12.9 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomePurmerendInventarisatie: heeft u onvrede over het openbaar vervoer van EBS in Purmerend?

Inventarisatie: heeft u onvrede over het openbaar vervoer van EBS in Purmerend?

Purmerend – De gemeente Purmerend staat al geruime tijd in de schijnwerpers vanwege de aanhoudende ontevredenheid onder reizigers over het openbaar vervoer verzorgd door EBS. Inwoners van Purmerend en omliggende gebieden uiten hun frustratie op social media en in diverse ingezonden brieven aan onze redactie over diverse problemen, variërend van uitvallende bussen tot overvolle voertuigen.

Deze problemen hebben niet alleen invloed op de dagelijkse routines van reizigers, maar roepen ook vragen op over de verantwoordelijkheden van zowel de gemeente als busbedrijf EBS. In dit artikel duiken we dieper in op de aanhoudende zorgen en ervaringen van de reizigers die onze redactie ontvangen heeft.

Uitval van bussen zonder meldingen

Sinds het begin van 2023 hebben reizigers te maken gehad met een reeks problemen met het EBS openbaar vervoer in Purmerend. Een van de meest voorkomende klachten is het uitvallen van bussen zonder enige voorafgaande melding. Dit leidt tot onzekerheid en vertragingen voor reizigers die op bussen wachten bij haltes.

Overvolle bussen

Een andere bron van frustratie voor reizigers is de regelmatig voorkomende overvolle bussen, vooral tijdens de spitsuren. Bovendien worden korte bussen ingezet, wat bijdraagt aan het probleem van overvolle voertuigen. Dit maakt het reizen ongemakkelijk en onveilig, vooral in tijden van sociale afstand.

Gebrek aan communicatie en informatie

Reizigers benadrukken ook het gebrek aan communicatie en informatie van EBS Waterland. Het ontbreken van actuele updates op digitale borden bij haltes en in populaire apps zoals 9292 en OVinfo draagt bij aan de verwarring en ontevredenheid van reizigers. Klachten en meldingen lijken vaak onbeantwoord te blijven.

Recente incidenten bereiken een tipping point

Op maandag 11 september en dinsdag 12 september bereikte de ontevredenheid onder reizigers een hoogtepunt. Op deze dagen vielen er bussen uit tijdens de spitsuren, wat leidde tot vertragingen en overvolle voertuigen. Passagiers moesten zich vaak proppen in al volle bussen, terwijl bussen voorbij haltes reden zonder te stoppen, wat resulteerde in gefrustreerde wachtende reizigers.

Terugkerende problemen en impact op werk en dagelijks leven

De problemen met het openbaar vervoer beïnvloeden niet alleen de dagelijkse routine van reizigers, maar hebben ook gevolgen voor hun werk en verplichtingen. Mensen worden gedwongen om vroeger op te staan en extra tijd in te plannen om hun bestemming op tijd te bereiken, en soms missen ze belangrijke afspraken en vergaderingen als gevolg van uitvallende bussen.

Verantwoordelijkheid en oplossingen

Reizigers begrijpen dat chauffeurs niet verantwoordelijk zijn voor deze problemen en hebben respect voor hen. Echter, EBS kan zich niet langer verschuilen achter excuses zoals een personeelstekort. Er is een roep om betere planning, actuele informatie op digitale borden en in apps, en meer communicatie met reizigers.

Oproep tot actie

Reizigers roepen EBS Waterland en de gemeente Purmerend op om dringend stappen te ondernemen om de problemen met het openbaar vervoer aan te pakken. De frustraties van de inwoners zijn duidelijk te zien op sociale media, waar ze hun ervaringen delen en vragen om verbeteringen.

Het is duidelijk dat de situatie niet langer genegeerd kan worden en dat actie vereist is om het vertrouwen van de reizigers te herstellen en het openbaar vervoer in Purmerend te verbeteren.

Update: antwoorden op de inventarisatie.

Wat vindt u op dit moment van de dienstverlening van EBS? Geef een reactie hieronder of onder dit bericht op Facebook. Alle reacties zullen gebundeld worden en worden doorgegeven aan EBS, waarop EBS dan kan reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

156 reacties op “Inventarisatie: heeft u onvrede over het openbaar vervoer van EBS in Purmerend?”

 1. Vanessa Van Veen

  Het uitvallen van bus 101 en 102 waarbij er regelmatig twee achter elkaar uitvallen waardoor je anderhalf uur moet wachten dit zijn de enige bussen naar over where nabij citer straat.dit gebeurt meerdere malen per week,zowel sochtends als einde dag

 2. Richard Cornelissen

  Maandagochtend worden gewoon standaard de ritten van 0700 en 0715 van de 100 naar Amsterdam geschrapt. Daarnaast al meerdere keren in de avond in Amsterdam Noord aangekomen en er gewoon geen bus 100 rijd, of over de hele avond er 1 rit gaat. Constant worden er meerdere ritten achter elkaar geschrapt van dezelfde liin.

 3. Joyce Blume-Schulte

  Ik heb al een paar keer meegemaakt dat ik ‘s middags vanuit Purmerend naar Amsterdam moet en dan vallen er altijd een paar bussen uit. Sinds vandaag weer 5 maanden met openbaar vervoer, omdat ik het fileleed op de A7 met mijn auto wil omzeilen. Gaat me benieuwen. Mag gelukkig van mijn directeur een dag in de week thuiswerken; dit om het leed te verzachten dat ik met openbaar vervoer moet.

 4. Ray

  Afgelopen zondag ochtend op Amsterdam Cs om 07.00 uur om de bus te nemen. Er staan vier bussen in de digitale aanwijzer welke richting Waterland / Purmerend / Edam / Volendam zouden vertrekken. Om 07.00 uur verdwijnen zonder enige aankondiging alle bus verbindingen uit de digitale aanwijzers en komen er geen bussen en heeft er geen één bus gereden. Vervolgens één uur gewacht op de volgende bus. Je kan totaal niet vertrouwen op de dienstregeling van EBS veelvuldig komen de bussen niet terwijl deze wel in de digitale aanwijzers staan. Heel slecht.

