18.8 C
Purmerend
maandag 20 mei 2024
HomeWeidevenneDe Meander in Weidevenne krijgt openbare AED voor de hele buurt

De Meander in Weidevenne krijgt openbare AED voor de hele buurt

Purmerend – De bewoners van De Meander aan de Siouxstraat in Weidevenne zijn verheugd. Aan de buitenmuur van het gebouw wordt een openbare AED geplaatst, die vrijdag 21 april officieel in gebruik wordt genomen.

Bewoners Maarten Kuiper en Hans Reijgwart zijn de stille krachten achter deze mooie ontwikkeling. Onder de naam Werkgroep AED De Meander hebben de heren alles uitgedokterd. Hans, voormalig ambulancemedewerker, maakt duidelijk dat de eerste zes minuten altijd cruciaal zijn bij een hartstilstand. “Er wonen hier veel bewoners met een mindere gezondheid en een hoge leeftijd, die redden het niet om binnen zes minuten de AED bij de sportzaal aan de Yellowstone op te halen en weer terug te lopen naar De Meander. Ook buurtbewoners voor en na de bussluis redden het niet binnen die belangrijke zes minuten. Reden om hier ook een AED te laten plaatsen,” aldus de bewoners Maarten en Hans.

DE Eerste zes minuten ZIJN cruciaal

WERKGROEP AED DE MEANDER

AED voor de hele buurt

Het apparaat komt niet binnen, maar buiten bij de ingang van het complex te hangen. Maarten: “Dan heeft de hele buurt er profijt van en kan ook de Burgerhulpverlening er gebruik van maken. De bedoeling is dat wij in De Meander een lijst met telefoonnummers van bewoners die kunnen reanimeren ophangen, want elke minuut telt.” Ondanks de ernst van de zaak is er ook tijd voor een dolletje. Hans zegt plagend: “Kijk naar Maarten, hij loopt voorlopig met krukken, zie je hem al gaan, onderweg naar de AED bij de sportzaal?”

Reanimatiecursus

De mannen zijn zelf op pad gegaan om de financiën bij elkaar te krijgen en vonden Van Overbeek Makelaars en Univé Noord-Holland bereid om de kosten te betalen. “Een prachtig gebaar, maar eventuele sponsoren om bijvoorbeeld de kosten te dekken van de reanimatiecursus zijn natuurlijk altijd welkom.”
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,551VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
18.8 ° C
20.1 °
16.7 °
76 %
4kmh
17 %
ma
19 °
di
21 °
wo
16 °
do
17 °
vr
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.