Kledingbewaarder Pieter Wasman al druk bezig met voorbereidingen voor Sinterklaas

Purmerend – De zomervakantie is nog maar net begonnen, maar Pieter Wasman is al druk bezig met de voorbereiding voor de herfst. Pakjesboot 12 heeft nog steeds geen wasmachine aan boord. Om te voorkomen dat Sint en zijn pieten 4 weken in dezelfde kleding moeten rondlopen, is er in iedere stad een kledingbewaarder aangesteld. In Purmerend is dat Pieter Wasman uit de Weidevenne.

Regio Purmerend belde met Pieter Wasman. “Ik ben van kinds af aan al dol op Sinterklaas. Toen de hoofdpiet mij benaderde of ik interesse had in de functie van kledingbewaarder was ik vereerd. Natuurlijk! Sinterklaas heeft maar twee kostuums die hij in Purmerend draagt. Die klus doe ik dus eerst. Voor de pieten is het veel meer werk. In het totaal zijn dat meer dan 450 kostuums. Je begrijpt dat ik dat niet zomaar even voor elkaar krijg. Ik moet nu echt beginnen, anders red ik het niet!

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Wat u zegt