Beste ondernemer,

U bent ons vast al eens tegen gekomen op het internet of de social media, maar graag stellen wij ons even netjes aan u voor.

Wij zijn Regio Purmerend. In een klein jaar zijn wij uitgegroeid tot het grootste regionale online nieuwsplatform van de regio. Met gemiddeld 2 miljoen pageviews en 100.000 unieke bezoekers per maand voorzien wij Purmerend en de regio van online nieuws. Onze website linkt automatisch door naar de diverse social media platforms, waardoor wij ons bereik weten te optimaliseren.

Waar komen jullie ineens vandaan?”, vraagt u zich wellicht af. Om eerlijk de waarheid te zeggen, zagen wij het ook niet helemaal aankomen.

rob-klaucke-150x150In oktober 2015 hoorde directeur Rob Klaucke dat dichtbij.nl ging stoppen. Dichtbij gold op dat moment als het regionale nieuwsplatform.

Voornemens om zijn bedrijf Waterland Security Service te verkopen, zocht hij een nieuwe zakelijke uitdaging. Of misschien is “een zakelijke hobby” een betere formulering.

Vier maanden van voorbereiding en onderzoek volgde. En toen Dichtbij inderdaad niet meer actief was, werd de website www.regiopurmerend.nl gelanceerd.

Inmiddels had Rob de samenwerking met fotograaf Haico Kats opgezocht. 112 Purmerend werd aan Regio Purmerend gekoppeld. Samen verzorgden Rob en Haico de artikelen en langzaam begon de site te groeien.

eline-ploch-150x150In april benaderde Rob schrijfster en ondernemer Eline Ploch. In de eerste instantie alleen voor het schrijven van een wekelijkse column. Naarmate de omvang van de site groeide, werd Eline meer en meer betrokken bij Regio Purmerend. In het begin op redactioneel gebied en later voor het optimaliseren van het Facebookgedeelte.

In juli spraken de twee ondernemers de intentie naar elkaar uit om van de uit de hand gelopen hobby een echt bedrijf te maken. Ondertussen bleef het bereik van Regio Purmerend maar groeien.

Op 10 november 2016 maakten Rob en Eline samen de stap naar
een officieel bedrijf. De VOF Regio Media werd opgericht en op 17
november deponeerden de compagnons de handelsnaam Regio Purmerend. Samen, met een team van freelancers, bouwen ze Regio Purmerend uit. Voornemens om daarna de rest van Nederland te gaan veroveren.

Lees meer over adverteren bij Regio Purmerend.

 

Regio Purmerend is een onderdeel van Regio Media
Regio Media – Postbus 1184 – 1440 BD Purmerend – info@regiopurmerend.nl