17.4 C
Purmerend
zaterdag 22 juni 2024
HomeOpmerkelijkKledingbewaarder Pieter Wasman al druk bezig met voorbereidingen voor Sinterklaas

Kledingbewaarder Pieter Wasman al druk bezig met voorbereidingen voor Sinterklaas

Purmerend – De zomervakantie is nog maar net begonnen, maar Pieter Wasman is al druk bezig met de voorbereiding voor de herfst. Pakjesboot 12 heeft nog steeds geen wasmachine aan boord. Om te voorkomen dat Sint en zijn pieten 4 weken in dezelfde kleding moeten rondlopen, is er in iedere stad een kledingbewaarder aangesteld. In Purmerend is dat Pieter Wasman uit de Weidevenne.

Regio Purmerend belde met Pieter Wasman. “Ik ben van kinds af aan al dol op Sinterklaas. Toen de hoofdpiet mij benaderde of ik interesse had in de functie van kledingbewaarder was ik vereerd. Natuurlijk! Sinterklaas heeft maar twee kostuums die hij in Purmerend draagt. Die klus doe ik dus eerst. Voor de pieten is het veel meer werk. In het totaal zijn dat meer dan 450 kostuums. Je begrijpt dat ik dat niet zomaar even voor elkaar krijg. Ik moet nu echt beginnen, anders red ik het niet!Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,946FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
17.4 ° C
18.9 °
16.2 °
70 %
0.5kmh
4 %
za
16 °
zo
21 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.