13.4 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomePurmerendBurgemeester sluit pand na vondst drugslab: huurder dreigt faillissement

Burgemeester sluit pand na vondst drugslab: huurder dreigt faillissement

Purmerend – De burgemeester van Purmerend heeft op 21 mei 2024 een pand aan de impuls voor zes maanden gesloten nadat er op 27 februari tijdens een integrale controle een ‘drugsproductielocatie’ in het pand werd aangetroffen.

In het lab werden 8623 gram softdrugs, 3120 milliliter harddrugs, laboratoriumopstellingen en materialen voor de productie van hennepolie aangetroffen. De huurder van het pand, een cateringbedrijf, is hierdoor niet alleen zijn onderkomen kwijt, maar dreigt door de sluiting ook failliet te gaan. Voor de huurder reden om een voorlopige voorzienig bij de rechtbank aan te vragen.

Noodzakelijk

De burgemeester liet aan de rechter weten dat de sluiting noodzakelijk was om de openbare orde te handhaven. “Het pand was een schakel in de drugshandel en vormde daarmee een gevaar voor de veiligheid van de omwonenden,” aldus de burgemeester. “We nemen dit soort zaken zeer serieus en treden hard op tegen drugscriminaliteit.”

De huurder van het pand ontkent elke betrokkenheid bij het drugslab. De huurder verhuurt het pand soms aan derden voor opslag. De huurder is door de sluiting van het pand zijn onderkomen kwijt en kan zijn cateringbedrijf niet meer voortzetten. Het zomerseizoen is dus het beste seizoen, waar zo’n 80% van de omzet wordt behaald. Faillissement van het cateringbedrijf zal betekenen dat ze (en zes medewerkers) geen inkomsten meer hebben.

Een deel van de aangetroffen goederen

Niet elders voortzetten

Het bedrijf kan ook niet tijdelijk elders worden voortgezet. In het pand staat een specialistische keuken, koeling en afwasruimte, en een productieruimte moet aan veel hygiëne vereisten voldoen. Het is dan ook niet mogelijk om op korte termijn een vergelijkbare ruimte te vinden en in te richten, gaf de huurder aan als verweer.

De rechtbank heeft in een spoedprocedure geoordeeld dat de sluiting van het pand rechtmatig is. De rechter oordeelde dat de huurder meer toezicht op het pand en de inkomende goederen had moeten houden en dat de financiële gevolgen van de sluiting niet onevenredig zijn in verhouding tot de ernst van de overtreding.

Relevant artikel:

Kopfoto: Inter Visual StudioSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
13.4 ° C
14.4 °
12.2 °
79 %
4.5kmh
56 %
zo
19 °
ma
22 °
di
21 °
wo
22 °
do
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.