Beemster

Gemeente Beemster sluit school in Zuidoostbeemster “Glasplaten kunnen loslaten”

Zuidoostbeemster – De gemeente Beemster heeft het schoolgebouw van OBS De Bloeiende Perelaar uit veiligheidsoverwegingen gesloten. Uit een inspectie blijkt dat op sommige plekken van het gebouw de constructie – waarmee de glasplaten aan de gevel vastzitten – niet veilig genoeg meer is om er dicht langs te lopen en dat deze kunnen loslaten.

De kinderen van de school blijven morgen thuis. Maandag zijn de kinderen weer welkom. Ook de kinderopvang is morgen gesloten.

In het weekend plaatst de gemeente hekken rondom het schoolgebouw op vijf meter afstand, zodat indien er een glasplaat valt dit niet de kinderen kan verwonden. Daarnaast worden er containers geplaatst voor de ingang van de school en de kinderopvang om een veilige doorgang te creëren.

De hekken blijven staan, totdat de glazen gevelplaten zijn verwijderd. Er zal zo snel mogelijk een andere bekleding op de gevel worden aangebracht.

Nieuws maken kost nou eenmaal geld. En gratis nieuws bestaat niet. Vond u dit een interessant artikel? Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.