7.3 C
Purmerend
zaterdag 27 april 2024
HomePurmerendTijdelijke opvang Oekraïense ontheemden Mercuriusweg met een jaar verlengd

Tijdelijke opvang Oekraïense ontheemden Mercuriusweg met een jaar verlengd

Purmerend – Begin van dit jaar is besloten om het voormalig schoolgebouw aan de Mercuriusweg 2 te gebruiken voor de opvang van Oekraïense ontheemden. Deze tijdelijke opvang stond gepland tot 1 januari 2024. Maar aangezien de oorlog voortduurt en er nog geen andere locaties beschikbaar zijn, is het noodzakelijk om deze tijdelijke opvanglocatie te verlengen.

Daarom is door de gemeente Purmerend het besluit genomen om de locatie te verlengen tot maximaal 1 januari 2025 en hiervoor de verlenging van de tijdelijke omgevingsvergunning aan te vragen.

Sloop schoolgebouw

Na deze periode zal het bestaande schoolgebouw aan de Mercuriusweg 2 gesloopt worden, omdat dit niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. Er zal hier een nieuw schoolgebouw voor speciaal (basis)onderwijs gerealiseerd worden.

De scholen Het Plankier en de Alexander Roozendaalschool zullen hierin gehuisvest worden. Beide scholen hebben op dit moment een eigen locatie in Purmerend en kijken ernaar uit om hun krachten op deze locatie te bundelen.

De planning van de bouw van het nieuwe schoolgebouw biedt ruimte om de opvanglocatie te verlengen, aldus de gemeente Purmerend.

Relevant artikel:



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,909FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
7.3 ° C
8.3 °
6.2 °
79 %
1.3kmh
91 %
za
15 °
zo
15 °
ma
16 °
di
19 °
wo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.