 5. Dan

  Er zou een website moeten komen waar je uitvallende bussen kan invoeren. Was op zoek en kwam op dit artikel uit.
  Net 3x de 306 richting Noord opgeheven tussen 13:25 – 13:55

 6. Patricia

  Vanavond sta ik bij station overwhere om met de 306 richting martin Luther King te gaan. Staat vervolgens dat die van 22.07 komt te vervallen. Vervolgens na een avonddienst toch maar lopend te gaan. En wat rijdt er langs de bus. Klopt niet helemaal.

 7. Kiki

  Al tijden reis ik met een Randstad Noord 3 sterren kaart en stap in halte Doplaan in Purmerend en weer uit bij de metro Station Noord. Ineens stond er reizen op saldo op de kaartlezer. Bij het inkijken van de reisgegevens op de pagina van ov chipkaart.nl stond aangegeven dat EBS registreert dat ik instap halte Edam in plaats van Doplaan Purmerend. Er was een ritprijs Edam afgeschreven. Het zou een error betreffen zeiden ze aan het loket van EBS. Ik kreeg het geld terug. De dag daarna viel het weer voor. Ik kreeg het nog 1 keer terug werd er aan het loket aangegeven. Vanaf dat moment moest ik het online indienen ‘Wij geven het niet meer terug’ zeiden ze. Tot nu toe niets meer terug gehad na online indienen. Het is mij opgevallen dat bus 100 standaard om 09.39 uur Edam registreert. Deze week had de bus van 10.09 uur het ook. Voor iedereen die dit leest, wees er alsjeblieft alert op dat er niet onterecht teveel geld wordt afgeschreven.

 8. Ingrid

  Het vervoer van Amsterdam naar Purmerend door EBS wordt met de dag slechter. Het is tegenwoordig nog maar de vraag of er een bus komt. In de 9292 app staat de bussen rijden, maar ze komen gewoon niet. Het is echt bizar hoe slecht het geworden is. Ik begrijp niet dat de gemeente niet in actie komt. Dit kan echt niet langer zo. En dan gaat de A7 binnenkort ook nog deels dicht, waardoor het alleen maar slechter en slechter wordt. Gemeente kom ik actie en doe iets voor de reizigers!!

 9. Kaja van Dok

  Ik ben erg ontevrede, over de route, die 277 rijdt. De bus rijdt niet meer, via de overlandestraat, maar via de Sjeestraat.
  Ik vin de bushalte Sjeestraat gevaarlijk.
  Je hebt geen overzicht, als je wil oversteken. En er zijn ook geen stoplichten.

 10. c.g vd berg

  Er staat al een dik halfjaar op de ebs gele bussen in Purmerend bnnekort een nieuwe bus nou wanneer dan daansyreek krijgt gelijk de nieuwe bussen etc j zitten nog steeds met uitval door verotte bussen die uitelkaar vallen

 11. Kaja van Dok

  Ik vin het echt waardeloos.
  Het vertrekpunt van de bussen vanaf de Sjeesstraat, vind ik echt gevaarlijk, vooral als je terug naar huis gaat vanaf Amsterdam, naar Purmerend-noord.
  Ik ga altijd, met de 277. Bij het uitstap op bij de sjeestraat, moet je heel goedbuitkijken, met oversteken. Eigenlijk, had gemeente Purmerend, voor stoplichten moeten zorgen. Er rijden hier bussen, auto’s. Het is echt een gevaarlijke kruispunt. En ook vaak de uitval, van de bussen, is een probleem.

 12. Kaja van Dok

  De bus komt regelmatig te laat.
  Het bedrag wordt te laat van mijn rekening afgeschreven, waardoor ik de vergoeding, voor ov misloop bij mijn werkgever. Het komt er op neer dat ik dus de ov zelf moet betalen.

 13. Victor Melenhorst

  Wekelijks ga ik voor mijn werk met de bus van Amsterdam naar Purmerend. Elke week is het maar afwachten of ik op tijd ga komen. En of ik na het werk terug naar huis kan. Erg vaak valt bus 306 uit. Even wachten heeft geen zin, want de volgende bus valt ook weer uit. Ook gisteren weer. Daar sta je dan, ‘s avonds laat en je wilt naar huis…

 14. Robert Dupon

  Nog steeds komen bussen onaangekondigd niet opdagen op station Edam. Zo ook vanavond 23-01-24 om 20:30

 15. Dagmar

  Het blijft nog wel even duren.

  Vervoersregio Amsterdam akkoord met plan EBS tegen rituitval, vakantieregeling duurt tot september
  Publicatie op zaterdag 20 januari 2024 in Groot Waterland door Vervoersregio Amsterdam

 16. Mar

  Niet te doen alle bussen vanaf fonteinkruid zijn ongeveer uitgevallen .er werken ook mensen op Zondag

 17. Roy van Wechem

  Goedemorgen, nu rijden we met een vakantieschema en nog vallen er bussen uit. Dit is echt schandalig. Betaal ik ook minder voor deze lagere service ..nee. Kunt u net zoals in zaandam niet eens een forse boete uitdelen?

 18. Marjan

  Het is in 1 woord bagger! Vandaag 8 januari 2024 heeft mn zoon een uur staan wachten bij Ilpendam . Eerst een uitval en daarna was een persoon voor hem de laatste die in mocht stappen. Dit terwijl achterin helemaal vrij was om te staan. Iedereen stond voorin. Echt
  onbegrijpelijk dat zo’n buschauffeur z’n muil niet
  opentrekt. Nee laat iemand maar een uur
  wachten in de vrieskou. Er stonden in totaal
  denk 4 personen waarvan er 2 naar binnen
  mochten en de andere 2 konden het bekijken.
  Daarna weer een uitval. En uiteindelijk na een
  uur mocht hij de bus in. Dit gaat om de 306 van station noord naar overwhere. Maar alles is een drama. En moet je zien wat je ervoor betaald, de hoofdprijs.

