9.5 C
Purmerend
zondag 10 december 2023
Home112Asbest vrijgekomen bij zeer grote brand leegstaande school Karekietpark

Asbest vrijgekomen bij zeer grote brand leegstaande school Karekietpark

Purmerend – In een leegstaande school op het Karekietpark woedde in de ochtend van 16 november 2018 een zeer grote brand. Hierbij is asbest vrijgekomen. Brandweerkorpsen uit de hele regio zijn ingezet. Er werd een Grip 1 afgekondigd. Het betrof een leegstaand schoolgebouw, welke gesloopt zou gaan worden. Brandstichting wordt niet uitgesloten. 

De brand ontstond even na 04:00. Al snel werd de situatie opgeschaald. Eerst naar zeer groot, vervolgens naar Grip1. Korpsen uit de gehele omgeving waren aanwezig om de brand te bestrijden.

*****liveblog*****

11:45 – NL Alert is opgeheven – Einde liveblog.

11:15 – Voor dit moment sluiten wij dit liveblog. LET OP: NL ALERT IS NOG STEEDS VAN KRACHT!

10:45 – Sloopwerkzaamheden zijn begonnen. Een aantal lokalen liggen al plat. Ondertussen is er nog steeds sprake van brand met een grote rookontwikkeling. NL Alert is dus nog van kracht.

09:30 – Inmiddels is het sein brandmeester gegeven. Het nablussen is nog in volle gang. NL Alert is nog steeds van kracht. Houd deuren en ramen gesloten in de omgeving van Karekiet in richting Beemster en zet de mechanische ventilatie uit.

 

08:40 – Burgemeester Don Bijl is ter plaatse en laat zich bijpraten

08:26 – Verklaring perswoordvoerder aan Regio Purmerend: De brand is nog niet onder controle. Er zijn geen personen in het pand aangetroffen. Er is een NL Alert afgegeven voor de omgeving Karekiet in de richting van de Beemster. Blijf uit de rook en houd ramen en deuren gesloten als u in de buurt woont. Er worden vooralsnog geen omwonenden geevacueerd. Het oude scholencomplex stond op de nominatie om gesloopt te worden. Bij het aanvragen van de sloopvergunning is de aanwezigheid van asbest geconstateerd in zaken als vensterbanken. Volgens de veiligheidsregio is asbest gevonden in het pand zelf. Er is geen asbest buiten het afgezette terrein aangetroffen. Wel geldt het advies: sluit ramen en deuren als u last heeft van de rook. De de school zal gecontroleerd worden afgebrand.

 

07:51 – ER IS ZOJUIST EEN NL ALERT AFGEGEVEN VOOR OMGEVING KAREKIET IN DE RICHTING VAN DE BEEMSTER. DEZE LIGT IN DE ROOK.

07:45 uur – Basisschool De KlimOp ligt in het rookpad van de brand. Deze school zal vandaag de gehele dag gesloten blijven.

Hieronder een eerste fotoverslag. Info wordt voortdurend aangevuld.

Foto’s Haico Kats – regio11.nlSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,742FansLike
2,525VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
matige regen
9.5 ° C
10.6 °
8.9 °
76 %
11.6kmh
89 %
zo
11 °
ma
10 °
di
9 °
wo
9 °
do
4 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.