112Edam

Omstanders houden verdachte van brandstichting aan

Edam – Op donderdagmorgen werd door omstanders een 53-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van brandstichting bij een woning aan het Zijpemeerhof in Edam.

Omstreeks 00.30 uur zag een groepje omstanders een grote vlam achter een woning aan de Zijpemeerhof. Zij renden naar de plaats van de mogelijke brand en zagen een man wegrennen. Zij zetten de achtervolging in en wisten de man vast te pakken.

De gewaarschuwde politie kon de verdachte direct van hen overnemen. De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te blussen.

Bij onderzoek bleek het om een tijdelijk niet bewoonde woning te gaan waar in verbouwd wordt. Vermoedelijk is bouwafval, dat tegen de achtergevel stond, in brand gestoken. Hierdoor is aan de achtergevel en het achterraam schade ontstaan.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.