14.5 C
Purmerend
zondag 12 mei 2024
HomeRegionaalFailliete koopjesketen Big Bazar maakt geen doorstart

Failliete koopjesketen Big Bazar maakt geen doorstart

Regionaal- De hoop op een doorstart van de failliete winkelketen Big Bazar is vervlogen, zoals aangekondigd door de curatoren. Hoewel twintig geïnteresseerden zich na het faillissement hadden gemeld, resulteerde dit slechts in tien biedingen, allemaal gericht op de resterende voorraden van de winkel.

Helaas ontbrak er een “reële” bod voor een volledige doorstart, en de biedingen voor de voorraden werden als te laag beschouwd en daarom afgewezen door de curatoren.

Nog wel winkelen met korting

De curatoren betreuren het gebrek aan interesse in een gehele of gedeeltelijke doorstart van de keten. Het personeel is op de hoogte gesteld van deze ontwikkeling. In de komende periode zullen de voorraden uit de Big Bazar-winkels met kortingen worden verkocht.

Hoe het begon

Het faillissement van Big Bazar werd op 26 september uitgesproken door de rechtbank in Amsterdam. De koopjesketen werd geconfronteerd met langlopende huurachterstanden, wanbetalingen aan leveranciers en een belastingschuld van bijna 10 miljoen euro.

Big Bazar gaf aan dat de problemen voortkwamen uit de nasleep van de coronacrisis, hoge huurkosten voor winkelpanden en verminderde klantenstromen als gevolg van economische tegenwind

Relevant artikel:



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,909FansLike
2,551VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
14.5 ° C
15 °
13.3 °
74 %
2.7kmh
53 %
zo
22 °
ma
21 °
di
23 °
wo
13 °
do
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.