 19. Marjan Addens

  Verschrikkelijk!! Vandaag 8 Januari 2024 ruim een uur staan wachten bij Ilpendam op de 306. Er was al een uitval, komt er eindelijk 1 is de persoon voor jou de laatste die naar binnen mag. Terwijl er achterin het looppad niemand stond. Iedereen stond voorin. Stond daar om half 4 over half 5 had ik de bus. En daar betaal je je blauw aan. Vreselijk slechte maatschappij!!

 20. Aart Schippers

  Gister bus Amsterdam Centraal naar edam.
  Bus overvol er stonden meerdere mensen voor de gele lijn. Het waren vooral hondsbrutale toeristen die ook nog eens hard gingen duwen tegen een massa die al vast stond. Ik heb last van mijn rug en het deed echt zeer. Moest schreeuwen om ze te laten stoppen.Ook liet de chauffeur mensen zonder geldig kaartje binnen vanwege de tijdsdruk. de Zaanse Schans bleek de bestemming van het merendeel.
  Waarom rijden er geen toeristenbussen op dat stuk,?
  Ook niet handig was dat de chauffeur geen Nederlands sprak…

 21. Abdelhak Cheddad

  Beste,

  De 306 is komen te vervallen op wheermolen Oost in verband met riool werkzaamheden. Nu zijn de werkzaamheden klaar maar moeten de bewoners vooralsnog 10 minuten omlopen! Onbegrijpelijk dit wel een nieuwe ringlijn laten rijden die niemand gebruikt bewoners moeten naar Amsterdam voor hun werk en niet naar Purmerend centrum!!

 22. G Korsten

  De dienstregeling is waardeloos
  Veel uitval van bussen
  Sta bijna een uur in Zaandam op de bus 394 te wachten
  Vanaf 10 december is niets verbeterd

 23. G Korsten

  Het is een en al ellende
  Ik sta op 394 te wachten,er zijn al twee uitgevallen
  Ik heb vanaf 10 december alleen te maken met vertragingen of uitval van bussen.
  Met Connexxion waren deze problemen niet aan de orde.

 24. Irina

  De bus rijdt niet volgens de dienstregeling, of komt helemaal niet op halte salland.
  Tevens zitten de bussen overvol, niet te doen dit!
  EBS graag een betrouwbare dienstregeling maken…. zodat ik geen 1 1/2 reistijd heb ipv 40 min…

 25. Rob

  Het blijft intens en intens slecht. Bussen vallen nog steeds massaal uit. Daarboven op is ook de communicatie enorm slecht. Geregeld vallen er meerdere bussen achter elkaar uit waardoor je je aansluiting mist. Het excuus van te kort aan personeel is grote onzin. Het gaat meer over slecht personeels beleid.

 26. Sanne

  De bus 376 komt regelmatig niet opdagen. Elke donderdag neem ik deze bus om 13.05 vanaf Jan blankenbrug. 5 keer op een rij al dat deze bus niet is komen opdagen, waardoor ik belangrijke afspraken mis. Had een klacht ingediend bij EBS voor de zoveelste keer. Zeggen ze het dat het door personeels te kort komt, waarop ik zei dat ze het beter uit het systeem kunnen halen omdat hij niet rijdt. Maar dat ‘willen’ ze niet doen. Niet op te vertrouwen deze bus

 27. J

  ilpendam bushalte moet duidelijker zijn aan welke kant je moet staan af n toe wisselt het af en elke keer moet ik overstappen bij ilpendam om vervolgens naar purmer noord te gaan of overwhere

 28. Dianne

  Vanochtend bereikte EBS weer een dieptepunt, de 306 van 08.03 op halte brug Wheremolen naar Amsterdam CS had weer eens oponthoud, dan weet je al wat dat betekent een volle bus , eindelijk komt dan een kleine bus aanrijden die vervolgens gewoon de halte voorbij rijdt omdat er niemand meer bij kan, de volgende bus van 08.18 is uitgevallen , goh gelukkig gebeurt dat anders nooit, je kunt je voorstellen hoe de daarop volgende bus eruit zag.
  Maar weer naar huis gelopen om thuis te werken wat me niet in dank werd afgenomen vanwege afspraken
  EBS ga doen wat je moet doen fatsoenlijk vervoer aanbieden.

 29. Annemarie

  Het is tegenwoordig bar en boos. Bussen vallen uit, overvolle bussen. Enkele reis is nu 1,5 uur waar het voorheen 50 minuten was. Je kunt niet meer rekenen op een tijdstip waarop de bus komt, ik kom te laat op mijn werk, kind te laat op school. Het is ook gebeurd dat ik helemaal niet op de plaats van bestemming aan kwam of ergens opgehaald moest worden om thuis te komen. Het is nog erger dan toen er gestaakt werd. En de buschauffeur van vandaag zei dat het nog erger gaat worden door mensen die die ontslag hebben genomen en met pensioen gaan.

  Ik ben blij dat ik maar 2 dagen hoef te reizen met het ov en het vergoed krijg van de werkgever. Had nooit een hekel aan het ov maar begin dat nu echt te krijgen.

 30. J

  Overvolle bussen, uitval van bussen komt bijna elke dag voor, het vervallen van haltes waardoor hele wijken worden overgeslagen.

 31. Sander

  In 1 woord: slecht

 32. Ron

  Het is niet alleen EBS waar de problemen zijn. Alle maatschappijen hebben de problemen van te weinig chauffeurs. En wat betreft de over volle bussen, passagiers zijn ook vaak erg eigenwijs, terwijl de chauffeur vraagt om zover mogelijk door te lopen naar achteren, blijven ze voor in de bus staan. Achterin stappen tijdens drukte is niet mogelijk, door het gedrag van de passagiers zelf. Als de achterdeuren open gaan op een halte, stappen er vaak mensen in, die zonder in te checken de bus in gaan.

