13.7 C
Purmerend
woensdag 10 april 2024
Home* ZuidoostbeemsterAantal dode dieren vlammenzee hondenopvang komt uit op zeven (video)

Aantal dode dieren vlammenzee hondenopvang komt uit op zeven (video)

Purmerend – Gistermiddag omstreeks 14:30 ging een schuur op het terrein van hondenopvang ‘De Hondenbus’ aan de Oostdijk in de Zuidoostbeemster in vlammen op en zijn er 6 honden levend verbrand. Eigenaar Amos ging gisteravond rond 21:30 uur nog terug naar de plek omdat er nog een hond vermist was. “Ik moest die hond vinden. Dat beestje kon wel gewond zijn ergens op het terrein.” Na een korte zoekactie trof Amos de hond ook dood aan in de verbrande schuur. Het aantal dode dieren komt hiermee uit op zeven.

Twee medewerkers van de Dierenambulance, die gisteren ter plaatste kwamen, hebben het er ook moeilijk mee. Buiten het zicht van de camera zijn ze zwaar aangeslagen en vloeien de tranen. “Wij troffen gisteren een verschrikkelijk beeld aan. De eigenaar Amos kwam aanlopen en zag helemaal wit. Toen wisten we hoe laat het was. In eerste instantie hebben we ons ontfermd over de dieren die nog in leven waren. Wij hebben de dode dieren er uit moeten halen. Dat doet zeker wat met je.”

Pim Langereis van de Dierenambulance geeft aan dat er door de brandweer voor zijn medewerkers en de eigenaren van de honden slachtofferhulp is ingeschakeld. “Het is wel belangrijk dat je met de brandweer kan praten. Mensen klappen uit elkaar van verdriet, als die behoefte hebben is er door de brandweer slachtofferhulp aangeboden. De eigenaren mogen eventueel hun dieren zien maar wij adviseren dat niet.”

Eigenaar van de hondenopvang Amos staat ons zwaar aangeslagen te woord: “Ik voel mij beroerd. Het is een zwarte bladzijde. Met alle hulp en steun probeer ik er snel weer te zijn en er bovenop te komen. Dat ik weer iets kan doen voor de honden.”

Overweegt u Dierenambulance Purmerend e.o. financieel te steunen?

Doet u dit dan rechtstreeks aan de Stichting Dierenambulance Purmerend, ING (NL 78 INGB 000 4056417) en niet via bijvoorbeeld Dierenlot, Dierenbescherming, Stichting Menodi of welke andere organisatie dan ook. U kunt er dan zeker van zijn dat uw gift of donatie voor 100% bij de dierenambulance komt. Want de dierenambulance is hier niet bij aangesloten en krijgt hier geen geld van!! U bent al donateur voor € 12,50 per jaar.

Relevante artikelen:

Grote brand aan de Oostdijk in Zuidoostbeemster

Marco zamelt geld in voor afgebrande hondenopvang: “Wat ik zag was dieptriest”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,872FansLike
2,543VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.7 ° C
15.6 °
11.2 °
53 %
4.9kmh
91 %
wo
13 °
do
14 °
vr
16 °
za
18 °
zo
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.