15.8 C
Purmerend
vrijdag 21 juni 2024
HomeNatuurPlastic Soup Surfer doet Purmerend aan voor Wakkere Wegwerpers Tour (video)

Plastic Soup Surfer doet Purmerend aan voor Wakkere Wegwerpers Tour (video)

Purmerend – Vanmiddag om twaalf uur kwam Merijn Tinga, beter bekend als De Plastic Soup surfer, aan bij de Sluisburg in Purmerend. Op een sup maakt hij een tour vanuit Maastricht naar Schiermonnikoog: De Wakkere Wegwerpers tour. Onderweg geeft hij voorlichting aan scholen die interesse hebben om afval te scheiden. Tijdens zijn verwelkoming was, naast de nodige pers, ook de bekende Purmerendse Zwerfinator Dirk Groot aanwezig.

Slechts 10% van de scholen doet aan afvalscheiding. Scholen worden gezien als bedrijf, hierdoor moeten zij zelf contracten afsluiten met afvalverwerkers. Merijn stimuleert leerlingen om een signaal af te geven aan hun school en aan de lokale politiek. De vanzelfsprekendheid om afval te scheiden moet wat hem betreft tot uiting komen in iedere klas. De Wakkere Wegwerpers geeft de kinderen een leidraad, hoe ze dat voor elkaar moeten krijgen.

Dirk Groot ondersteunt deze tour van harte. Groot, aka Zwerfinator, zet zich al jaren in voor een schoner milieu. Door het rapen van zwerfafval en het verzamelen van data over het afval maakt hij het probleem van zwerfafval inzichtelijk. En met succes. De plastic Knetterballen zijn bij veel winkels uit de schappen verdwenen. En dankzij Dirk zijn de plastic wikkels van de Antaflu inmiddels vervangen door een papieren variant.

De Plastic Soup Surfer

Merijn Tinga is de welbekende Plastic Soup Surfer. Hij is de succesvolle activist die gezorgd heeft dat vuurwerk van plastic uit de Nederlandse schappen gaat, en heeft met zijn motie aan de basis gestaan van de uitbreiding van statiegeld op kleine drinkflesjes per 2021. Om aandacht te vragen voor statiegeld en plasticvervuiling surfte hij op een Kiteboard van Scheveningen naar Engeland. Een record!

Relevant artikel:

De Rijn af op plastic flesjes uit Purmerend –

Purmerend – Plastic Soup Surfer Merijn Tinga gaat in Juni de Rijn afvaren op een surfplank die gemaakt is van plastic zwerfafval. Hij doet dit om aandacht te vragen voor het probleem van afval in rivieren en zeeën en de rol van de industrie hierin.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.8 ° C
17.3 °
14.4 °
75 %
0.9kmh
91 %
vr
16 °
za
17 °
zo
20 °
ma
22 °
di
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.