* Advertorialondernemers

Nieuwe kansen – Hesseling richt zich ook na de crisis op particulieren

Purmerend – De 1,5 meter samenleving treft bijna alle sectoren in onze economie. Van ondernemers wordt veel creativiteit gevraagd om zich tijdens deze crisis staande te kunnen houden. Ook voor Hesseling Vlees was het snel schakelen. De horecaslagerij zag de omzet totaal wegvallen en richtte zich noodgedwongen op de particuliere markt.

Hesseling Vlees bestaat al sinds 1786. Het bedrijf is de oudste slagerij van ons land en werkt nog op dezelfde ambachtelijke manier als 200 jaar geleden. In de jaren 90 van de vorige eeuw werd de focus verlegd van particulieren naar bedrijven. Sindsdien levert Hesseling vlees kwaliteitsvlees aan horecagelegenheden door het hele land.

Mark Bosman, general manager bij Hesseling Vlees, praat honderd uit over het bedrijf waar hij nu ruim 2 jaar werkzaam is.: “Toen de horeca van de ene op de andere dag de deuren moest sluiten, had dat ook grote gevolgen voor ons. Onze afzetmarkt viel volledig weg. Bovendien hadden we enorme voorraden liggen die aan de horeca geleverd zou worden. We maakten direct de logische keuze om vleespakketten aan te bieden aan particulieren. Dat bleek een schot in de roos.”

Inmiddels levert Hesseling al een maand aan huis. En dat bevalt heel erg goed. De webshop van de slagerij is gevuld met producten voor thuis. Er wordt bezorgd in een straal van 40 km rondom Purmerend. Ook worden de regio’s Utrecht en Nijmegen 1 dag per week aangedaan.

Barry van Leeuwen, sinds 2014 eigenaar van Hesseling Vlees, staat iedere ochtend zelf nog vol passie in de slagerij. “Wij leveren alleen verantwoord vlees van dieren die het goed hebben gehad. Het is echt vlees van restaurant-kwaliteit en het is super om dat aan de consument aan te kunnen bieden. Als alles weer normaal is, gaan we uiteraard weer aan de horeca leveren. Maar we krijgen zulke goede en mooie reacties, dat we hier mee door blijven gaan. Ook na de crisis”.

Bekijk hier het assortiment:

Home | Hesseling Vlees

Als het dier het goed heeft gehad, dan proef je dat. Dat is niet zomaar een slogan, maar een die doorleeft in iedere productkeuze die Hesseling Vlees maakt. Bij Hesseling werken wij uitsluitend met verantwoorde producten van de allerhoogste kwaliteit. Het vlees wordt in de slagerij gerijpt en handmatig verwerkt.

Dronebeeld: Rob Klaucke

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.