112Waterland

Overleden meisje gevonden langs weg bij Marken: politie onderzoekt remsporen

Zuiderwoude – Een meisje is vannacht om het leven gekomen aan de Zeedijk in Zuiderwoude. Ze lag in het hoge gras van de berm. Mogelijk is ze aangereden, zegt de politie. 

Het meisje werd rond 04.00 uur gevonden door agenten die onderweg waren naar een andere melding. Ze lag vlakbij het kruispunt richting de dijk naar Marken. 

“Collega’s waren onderweg naar een melding en troffen haar toen aan”, aldus een woordvoerder van de politie. Reanimatie mocht niet meer baten.

Geen fiets

Omdat er remsporen zijn ontdekt in de buurt van het ongeluk, vermoedt de politie dat er sprake is geweest van een aanrijding.

Er is verder geen fiets aangetroffen in de buurt van het meisje. “We vermoeden dat ze lopend was.” In de buurt staan wel remsporen op de weg, maar de politie onderzoekt of dit bij het incident hoort.

Over de verdere identiteit van het meisje wil de politie nog niks bekendmaken, behalve dat het gaat om een tiener. In verband met het politieonderzoek is de Zeedijk van Monnickendam naar Marken afgezet.

De Zeedijk loopt van Marken tot Monnickendam. De politie heeft luchtfoto’s gemaakt met een een helikoper. Het meisje is gevonden ter hoogte van Zuiderwoude.

De politie roept getuigen en betrokkenen op zich te melden via 0900-8844.

Update:

Overleden meisje is 14-jarige inwoonster van Marken –

Zuiderwoude – Het meisje dat zaterdagmorgen overleden is aangetroffen op de Zeedijk in Zuiderwoude is inmiddels geïdentificeerd. Het betreft een 14-jarige inwoonster van Marken. Zij was in de nacht als vermist gemeld. “Het onderzoek zet zich in volle breedte voort.”, geeft de politie aan. De politie is op Marken en in Uitdam een grote zoekactie …

Politie over dode tiener: ‘Zoekactie naar beschadigde auto, eerder op avond vermissing op Marken’ –

Zuiderwoude – De politie is op Marken en in Uitdam een grote zoekactie gestart naar een beschadigd voertuig, nadat vanochtend een dood meisje werd aangetroffen in de berm langs de Zeedijk bij Zuiderwoude. De politie denkt dat de tiener is aangereden. Na het ongeluk zou de dader zijn doorgereden.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.