OnderwijsPurmerend

Schakelklas voor nieuwkomers heet vanaf nu Kuna Mondo

Purmerend – De Schakelklas in Weidevenne -een prachtig initiatief uit 2009 waarin kinderen met een taalachterstand een jaar intensief taalonderwijs krijgen- groeide uit zijn jasje. Waar De Schakelklas letterlijk begon met één klas met leerlingen, huisvest zij nu zeven klassen, met een totaal van 90 leerlingen. Een volwaardige school. Tijd voor een nieuwe naam.

Op donderdag 19 juli 2018 was het zover, de nieuwe naam werd onthuld door Herre van de Waerdt. Tevens was dit de laatste officiele handeling van Van De Waerdt. De 64-jarige directeur nam namelijk ook definitief afscheid van het onderwijs.

Vanaf donderdag heet de Schakelklas dus officieel “Kuna Mondo” – wat samen in één wereld betekent. Op Kuna Mondo, gehuisvest in het Piekgebouw van De Kraal, krijgen nieuwkomers uit alle landen van de wereld een jaar lang intensief taalonderwijs. Na dit jaar zijn zij klaar om door te stromen naar regulier basisonderwijs in de gehele regio.

Van der Weardt zal worden opgevolgd door Moniek Sanders.

 

 


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.