Opmerkelijk

Kledingbewaarder Pieter Wasman al druk bezig met voorbereidingen voor Sinterklaas

Purmerend – De zomervakantie is nog maar net begonnen, maar Pieter Wasman is al druk bezig met de voorbereiding voor de herfst. Pakjesboot 12 heeft nog steeds geen wasmachine aan boord. Om te voorkomen dat Sint en zijn pieten 4 weken in dezelfde kleding moeten rondlopen, is er in iedere stad een kledingbewaarder aangesteld. In Purmerend is dat Pieter Wasman uit de Weidevenne.

Regio Purmerend belde met Pieter Wasman. “Ik ben van kinds af aan al dol op Sinterklaas. Toen de hoofdpiet mij benaderde of ik interesse had in de functie van kledingbewaarder was ik vereerd. Natuurlijk! Sinterklaas heeft maar twee kostuums die hij in Purmerend draagt. Die klus doe ik dus eerst. Voor de pieten is het veel meer werk. In het totaal zijn dat meer dan 450 kostuums. Je begrijpt dat ik dat niet zomaar even voor elkaar krijg. Ik moet nu echt beginnen, anders red ik het niet!


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.