112

Purmerender en Zaandammer veroordeeld tot 22 en 25 jaar voor liquidatie zakenman Zynel

Purmerend – Mohammed H. (Purmerend) en Leon N. (Zaandam) zijn gisteren door het gerechtshof in Den Haag veroordeeld tot respectievelijk 22 en 25 jaar cel. De twee moesten voor de rechter verschijnen wegens de liquidatie van een zakenman in 2016.

Zakenman Zynel werd in juni 2016 op klaarlichte dag in Leiden beschoten. Zynel had 33 schotwonden en er moesten vijf kogels uit zijn lichaam worden gehaald. Operaties en medische zorg mochten niet baten, de man overleed twee dagen later in het ziekenhuis.

De officier van justitie spreekt van een moordaanslag die erg goed was voorbereid: ‘Het was een moord in koelen bloede. Er was een gezamenlijke voorbereiding, gezamenlijke uitvoering en gezamenlijke afwikkeling. Degene die niet schoot is net zo schuldig’.

Het hof acht bewezen dat de twee een liquidatie op klaarlichte dag in Leiden hebben uitgevoerd.
De daders moeten beiden ook een schadevergoeding betalen van €15.000 euro aan de familie van het slachtoffer. Leon N. werd -naast de moord- ook veroordeeld voor wapenbezit.

Mohammed H. en Leon N. hebben nog twee weken de tijd om in cassatie te gaan.

 


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.