 33. Jeanine

  Ze rijden gewoon nog steeds de zomerregeling. Gaan India/China achterna wanneer in december we maar tot Noord kunnen rijden. Lekker proppen met zn allen. De aso’s blijven lekker voordringen. Wie als laatste komt zit als eerste. Vond OV altijd heerlijk om mee te reizen maar dat is compleet verdwenen.
  Heb medelijden met de 308 reizigers die middenin de rit een bus moeten pakken en maar een kant op kunnen

 34. Mustafa

  Vaak uitval van bus 375, de informatie in de verschillende reisapps is niet actueel. Volgens de app rijdt de bus wel tot op het allerlaatste minuut blijkt opeens dat ie niet rijdt. Dan ga je met een andere bus die zit overvol omdat er minder bussen rijden, reizigers moeten staand reizen. Ik wil de chauffeurs vragen om rustig op te trekken en af te remmen en de bochten rustig te nemen, het is erg lastig om in een volle bus veilig te staan en niet te botsen tegen andere mensen. ik krijg het gevoel dat de chauffeurs het erom doen om de staande reizigers het zo moeilijk mogelijk te maken.

 35. Mark

  De uitval is gigantisch, de verdeling van reizigers belabberd en de bussen bloedheet omdat de chauffeur kennelijk niet geïnteresseerd is in het welzijn van de passagiers. Ook is de verdeling in de wijken vrij debiel; in de purmer soms wel lijnen op 1 plek, maar in Overwhere rijdt er maar een lijntje. Iemand bij ebs is ook verliefd op de Churchillaan, want daar rijden ze dan weer wel.

 36. Ah Erents

  Bus 305. De bus die als enigen door middenbeemsterrijdt.constant uitval.
  Bedrijven waar de mensen uit het dorp werken in o.a.amsterdam kunnen het niet geloven dat deze bus steeds vertraagt of uitvalt
  Er is op bepalden tijden geen alternatief
  Zondags eerste bus 08.17
  Ik moet om 09.00 beginnen
  S avonds klaar om half 11 vaak uitval van bus
  Ik heb geen rijbewijs of brommer of fiets
  Dus ik moet me steeds verontschuldigen voor telaat op werk

 37. Astrid

  Regelmatig vallen bussen uit. Ook rond 06.00 uur ”s ochtends, tussen de middag en avondspits of later op de dag. Het maakt echt niets uit en het maakt EBS ook helemaal niets uit. Wij mogen gewoon het dure tarief blijven betalen voor een bus die vaak niet komt opdagen of vervolgens nokvol zit. Heel veel sectoren kampen met een personeelstekort maar kunnen hun klanten ook niet laten vallen. Regelmatig dien ik een klacht in, maar zoals iedereen al aangeeft, je krijgt continue dezelfde antwoorden. Ik wist al tijdig dat het zomerrooster in ieder geval tot eind september zou gaan duren. Hierover wordt echter niets gecommuniceerd door EBS.
  Hoezo kan in Amsterdam Noord op het bord staan dat de bus er zo aankomt en dan ineens van het bord verdwijnen? Wie houdt hier wie voor de gek? Hij was dus toch niet vertrokken vanuit waar dan ook?
  Ik woon in de Overwhere waar slechts 1 buslijn rijdt. Het is dus ook niet zo dat ik vollopen keuze heb. Ik kan eventueel lopen naar een ander gebied, maar dan ben ik ook ca 15 minuten onderweg en dan maar hopen dat die bus wel komt opdagen
  Het zou echt heel fijn als er binnenkort wat zou veranderen en er geen loze woorden/beloftes meer komen vanuit ebs.

 38. Sandra

  Ook in de regio (noordoost Nederland) waar wij wonen ervaren we dezelfde problemen met EBS. Bussen die niet stoppen omdat ze overvol zijn, een verlengde zomerdienstregeling vanwege personeelstekort, meerdere bussen die zowel in de ochtend en avondspits uitvallen. Met de klachten die we indienen wordt niets gedaan. We zijn afhankelijk van het openbaar vervoer en hebben begin dit schooljaar een busabonnement van €1300 gekocht.

 39. Natasja

  Het is schandalig, degene met werk, school of sociale ( mantelzorg) verplichtingen in bijvoorbeeld Amsterdam zijn onwijs de dupe hiervan!

 40. Astrid Atteveld

  Het is onbegrijpelijk dat er niemand vd politiek ingrijpt. Je betaald je blauw aan het OV maar service, ho maar. Soms 3 bussen achter elkaar eruit gehaald. En geen enkele melding op 9292 of OVinfo. Er was storing zeggen ze dan. Wat een lulkoek. Je komt gewoon de wijk niet meer uit. Klachten worden niet serieus genomen. Iedereen uit de auto en het OV in. Duhhh. Hoe denken jullie dat mijn baas dit vind. Een grof schandaal is het. Lijkt wel een derde wereld land. Weg met EBS.

 41. Eline

  In de ochtend komt er maximaal 3x per uur een bus. De bussen die wel komen zitten stampvol. De bussen die wel komen hebben altijd oponthoud. Ik zit dus geregeld minimaal 20min te wachten op de bushalte in de spits.

  De terugweg is vaak nog erger. Het is een complete chaos op noord. Waarbij het complete willekeur is welke bussen wel rijden en welke bussen niet. Met als gevolg dat ik de ene dag kan kiezen en de andere dag soms wel 30min tot een uur moet wachten om vervolgens maar in een willekeurige bus naar purmerend te stappen en vanaf daar te kijken hoe ik thuis kom.

 42. Patricia

  Gistermiddag 16.34 uur ook de 308 uitgevallen vanaf Amsterdam Noord. Dit was al de 3e keer in korte tijd en ik ga bijna nooit met de bus. Keuze was of nagenoeg een uur wachten (we stonden er namelijk om 16.10 uur) of de 301 om 16.19 uur nemen en lopend vanaf Tramplein naar huis.

