22 C
Purmerend
zondag 19 mei 2024
Home112Coffeeshop blijft 14 dagen gesloten na vondst granaat

Coffeeshop blijft 14 dagen gesloten na vondst granaat

Purmerend – De politie trof zaterdag 16 februari ‘s ochtends op de Achterdijk in Purmerend bij coffeeshop Splif een granaat aan. Direct is de omgeving afgezet en werden een aantal omliggende panden uit voorzorg ontruimd. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief veiliggesteld en meegenomen voor sporenonderzoek.

De granaat lag in eerste instantie voor de deur van de coffeeshop. Burgemeester Don Bijl heeft besloten om de coffeeshop voor 14 dagen te sluiten. Een bestuursrechtelijke maatregel, omdat de handgranaat niet het eerste incident is rond de zaak. Een week eerder was er een melding dat er in de zaak iemand met een vuurwapen rondliep. De persoon werd door de politie niet aangetroffen. Op basis van het onderzoek is er op dit moment voor de naastgelegen Shisalounge geen aanleiding om tot sluiting over te gaan.

Burgemeester Bijl: “Het aantreffen van een explosief en de eerdere melding van een persoon met een vuurwapen is voor ons volstrekt onaanvaardbaar. We willen er alles aan doen om te voorkomen dat dit nog eens gebeurt. De coffeeshop blijft tot 2 maart 2019 nog gesloten zodat de rust kan terugkeren in de buurt. We begrijpen dat deze maatregel voor de eigenaar heel vervelend is. De eigenaar heeft al jaren een vergunning en er was in het verleden weinig overlast.”

De politie heeft een onderzoek ingesteld. Mensen met informatie en / of getuigen kunnen bellen met 0900-8844

Kopfoto: Haico Kats – regio11.nl

Relevant artikel:

Coffeeshop Splif per direct gesloten na vondst handgranaat (video)

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,922FansLike
2,551VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
22 ° C
22.9 °
21 °
56 %
5.4kmh
6 %
zo
22 °
ma
19 °
di
21 °
wo
16 °
do
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.