Introductie voor ondernemers

Beste ondernemer,

U bent ons vast al eens tegen gekomen op het internet of de social media, maar graag stellen wij ons even netjes aan u voor.

Regio Media VOF startte in november 2016 als een klein initiatief om regionaal nieuws snel bij de inwoners van Purmerend en omgeving te brengen. 

Onder de noemer Regio Purmerend bracht een samenwerkingsverband van 2 journalisten en een fotograaf verslag uit van gebeurtenissen in de regio. Snelheid, zelf ter plaatse zijn en kwalitatief goede foto’s en artikelen zorgden er voor dat Regio Purmerend in korte tijd uitgroeide tot een prominent regionaal online-nieuws-platform.

Inmiddels bereikt regiopurmerend.nl, met 500.000 pageviews per maand, gemiddeld 60.000 unieke regionale bezoekers.

REGIONALE UITBREIDING

In de lente van 2018 volgde Schiphol Regio. Twee maanden later werd ook Regio Zaanstad gelanceerd. Regio Hoorn wordt op dit moment achter de schermen opgebouwd.

We zijn zeer zichtbaar op Social Media. Onze online-nieuws kanalen zijn onze ogen en oren. We weten als geen ander wat er speelt binnen onze regio’s. We hebben persoonlijk contact met onze lezers, met de lokale politiek, met ondernemers.

We brengen nieuws, evenementen en achtergronden naar de inwoners van onze regio’s. Zoals één van onze lezers zei: “Als het niet op Regio Purmerend staat, weet ik het niet”. 

 

Waar komen jullie ineens vandaan?”, vraagt u zich wellicht af. Om eerlijk de waarheid te zeggen, zagen wij het ook niet helemaal aankomen.

rob-klaucke-150x150In oktober 2015 hoorde directeur Rob Klaucke dat dichtbij.nl ging stoppen. Dichtbij gold op dat moment als het regionale nieuwsplatform.

Voornemens om zijn bedrijf Waterland Security Service te verkopen, zocht hij een nieuwe zakelijke uitdaging. Of misschien is “een zakelijke hobby” een betere formulering.

Vier maanden van voorbereiding en onderzoek volgde. En toen Dichtbij inderdaad niet meer actief was, werd de website www.regiopurmerend.nl gelanceerd.

Inmiddels had Rob de samenwerking met fotograaf Haico Kats opgezocht. 112 Purmerend werd aan Regio Purmerend gekoppeld. Samen verzorgden Rob en Haico de artikelen en langzaam begon de site te groeien.

eline-ploch-150x150In april benaderde Rob schrijfster en ondernemer Eline Ploch. In de eerste instantie alleen voor het schrijven van een wekelijkse column. Naarmate de omvang van de site groeide, werd Eline meer en meer betrokken bij Regio Purmerend. In het begin op redactioneel gebied en later voor het optimaliseren van het Facebookgedeelte.

In juli spraken de twee ondernemers de intentie naar elkaar uit om van de uit de hand gelopen hobby een echt bedrijf te maken. Ondertussen bleef het bereik van Regio Purmerend maar groeien.

Op 10 november 2016 maakten Rob en Eline samen de stap naar
een officieel bedrijf. De VOF Regio Media werd opgericht en op 17
november deponeerden de compagnons de handelsnaam Regio Purmerend. Samen, met een team van freelancers, bouwen ze Regio Purmerend uit. Voornemens om daarna de rest van Nederland te gaan veroveren.

Lees meer over adverteren bij Regio Purmerend.

 

Regio Purmerend is een onderdeel van Regio Media
Regio Media – Postbus 1184 – 1440 BD Purmerend – [email protected]