Jarenlang hebben met name de wijkkerngroep en de stichting Weidevenne zich ingezet voor Weidevenne. Tijdens de officiële opening stonden zij stil bij wat er allemaal bereikt is in de wijk. De stichting heeft zichzelf inmiddels opgeheven nu Weidevenne bijna voltooid is.

Wereldbol

Het kunstwerk op de rotonde is gemaakt van cortenstaal, een onderhoudsvrij materiaal met een stoere uitstraling. Het ontwerp is van de hand van stedenbouwkundige Jan Beentjes en is gekozen door bewoners van de wijk. Het representeert de vier kwadranten van Weidevenne: Azië, Europa, Amerika en Afrika. Het kunstwerk is betaald door de voormalige stichting Weidevenne en de gemeente.

Foto’s: Rob Klaucke.

Relevante artikelen:

Officiële opening wereldbol Weidevenne op 7 februari

Wereldbol: prachtding of een gruwel?


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.