 43. Ruben

  Knudde geen respect ook sommige chauffeurs rijden gewoon door het rijgedrag alsof het een kermis attractie is te laat op het werk te laat thuis kinderen wachten thuis.
  Geen juiste actuele informatie slechte planning,wel eerst staken dan weer salaris verhoging en betere arbeidsvoorwaarden
  Dat betalen de reizigers,en wat krijgen wij ervoor terug…….geen respect.

 44. R

  Ik ben boos over de service van het ebs die ze leveren omdat er telkens bussen uitvallen en dat niet word aangegeven, bussen hebben constant oponthoud en komen telaat en wij betalen super veel geld voor elke busreis dan moet er betere service geleverd worden als je 5euro per rit durft te vragen, ik kom 3x telaat op me werk door jullie geintjes, buschauffeurs zijn chagerijnig en de bussen zitten overvol jullie bedrijf is geen aanrader!! Ik heb een slechte review gegeven bah.

 45. H

  Ik vind het echt belachelijk dat er niks aan wordt gedaan. Het is continu afwachten of de bus komt of niet.

 46. .

  Elke werkdag in de ochtend en in de avond bellen naar EBS. Bedankt voor het doorgeven wij gaan het intern oplossen. Mocht het weer het geval zijn of ik dan weer kan bellen zodat zij een dossier op kunnen bouwen, maar het wordt tijd dat zij eens naar andere oplossingen zoeken.

  Standaard antwoord is namelijk zieken en te kort aan personeel. Misschien een idee om dit probleem eens op te lossen.

  Wat ik helemaal onbeschoft vindt is dat wij als reizigers niks krijgen te zien of te horen op de borden. Soms staat er op het bord dat de bus voor mijn neus staat, maar vervolgens zien wij allemaal geen bus.

  Het wordt tijd dat wij weer mogen kiezen welke busmaatschappij er in onze regio komt te rijden naja beter gezegd een maatschappij die wel komt opdagen.

 47. Monique

  Ons gezin heeft geen auto. Mijn kind werkt late diensten in amsterdam. Het gebeurt tegenwoordig dagelijks dat ze te laat aankomt omdat ‘s middags een paar bussen uitvallen maar nog stressvoller is het om ‘s avonds laat weer naar purmerend te komen. Vaak valt de een na laatste bus uit zodat ze een half uur in noord staat te wachten met de angst dat de laatste ook niet komt.
  Zelf heb ik afgelopen zomer meermaals gehad dat de app zegt dat de bus rijdt, ik bij de halte sta en vervolgens valt de een na de andere rit uit. Dat uurtje had ik liever gewoon thuis gewacht ipv bij de bushalte. En ja, op de terugweg sta je als haringen in een ton in een kleine bus.

 48. Natascha

  Snap het personeelstekort, maar laat dan minder bussen rijden in de spits maar wel met de zekerheid dat ze komen. Mijn kind zit in amsterdam op school moet dan om half vijf naar huis om zes werken normaal.geen probleem nu vallen er soms wel drie bussen uit waardoor hij werk moet bellen dat hij later is, werk geirriteerd op hem terwijl hij er echt niets aan kan doen.
  Mijn man staat om 6.00 in de ochtend bij de bus om er dan achter te komen dat er weer drie achter elkaar uitvallen dus ook weer te laat op werk en als je dan rond 17 uur naar huis wil en er vallen weer twee of drie bussen uit dan is dat best vervelend na een lange dag werken. En is het nou is 1 dag maar van de vijf dagen gebeurt dit zeker 3 a 4 keer

 49. Nathalie

  Veel uitvallende bussen. Zelfs 5 achter elkaar in de zomermaanden. Betreft buslijn 304.
  Overvolle bussen.

 50. Ontevreden EBS reiziger

  Ook ik heb hele slechte ervaringen. Volle bussen die gewoon doorrijden, een verlengde zomerdienst regeling, chauffeurs die je niet zien staan bij de halte en doorrijden, overvolle bus zonder airco waardoor iemand zo onwel werd dat er een ambulance bij moest komen, info borden die niet werken en een klachtenlijn die een standaard antwoord opzegt. Ik noem EBS, Echt Bijzonder Slecht.

 51. Jade

  Ebs heeft schijt aan de mensen! Vreselijk alleen op geld belust bedrijf. Sinds kort dat mensen klagen maar de problemen spelen al veeel langer! En nog maar te zwijgen over het onbeschofte personeel!

 52. Patrick

  Ik heb vrijwel altijd dat de 110 richting Tramplein vertraagd is vanaf Wijkcentrum. Op de woensdag middagen. Hierdoor mis ik mijn overstap naar Wormerveer met de 121.
  Als ik zie dat de bus 110 vertraagd is moet ik mijn reis afblazen of via een andere manier reizen (auto). Maar ik zie de vertraging pas bij de halte, niet op 9292, ebs website of Google maps.
  Kunnen de vertrektijden permanent aangepast worden voor deze lijn? Wekelijks wordt de vertrektijd niet gehaald.

 53. Es

  Schandalig, 308 al weken volledige uitval zonder bericht . Ook met personeelstekort kan er een rooster gemaakt worden van de lijnen die WEL rijden. Tijdige en duidelijke communicatie is hier onmisbaar!

 54. Pavel

  Donderdag, 14 September, 17.00 helemaal geen bussen richting Purmerend van Amsterdam Noord. 17.08 alleen 301 overvol.

 55. Ab

  p 1/9 1,5 gewacht op bus 314 naar Hoorn. Was al 22.30 uur en er stond ook veel jeugd van de kermis in Edam. Geen communicatie en de berichten op internet klopten niet. Er kwam wel iemand langs van toezicht maar die had alleen interesse in een praatje met collega’s. Kreeg gelukkig koffie aangeboden van een chauffeur die zich verontschuldigde over het personeelstekort. Daar moet je het dan mee doen. Vreemd dat Ebs alle andere bussen wel bleef rijden en niet omleidde naar Hoorn.

 56. Bastiaan

  Bussen zitten overvol, rijden door, zelf een uur eerder van huis heeft geen zin, want rijden gewoon door.

 57. Martijn

  Ik heb vorige week maandag bij vurige staart 7 bussen gehad die niet voor mij stopte waardoor ik bijna een uur bij de halte heb gestaan ik kon niet naar centraal en ook niet naar noord ze zaten allemaal te vol

 58. Rudie

  De dienstverlening van EBS is zeer ondermaats, terwijl er wel een hoofdprijs wordt gerekend. Als ik met mijn dochter een dagje heen en weer naar oma in Amsterdam ga, ben ik ongeveer €20,- kwijt. Terwijl het product wat zij leveren zeer te wensen over laat. Het wordt eens tijd voor een geldelijke compensatie voor de reiziger. Als ik een brood koop dat niet goed is, krijg ik toch ook mijn geld terug?

 59. T.Fraikin

  Dienstverlening is zeer matig. Zomer dienstregeling gaat al ver voor de zomer is als iedereen nog volop aan het werk is waardoor nog minder bussen. Te kleine bussen inzetten in de spits en grote daarbuiten. Te weinig ritten (heel veel uitval of vertragingen) en vooral in de middag vanaf Noord hopeloos. Vaak rijden enkele lijnen nog wel en is de last qua uitval slecht verdeeld over de ritten heen. Bijvoorbeeld de ritten naar landsmeer rijden allemaal maar een lijn naar Purmerend heeft alleen maar uitval (slechte planning).
  Laatst een half uur op de bus moeten wachten (ochtend spits), dan rijdt er een kleine bus vol die stampvol zit. Toen ik wilde instappen zei de chauffeur dat ik maar op de volgende moest wachten. Gaat niet werken als je naar je werk moet en de volgende minimaal 20 minuten later komt. De dienstverlening is het laatste jaar hard achteruit gehold

 60. M. Luka

  De laatste weken is het nog nooit zo slecht geweest. Vertraging, uitval, de halte voorbij rijden omdat de bus propvol zit. Niets ten nadele van de chauffeurs, want die zijn altijd vriendelijk. Ergste is dat je voor Jan joker bij de halte staat, wat op het bord staat klopt niet en ov9292 is ook niet meer betrouwbaar waardoor je soms een half uur op een bus staat te wachten, in de spits! Dochter komt elke dag te laat op school en ik ben elke dag te laat op mijn werk. Als ik t had kunnen betalen pakte ik de trein, maar dat is helemaal niet te betalen. Hoe het nu met EBS gaat is om te janken en dat is ONACCEPTABEL

 61. Esther Koster

  Gisteren avond 14 sept. na het werk in de spits, 3 lijnen 308 achter elkaar uitgevallen!!!
  Helaas is dit geen incident, en vallen er vaker meerdere lijnen achter elkaar uit, terwijl er toegezegd is dat dit niet zou moeten gebeuren.
  Al menig keer te laat op werk verschenen, behalve geïrriteerde collega’s en leidinggevenden, kost dit mij ook mijn eigen tijd (en geld dus).
  Dit duurt nu veel te lang, geduld en begrip raakt nu echt op!
  Gemeente Purmerend en EBS, DOE ER WAT AAN!!!
  DIT KAN GEWOON NIET!

 62. Angelique

  Ik vind ze veel te hard en te brutaal rijden op de linnaeuslaan vanaf de sluis. Gevaarlijk met kinderen

 63. Marjan

  Het is vreselijk vervelend dat er idd in de spits zowel in de ochtend als middag bussen uitvallen. En om dan een enkele bus in de spits te laten rijden ipv een dubbele is helemaal niet normaal. Je staat gepropt als sardientjes in blik. Te gek voor woorden. Je komt zo te vaak te laat op je werk aan.

 64. Simon

  Slecht. Onbetrouwbaar. Zowel de ritten als de communicatie. Alle begrip voor de afhakende chauffeurs die soms niet eens tijd hebben om tussen de ritten door naar de wc te gaan.
  Aansluitingen tussen lijnen is zeer voor verbetering vatbaar.
  Zoon 1 al een tentamen en een verplichte cursus gemist, met zeer vervelende gevolgen.
  Zoon 2 al 2x te laat voor college.
  Beide gevolg van eerst onaangekondigd uitval en vervolgens ook flinke vertraging door overvolle opvolgende bussen.

 65. Ronald

  Begin augustus heb ook ik al eerder mijn onvrede geuit over de gang van zaken omtrent het busvervoer van EBS. verderop in dit bericht mijn ‘gesprek’ met EBS op X (vh Twitter). Wat mij persoonlijk frustreert is de gebrekkige communicatie. Ik heb het geluk dat ik alternatieven heb om naar mijn werk te gaan of thuis te komen, maar wachten op bussen die niet op komen dagen zonder bericht in een app irriteert mij mateloos. Zeker met de technologie van tegenwoordig. Hopen op beterschap na het bundelen van de verschillende reacties.

  -[Ik 8-8-2023] Vanaf Holendrecht is geen 375 vertrokken om 16:46, geen 377 om 16:56, geen 376 om 17:06. De eerste twee zonder bericht, de laatste wegens personeel. Wat gaat hier mis?

  -[EBS 9-8-2023] Ook de fa Oostenrijk (die de bizzliners rijdt) kampt met een personeelstekort. Als een chauffeur zich daar vlak voor aanvang dienst afmeldt, is er niet altijd een vervangende chauffeur aanwezig. Dit kan soms niet tijdig gecommuniceerd worden. Excuus hiervoor Rita.

  -[Ik 18-8-2023] Oké, snap ik. Vervelend, maar het lijkt mij sterk dat er toevallig twee chauffeurs vlak voor aanvang zich afmelden. Zeker sterk omdat het vandaag gewoon weer gebeurd. De communicatie moet toch sneller kunnen (lees: moeten)?

  -[EBS 21-8-2023] 9292 heeft ons laten weten dat ze klachten krijgen omdat berichten over rituitval niet altijd goed in het systeem worden verwerkt. Dat heeft gevolgen voor de reisplanners (van bijna alle vervoerders, ns en 9292) en ook voor de DRIS-borden die 9292 in beheer heeft.

 66. Sproet

  Veel teveel uitval en door de drukte geen zitplaatsen zeker voor ouderen.
  Slechte rooster planning ook.

 67. Daan

  Niet te vertrouwen. Met wisseldiensten sta je soms laat in de avond tevergeefs op de bus te wachten. Dan wil je gewoon naar huis. Op zondag vaak meerdere bussen achter elkaar eruit, soms 1,5u lang geen bus! Hoe kom ik op mn werk?? Uit nood neem ik nu een vouwfiets mee, voor de zekerheid, is toch van de gekke! En idd in de spits overvol. Lange bussen als het rustig is, korte in de spits.

 68. Kees de Wit

  Organisatorisch is EBS een ramp!
  Ze geven chauffeurs cursus code 95 in deze tijden van teveel tekorten! Die cursus moet iedere 5 jaar, maar als je tot het laaste moment wacht of je een consessie gewonnen hebt, blijf je achter de fijten aan lopen. De planning en chauffeurs proberen te redden wat ze kunnen. Maar de directie van EBS blijft halsstarrig vast houden aan chauffeurs tijdens hun dienst vele malen te laten wisselen van bus. Hierdoor vallen diensten waar geen wissels in zitten altijd uit. En die wissels komen zovaak voor, dat bepaalde lijnen bijna niet meer rijden als er iedere dag 20+ diensten open staan!!!
  De overheid zou eens in moeten grijpen bij dit bedrijf waar ze alleen maar op papier efficiënt bezig zijn, zonder te kijken naar het menselijke aspect. En dat kan niet in een bedrijf waar de maatschappij van afhankelijk is!!!

 69. v.d.Berghe

  Te veel uitval lijn 304 ook in de middag uren soms wel 2 ritten achter elkaar b.v tussen 12,15 en 13.00 uur

 70. Veel te veel uitval van bussen minimaal 1 keer per week. Soms meerdere bussen achter elkaar. Bussen in de spits daardoor veel te vol, smorgens en smiddags.

 71. I.witkamp

  Idd slechte communicatie, laat ipv 4 x per uur, 3x per uur bus rijden buiten de spits, dit scheelt personeel en beter voor klimaat, en de reiziger weet waar hij aan toe is

 72. Ronald Hulsebos

  Ik reis regelmatig met de 301 of 306 van de halte Blankenburg heen tussen 10 en 11 uur naar het CS dat gaat redelijk .terug tussen 17.00 en 18.30 is altijd een probleem 30 minuten wachten is nogmaals en altijd vechten om een zitplaats.waar zijn de grote bussen gebleven ???? Slechte sevice

 73. C.J.Erharft

  Ik ga zelden met de bus naar Amsterdam. Jl maandag wilde ik de bus van 18.22 nemen en stond om 28.15 uur op halte Het Spil Bus kwam niet. Wel werd gemeld dat de bus van 18.33 was vervallen Heb drie kwartier staan wachten. Ik had toen wel een hele lege bus. Blij was ik niet ga volgende keer gewoon met de auto

 74. Dianne

  Op dit moment is de zomerdienstregeli g verlengd tot 30september, wat betekent dat er om de 15min gereden wordt, in de spits vanuit CS naar Purmerend 306 op de rit van 17.28 een enkele bus komt wat al weken het geval is , dit leidt tot onveilige situaties overvolle bussen.
  Wat mij dan verbaasd dat ik overdag lege gelede bussen zie rijden of op minder drukke lijnen.
  Afgelopen maandag waren er ritten uitgevallenin de spits er reed ook geen 305, ik was blij dat er treinen rijden.
  Ik snap nu hoe EBS de aanbesteding gen wint , er is geen vervoer , sterkte voor de Zaanstreek als EBS dit overneemt

 75. Claudia de Graaff- de Bakker

  Ik herken alles, jaren was vervoer top.Nu is het na 8 uur vooral dramatisch.Volle bussen rijden voorbij, voor het eerst te laat op mijn werk, en dat is met werken in de Kinderopvang echt niet te doen.Na dag werken nu geregeld net een zitplaatst of staan, en als vijftiger vind ik dat echt niet fijn.Hopelijk komt er meer personeel, waar waardering en respect voor is, ben blij dat ze er nog zijn! Ik zal eerder naar mijn werk moeten gaan of naar een koffiebar maar koffie gaan drinken…wel dure grap, dus hoop dat het beter wordt!!!

 76. E van Wijk

  Dienstverlening van ebs is erg slecht, korte bussen in de spits, zowel ”sochtends als’ savonds, veel uitval wat niet staat in 9292.
  Echt niet normaal, ik kan dit geen dienstverlening noemen

 77. Martin Bakker

  Misschien moeten de gemeentes eens de hand in eigen boezem steken, ze willen geen gelede bussen meer want dat past niet meer in het straatbeeld.
  En als je daarbij optelt dat er overal tekort medewerkers zijn is het niet verwonderlijk dat er mensen blijven staan

 78. Odilia

  Inderdaad is de uitval van bussen al geruime tijd een groot probleem voor ons als reiziger. Sta je te wachten dan verschijnt regelmatig op de infopaal,
  ( als die werkt ) op het tijdstip dat de bus zou moeten rijden, de info rit vervalt. Dit wekt irritatie op, vervelend voor de chauffeurs, maar nog vervelender voor de reizigers, want de bussen zijn inderdaad overvol en soms rijdt de bus de haltes voorbij, omdat er niemand meer bij kan.
  Ze ” rijden” ook nog steeds volgens het zomerrooster en zelfs dat gaat nog niet op tijd.

  Hulde aan de chauffeurs die extra rijden!
  Hopelijk komt er toch snel een blijvende oplossing.

 79. Rimco daamen

  Ik woon bij de Jan blancken brug met 4 buslijnen. Bussen slaan de halte over ivb drukte. Vooral tussen 07.30 en 08.30 erg druk. 45 min wachten tot je mee kan als vee vervoer is normaal betaal een duur abonnement per maand!

