19.3 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomedierenKat aangetroffen in dichtgeplakte doos op bankje in Weidevenne: wie heeft info?

Kat aangetroffen in dichtgeplakte doos op bankje in Weidevenne: wie heeft info?

Purmerend – De politie kreeg zondag 16 januari een melding van de dierenambulance dat er een kartonnen wijndoos was aangetroffen op een bankje bij de Barcelonahaven, met hierin een levende kat. De dierenpolitie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over de kat of over het dumpen van deze kat.

Een voorbijganger zag de doos staan en hoorde hier miauwgeluiden uit komen.  Met behulp van een omstander werd de dierenambulance ingeschakeld. In de doos zat een zwart kat met witte pootjes. De kat heeft geen chip, dus het is niet bekend wie de eigenaar van deze kat is. De dierenpolitie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek getuigen, naar de eigenaar van deze kat én naar diegene(n) die deze kat in een doos heeft/hebben gedumpt.

Wie heeft informatie over deze kat?

De dierenpolitie houdt er ook rekening mee dat de kat of door de eigenaar, of door anderen daar is neergezet. Graag komt de dierenpolitie dan ook in contact met iedereen die informatie heeft over:

  • de doos waarin de kat is gevonden
  • de kat: zwart van kleur met witte voetjes en witte snorharen

Mensen die zaterdag 15 of zondag 16 januari iets gezien hebben in de omgeving van de Barcelonahaven in Purmerend, of die iemand daar hebben zien lopen met de doos zoals hieronder op de afbeelding vermeld is, worden vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie.

Heeft u informatie? Belt u dan a.u.b. met de politie in Purmerend (0900-8844) of met de dierenpolitie (144). U kunt ook een tip achter laten in het tipformulier op de website van de politie.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Vreemd dat het beestje niet is gechipt.
    Als je het beestje, dat jij hebt aangeschaft, niet meer wil (verzorgen) zoek je een nieuw baasje of breng je het beestje naar het asiel.
    Het is jouw beest, jouw verantwoording, jouw zorgplicht als katteneigenaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
19.3 ° C
20.6 °
17.8 °
67 %
9.4kmh
79 %
zo
20 °
ma
23 °
di
21 °
wo
22 °
do
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.