PolitiekPurmerend

Geert Wilders steunt Nicole Moinat van de PVV Purmerend

Den Haag / Purmerend – Na de politieke soap rondom de PVV Purmerend voor het kerstreces is duidelijk geworden dat de landelijke PVV in navolging van de provinciale steun achter Nicole Moinat staat om de PVV Purmerend te leiden.

Dit nieuwsbericht is mede mogelijk gemaakt door:

Door deze zet lijkt het erop dat Wilders háár kant kiest en niet die van Shirley Soenjoto. Beiden vrouwen zeggen namelijk fractievoorzitter te zijn van ‘hun’ Purmerendse PVV. Door de tweet van Wilders is het nu duidelijk dat de landelijke PVV de kant van Moinat kiest.

(Artikel  gaat verder onder de tweet)

Moinat werd een paar weken geleden uit de fractie gezet vanwege ‘een ernstig gebrek aan vertrouwen’. Vorige week kwam ze ineens met een ingezonden brief die bij de raadsvergadering werd besproken. Daarin schreef de PVV Noord-Holland dat zij de nieuwe vertegenwoordiger van de partij zou zijn.

Soenjoto reageerde middels een andere brief op de machtsstrijd: “Wat Moinat wil, kan juridisch niet, denk ik.” Soenjoto schreef door te willen onder de naam PVV Purmerend, want: “Daarvoor zijn wij gekozen. Maar met andere speerpunten en waardes dan voorheen.”

Shirley Soenjoto en Rob van Dongen hebben al aangegeven door te gaan in de Purmerendse politiek. Hoe een en ander nu verder gaat lopen is nog onbekend.

Relevante artikelen:

Strijd om fractievoorzitterschap en gebruik naam PVV Purmerend gaat door

PVV Purmerend zegt vertrouwen in Nicole Moinat op

Wie is de fractievoorzitter van de PVV Purmerend? (video)

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Dit “alles” zal toch niets met de maandelijkse gemeenteraadslid vergoeding te maken hebben…

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....
Powered by
%d bloggers liken dit: