10.2 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
HomePurmerendBrammetje de Stationskat overleden na aanrijding

Brammetje de Stationskat overleden na aanrijding

Purmerend – Brammetje de Stationskat van station Purmerend Weidevenne is dood. Hij is overleden als gevolg van een aanrijding. Zijn baasjes hebben dat vanavond via Facebook bekend gemaakt.

Bewoners van Weidevenne reageren geschokt. Brammetje was jaren lang het vaste gezicht van het NS-station in de wijk. Het dier was niet alleen bekend in de wijk, maar ook ver daarbuiten. Als er iets te melden was over Brammetje, en ja hij maakte regelmatig spannende avonturen mee, leefde iedereen met hem mee. Ook voor het NS-personeel was Brammetje een bekende.

Standbeeld

Op Facebook wordt er inmiddels gesproken over een initiatief om geld in te zamelen om een standbeeld van Brammetje te laten maken. Zo zal hij voor altijd een vast onderdeel blijven van zijn favoriete plek in de stad: Station Weidevenne.

Over het leven van Brammetje zou een heus jongensboek geschreven kunnen worden. Zo werd hij twee keer ontvoerd, werd hij eerder aangereden en mishandeld en maakte de NS een heuse serie over hem.

Relevante artikelen:



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,900FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.2 ° C
12.4 °
7.3 °
55 %
2.2kmh
90 %
di
9 °
wo
9 °
do
9 °
vr
12 °
za
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.