15.6 C
Purmerend
woensdag 15 mei 2024
HomeRegionaalBeknibbelflatie: Fabrikanten snijden in ingrediënten maar prijzen blijven gelijk

Beknibbelflatie: Fabrikanten snijden in ingrediënten maar prijzen blijven gelijk

Regionaal – Uit een recent onderzoek van de Consumentenbond is gebleken dat fabrikanten van levensmiddelen bezuinigen op de hoeveelheid dure ingrediënten in hun producten, terwijl de verkoopprijzen gelijk blijven of zelfs stijgen.

Het onderzoek, dat meer dan 600 supermarktproducten onder de loep nam en deze vergeleek met hun samenstelling tot vijf jaar terug, toonde aan dat bij meer dan een kwart van de producten de receptuur was aangepast. In sommige gevallen waren er slechts kleine wijzigingen, maar bij andere producten waren de aanpassingen aanzienlijk.

Grote veranderingen bij populaire producten

Zo is het visgehalte in de lekkerbekjes van Albert Heijn gedaald van 75% naar 55%. Bertolli vloeibaar heeft het aandeel olijfolie verminderd van 20% naar slechts 7%, en de bosvruchtensiroop van Plus bevat nu 6% bosvruchten in plaats van de eerdere 19%. Opvallend is dat 60% van de aanpassingen plaatsvond bij huismerkproducten.

Reacties van fabrikanten

Fabrikanten wijten de aanpassingen voornamelijk aan de gestegen prijzen van grondstoffen. Supermarkt Plus claimt dat hun bosvruchtenlimonade nog steeds dezelfde smaak heeft dankzij het gebruik van aroma’s. Albert Heijn beweert zelfs dat hun lekkerbekjes verbeterd zijn door een dikkere krokante laag, en dat hun slagroomijs nu beter is met 23% slagroom in plaats van de eerdere 32%. Bertolli’s argumentatie volgt een vergelijkbare lijn.

Bekijk op de website hieronder 24 voorbeelden van meldpunt Eerlijk van de Consumentenbond.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Het is schofterig hoe de supermarkten hun klanten zwaar bedonderen en mga winsten boeken. Ik begrijp nog steeds niet dat er geen demonstraties zijn geweest bij de supermarkten, misschien is die tijd nu aangebroken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,910FansLike
2,550VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
15.6 ° C
16.7 °
14.4 °
80 %
1.7kmh
49 %
wo
18 °
do
20 °
vr
16 °
za
19 °
zo
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.