Wereldbol Weidevenne kleurig gekleurd

Purmerend – Om 20:00 uur werd de wereldbol die prijkt op de rotonde aan de Laan der Continenten officieel geopend door het aandoen van de verlichting. Dit moment markeerde het einde van de werkzaamheden aan de rotonde. Samen met de wijkkerngroep, stichting Weidevenne en andere betrokken partijen werd hier kort bij stilgestaan in Buurtpunt Zuidland aan het Abel Tasmanplein.

Jarenlang hebben met name de wijkkerngroep en de stichting Weidevenne zich ingezet voor Weidevenne. Tijdens de officiële opening stonden zij stil bij wat er allemaal bereikt is in de wijk. De stichting heeft zichzelf inmiddels opgeheven nu Weidevenne bijna voltooid is.

Wereldbol

Het kunstwerk op de rotonde is gemaakt van cortenstaal, een onderhoudsvrij materiaal met een stoere uitstraling. Het ontwerp is van de hand van stedenbouwkundige Jan Beentjes en is gekozen door bewoners van de wijk. Het representeert de vier kwadranten van Weidevenne: Azië, Europa, Amerika en Afrika. Het kunstwerk is betaald door de voormalige stichting Weidevenne en de gemeente.

Foto’s: Rob Klaucke.

Relevante artikelen:

Officiële opening wereldbol Weidevenne op 7 februari

Wereldbol: prachtding of een gruwel?

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*