14.2 C
Purmerend
donderdag 23 mei 2024
HomePurmerendKaalslag op de Schapenmarkt door herontwikkeling gestart: tijdelijke parkeerplaatsen in aantocht

Kaalslag op de Schapenmarkt door herontwikkeling gestart: tijdelijke parkeerplaatsen in aantocht

Purmerend – De bouwhekken zijn vandaag geplaatst en de bouwplaats wordt ingericht. Aannemer Arie Hollenberg start maandag 22 april met de sloopwerkzaamheden van drie gebouwen die grenzen aan de Schapenmarkt.

Het gaat hier om Nieuwstraat 107, dat in gebruik was als opslag van marktkramen, en Plantsoenstraat 42, ook wel bekend als het Jihlavahuis. Ook in het voormalige café aan de Plantsoenstraat 36 gaat de sloophamer zijn werk doen. De sloopwerkzaamheden zullen naar verwachting halverwege juli zijn afgerond.

Het voormalige café

Tijdelijke parkeerplaatsen

Na de sloop wordt het terrein ingericht als tijdelijke parkeerplaats. In de tussentijd wordt er door de gemeente Purmerend gewerkt aan het ontwerp voor de tijdelijke parkeerplaatsen. Verwacht wordt dat dit zo’n 60 tot 90 tijdelijke extra parkeerplaatsen in de binnenstad oplevert. Wanneer de werkzaamheden voor de inrichting van de parkeerplaatsen starten, is nog niet bekend.

Kaalslag door sloop is volgens de gemeente Purmerend onwenselijk in de binnenstad. Maar door de ligging bij het huidige parkeerterrein Schapenmarkt kan de locatie voorlopig een waardevolle aanvulling zijn op het huidige parkeerterrein, tot dat definitief de transformatie van de Schapenmarkt zal worden uitgevoerd.

Hinder

Tijdens de sloopwerkzaamheden wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met omwonenden. Echter, hinder door stof en geluid is niet geheel uit te sluiten. Gedurende de op- en afbouw van de voorjaarskermis en tijdens de kermis zelf worden er geen werkzaamheden uitgevoerd.

Plantsoenstraat 42, ook wel bekend als het Jihlavahuis.

Bereikbaarheid

Alle straten in de omgeving blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. De aannemer zal het bouwterrein via de Schapenmarkt betreden.

Openbaar toilet

Het openbare toilet op de Schapenmarkt is tijdens de werkzaamheden en de kermis niet bereikbaar. Er wordt door de aannemer een tijdelijk alternatief geplaatst.

Openbaar toilet achter de hekken

Herontwikkeling Schapenmarkt

Voor de herontwikkeling van de Schapenmarkt wordt op dit moment nog gewerkt aan de definitieve invulling. Het project dat nu wordt verkend, beslaat het huidige parkeerterrein, het bolwerk, nu in gebruik als parkeren en camperstandplaats, de aangrenzende panden Nieuwstraat 107, Plantsoenstraat 42 en Plantsoenstraat 36. De kaders voor de herontwikkeling worden gegeven door het programma Binnenstad.

Het oude gebouw van Modder Kraamverhuur. Foto’s: Regio Purmerend

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
14.2 ° C
14.5 °
13.9 °
78 %
4kmh
35 %
do
18 °
vr
18 °
za
19 °
zo
20 °
ma
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.