22 C
Purmerend
dinsdag 23 juli 2024
HomeRegionaalTestbericht NL-Alert om 12:00 uur - zo controleer je de instellingen van...

Testbericht NL-Alert om 12:00 uur – zo controleer je de instellingen van jouw mobiel

Regionaal – Vanmiddag om 12:00 uur wordt er in heel Nederland een NL-Alert verstuurd naar alle mobiele telefoons. Ook op reclamezuilen en op reisinformatieschermen wordt de testmelding vertoond. Een NL-Alert wordt normaal gesproken verstuurd in het geval van een noodsituatie. Een bericht met harde toon wordt automatisch verzonden naar alle telefoons die zich in de buurt van een bepaalde zendmast bevinden.

Tweemaal per jaar voert de overheid een NL-Alert test uit. Vanmiddag, 6 december, is dit ook het geval. Om het testbericht te ontvangen hoef je je niet aan te melden. Het gebeurt automatisch, zodra je een mobiel hebt die verbinding heeft met een netwerk. Wel kun je je via de instellingen van jouw mobiel afmelden voor een NL-alert.

Ook als het geluid van de mobiele telefoon uit staat, zal deze een hard geluid maken. Zorg er bijvoorkeur voor dat je om 12:00 uur geen oortjes draagt, dan kan het geluid vervelend hard binnenkomen.

Controleer jouw mobiel

Wil je vooraf controleren of jouw mobiel goed staat? Via deze links vind je de handleiding voor Apple en voor Android.

Krijgt de ene telefoon wel een alert en de andere niet, terwijl deze zich in dezelfde kamer bevinden? Bekijk in het onderstaande filmpje wat daar de oorzaak van kan zijn:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,969FansLike
2,556VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
22 ° C
22.8 °
20.5 °
70 %
1.3kmh
69 %
di
21 °
wo
21 °
do
23 °
vr
21 °
za
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.