18.6 C
Purmerend
dinsdag 23 juli 2024
HomePurmerendRechtbank Amsterdam verklaart BCC failliet

Rechtbank Amsterdam verklaart BCC failliet

Amsterdam – De rechtbank in Amsterdam heeft gisteren het faillissement van BCC, de bekende elektronicaketen met zo’n zestig winkels, officieel verklaard. Deze sombere aankondiging komt na een periode van financiële moeilijkheden voor het bedrijf, waarvan vorige week al tekenen zichtbaar waren toen BCC uitstel van betaling aanvroeg.

De problemen voor BCC stapelden zich op door stijgende kosten, waaronder huur, personeelskosten en energie. Tegelijkertijd daalden de verkopen als gevolg van toenemende concurrentie van online retailers zoals bol.com en Coolblue. Ook de algemene inflatie droeg bij aan terughoudendheid onder consumenten.

Neerwaartse spiraal

Het bedrijf heeft de afgelopen tijd kostenbesparende maatregelen genomen, waaronder het vertrek van een deel van het personeel op het hoofdkantoor. Helaas bleek dit niet voldoende om de neerwaartse spiraal te doorbreken.

De aankondiging van uitstel van betaling vorige week leidde tot bezorgdheid bij klanten, en in sommige gevallen zelfs tot onveilige situaties in de winkels. Als reactie hierop werden veel winkels tijdelijk gesloten, in afwachting van beveiligingsmaatregelen.

Kans vergroten op doorstart

De curatoren hebben aangegeven dat ze willen dat zowel de fysieke winkels als de webshop van BCC openblijven. Hiermee hopen ze de kans te vergroten om een nieuwe eigenaar te vinden die het merk nieuw leven kan inblazen. Momenteel zijn er meer dan elfhonderd medewerkers werkzaam bij BCC.

BCC is helaas niet de enige retailketen die de laatste tijd in financiële problemen is beland. Eerder dit jaar hebben ook kledingzaken The Score en Scotch & Soda hun deuren moeten sluiten, terwijl discounter Big Bazar en kledingketen Shoeby ook met financiële uitdagingen kampen.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,556VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.6 ° C
19.5 °
17.8 °
79 %
2.2kmh
88 %
di
21 °
wo
21 °
do
22 °
vr
22 °
za
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.