1.3 C
Purmerend
zaterdag 2 december 2023
HomeOnderwijsSchakelklas voor nieuwkomers heet vanaf nu Kuna Mondo

Schakelklas voor nieuwkomers heet vanaf nu Kuna Mondo

Purmerend – De Schakelklas in Weidevenne -een prachtig initiatief uit 2009 waarin kinderen met een taalachterstand een jaar intensief taalonderwijs krijgen- groeide uit zijn jasje. Waar De Schakelklas letterlijk begon met één klas met leerlingen, huisvest zij nu zeven klassen, met een totaal van 90 leerlingen. Een volwaardige school. Tijd voor een nieuwe naam.

Op donderdag 19 juli 2018 was het zover, de nieuwe naam werd onthuld door Herre van de Waerdt. Tevens was dit de laatste officiele handeling van Van De Waerdt. De 64-jarige directeur nam namelijk ook definitief afscheid van het onderwijs.

Vanaf donderdag heet de Schakelklas dus officieel “Kuna Mondo” – wat samen in één wereld betekent. Op Kuna Mondo, gehuisvest in het Piekgebouw van De Kraal, krijgen nieuwkomers uit alle landen van de wereld een jaar lang intensief taalonderwijs. Na dit jaar zijn zij klaar om door te stromen naar regulier basisonderwijs in de gehele regio.

Van der Weardt zal worden opgevolgd door Moniek Sanders.

 

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,741FansLike
2,519VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
1.3 ° C
3 °
-0.5 °
79 %
1.8kmh
87 %
za
3 °
zo
2 °
ma
3 °
di
5 °
wo
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.