21.9 C
Purmerend
dinsdag 14 mei 2024
HomePurmerendStorm Poly houdt ook huis in Purmerend "bomen vallen als bosjes neer"

Storm Poly houdt ook huis in Purmerend “bomen vallen als bosjes neer”

Purmerend – Storm Poly houdt ook huis in Purmerend. In verschillende wijken liggen bomen over de weg of staan op omvallen. In onze WhatsApp stromen de foto’s binnen. De Veiligheidsregio geeft aan dat code rood nog steeds van kracht is en roept op om niet de weg op te gaan.

De verwachting is dat de storm rond 13:00 gaat liggen. EBS en de NS geven aan dat zij het verkeer stil hebben gelegd om onveilige situaties te voorkomen, al zien we wel af en toe nog een bus rijden. Het is nog niet bekend wanneer de bussen en NS weer gaan rijden.

Onze verslaggever hebben wij ook naar binnen geroepen. “De bomen vielen als bosjes neer. Ik denk dat de gemeente en de brandweer straks na de storm veel te doen heeft.”

Update:

De gemeente Purmerend geeft aan dat de afvalinzameling gaat niet meer van start gaat vandaag. “De wegen zijn onbereikbaar. Bakken die nog buiten staan kunt u het beste binnen halen. De reiniging richt zich vandaag op het opruimen en vrijmaken van wegen, fietspaden en stoepen. De milieustraat gaat vandaag niet meer open.”

Update:

Inmiddels is het code oranje. De Veiligheidsregio laat weten dat de meldkamer van 112 het nog steeds druk heeft en roept op om alleen 112 te bellen bij absolute noodzaak.

Update:

Bussen van EBS gaan weer rijden al kan daar nog sprake zijn van vertraging in de dienstverlening. De NS laat weten dat ze de schade aan het opmaken zijn en dat ze gaan kijken in welke mate het treinverkeer weer opgestart gaan worden.

Update:

Het KNMI heeft het weeralarm beëindigd.

Burg. D. Kooimanweg
Purmer Noord. Foto: David
Purmer Noord. Foto: David
Vrouw
Boom op huis Vrouwenzandstraat
Omgeving Abel Tasmanplein
Fietspad tussen spoor richting Stokkenbrug
De stoplichten in de Weidevenne liggen eruit


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,909FansLike
2,551VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
21.9 ° C
23.4 °
20 °
70 %
4.9kmh
6 %
di
25 °
wo
21 °
do
18 °
vr
17 °
za
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.