23.8 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomeRegionaalFaillissement Vacansoleil is een feit: situatie voor (bijna) vakantiegangers onzeker

Faillissement Vacansoleil is een feit: situatie voor (bijna) vakantiegangers onzeker

Regionaal – Reisorganisatie Vacansoleil, bekend van de campingvakanties binnen Europa, heeft het faillissement aangevraagd nadat ze eerder deze week uitstel van betaling aanvroeg. De situatie voor mensen die nu op vakantie zijn of dat bijna gaan is onzeker.

Voor de meeste klanten van Vacansoleil biedt het faillissement volgens het bedrijf de mogelijkheid om een vergoeding aan te vragen bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). De situatie voor de gasten die momenteel op vakantie zijn of op het punt staan te vertrekken, is echter nog onzeker.

Als Vacansoleil, vanwege financiële problemen, haar betalingen aan campings niet kan nakomen, kan dit gevolgen hebben voor klanten die bijna vertrekken of nu op locatie verblijven. Het bedrijf heeft echter aangegeven dat er hard wordt gewerkt aan oplossingen op maat voor deze situaties.

Salaris werknemers

De 300 werknemers van Vacansoleil hoeven zich wat betreft hun salaris geen zorgen te maken. Het bedrijf kon eerder deze week de salarissen niet overmaken aan medewerkers. Het UWV neemt nu de betaling van achterstallig loon over, evenals de loonbetalingen tot maximaal zes weken na het faillissement. De werknemers zullen dus worden betaald via UWV.

Met meer dan 50 jaar ervaring in campingvakanties had Vacansoleil al lange tijd te kampen met aanzienlijke schulden. De reisorganisatie werd nog verder in het nauw gedreven door de kostenstijgingen en de impact van de coronapandemie. Hoewel het bedrijf de laatste tijd op zoek was naar een koper, liep deze transactie uiteindelijk op niets uit.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
23.8 ° C
25 °
22.8 °
68 %
1.3kmh
43 %
do
24 °
vr
27 °
za
26 °
zo
21 °
ma
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.