Schakelklas voor nieuwkomers heet vanaf nu Kuna Mondo

Purmerend – De Schakelklas in Weidevenne -een prachtig initiatief uit 2009 waarin kinderen met een taalachterstand een jaar intensief taalonderwijs krijgen- groeide uit zijn jasje. Waar De Schakelklas letterlijk begon met één klas met leerlingen, huisvest zij nu zeven klassen, met een totaal van 90 leerlingen. Een volwaardige school. Tijd voor een nieuwe naam.

Op donderdag 19 juli 2018 was het zover, de nieuwe naam werd onthuld door Herre van de Waerdt. Tevens was dit de laatste officiele handeling van Van De Waerdt. De 64-jarige directeur nam namelijk ook definitief afscheid van het onderwijs.

Vanaf donderdag heet de Schakelklas dus officieel “Kuna Mondo” – wat samen in één wereld betekent. Op Kuna Mondo, gehuisvest in het Piekgebouw van De Kraal, krijgen nieuwkomers uit alle landen van de wereld een jaar lang intensief taalonderwijs. Na dit jaar zijn zij klaar om door te stromen naar regulier basisonderwijs in de gehele regio.

Van der Weardt zal worden opgevolgd door Moniek Sanders.

 

 

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*