 80. EBS Hater

  Het is een tering zooitje met de dienstregeling.
  regelmatig door uitval en (verlengde) zomerdienst regeling meer dan een half uur wachten.
  Bij treinstation Overwhere.
  Vaak gemeld wordt niets aangedaan excuses voor de overlast
  Overigens zijn de buschauffeurs ook niet behulpzaam als je komt aan rennen met zwaaiende armen kijken ze je raar aan en rijden gewoon weg?
  Ik moet regelmatig naar het ziekenhuis maar durf niet met de bus omdat je er niet vanuit kan gaan dat deze (op tijd) rijdt nu vaak familie en vrienden inschakelen
  NB er staat vaak op de borden bij de halte bus komt over bv 10 min. dan telt dat helemaal af naar 0 (duurt vaak minimaal 15 min want dan staat er oponthoud) en dan komt er geen bus??
  EBS MOET ONMIDDELIJK WEG!!!

 81. Mischa

  EBS maakt er inderdaad een zooitje van. Ik snap dat bussen soms uitvallen of vertraging hebben, maar communiceer er dan over. De berichtgeving op de borden klopt te vaak niet: bussen vallen ineens van het bord (maar komen dan alsnog), bussen worden verwacht (maar komen dan toch niet), bustijden kloppen niet, bussen vertrekken voor de vertrektijd …

 82. Ruud van der Bles

  Elke ochtend tijdens de spits worden de reizigers als vee vervoerd, als er eindelijk
  een bus op de halte stopt. Bijvoorbeeld. De 306 richting Amsterdam centraal, die om 8.02 uur op de halte Churchillaan moet stoppen is een kleine bus, die dan al vol is. Van de chauffeurs, die ik gevraagd heb krijg ik te horen dat deze bus naderhand naar Landsmeer moet, waar geen gelede bus kan komen. Omdat ervaring leert, dat deze bus gegarandeerd rijdt en daarna de volgende bus of bussen uitvallen, wil iedereen mee. Echter na Churchillaan rijdt deze verder door en laar de mensen bij die volgende haltes verbijsterd achter. Tenzij er iemand uit moet stappen. Dan wordt de bus bestormd met zoveel reizigers. Daarom stoppen zij dan of voor of net na de halte om de mensen eruit te laten, wat gevaarlijk zou kunnen zijn.. de haltes Jan Blankenbrug en Ilpendam staan zo vol dater geen plaats meer is.

  Veel mensen nemen in Purmerend de bussen naar Amsterdam Zuidoost , die daardoor ook veel te vol zijn, waardoor de chauffeurs in overtreding zijn, omdat zij maar 4 staande reizigers mogen meenemen . Deze reizigers stappen dan massaal uit in Ilpendam, waardoor daar de chaos dagelijks in de ochtendspits compleet is. Wachttijden van 15 tot 45 minuten in Ilpendam is bijna normaal geworden, want alle overvolle bussen rijden door als er niemand uit moet, Zij stoppen dan nog op de busbaan als de zuidoostbussen hun passagiers uitladen.
  Verschillende chauffeurs hebben via de mobilofoon in de bus de klachten doorgegeven aan de EBScentrale, maar zelfs van is dit voor dovemansoren gezegd bij EBS. De gemeente Purmerend moet hierin keihard ingrijpen.
  De zomerdienstregeling moet afgelopen zijn op de dag dat de scholen weer beginnen in de regio Amsterdam. Echter EBS denkt hier anders over en heeft de zomerdienstregeling verlengd tot en met 30 september 2023, en wie weet gaan zij dat nog meer verlengen.

  Conclusie: De zittende directie van EBS Waterland moet opstappen. Er moet een nieuwe wind komen waaien bij EBS Waterland. Het goede cijfer van kwaliteit zal in 2023 moeten zakken naar een zeer droevige 2.

 83. Ron

  Service beneden alle peil
  Als bijvoorbeeld.de 301 uitvalt waarom stopt de 306 dan niet bij het schouw, dan ben je in ieder geval op weg. Maar nee er wordt gewoon gezegd niet mijn halte.
  Te triest voor woorden

 84. Erwin Jesterhoudt

  Zeker helemaal mee eens dagelijks het geval tussen 6 en 7 in de ochtend steeds uitval in de avond spits ook en volle bussen tijdens de hitte ook weinig gelede bussen als je minder rijd zet dan ook grotere bussen in .Erwin Jesterhoudt

 85. Loes Beumer

  Ik gebruik niet vaak het ov maar als ik het gebruik net zoals drie weken geleden heb ik drie kwartier op de halte in Purmer Zuid (bus304) staan wachten, heb daarna al mijn aansluitingen gemist.

 86. Fiona

  De infoborden op de haltes doen het vaak niet. En die op de Korenstraat aan de kant bij de wachtruimte vd chauffeurs doet het al heel lang niet en mis je info

 87. P.J. Martens

  Op donderdag 7 september op Station Noord ‘s middags: ca. 14.15 uur aanwezig. Bus 308 werd verwacht om 14.28 uur. De daarop volgende bussen vielen uit. Om 14.30 stond opeens op het bord, dat de 1e 308 pas 45 minuten later zou komen. Dan maar de 301, waar ik ook nog eens 20 minuten moest wachten tot hij vertrok.
  Op zondag 10 september moest ik naar een concert in het concertgebouw. Het begon om 11.00 uur. Om 9.15 uur was ik op het Tramplein om te ontdekken, dat zowel de 301 als de 305 minstens 3 kwartier wachten zouden opleveren zonder de garantie, dat ze dan ook daadwerkelijk zouden komen. Ben als een gek naar de Jan Blanken brug gelopen, wat niet echt een pretje was met 2 kunstheupen. Gelukkig kwam daar na een tijdje de 308. Leverde veel stress op. Het is van den zotte, dat je op zondagochtend minstens een uur ( want daar kwam het uiteindelijk op neer) niet naar zowel Noord als het CS kan reizen.
  En ondertussen reclame maken op FB, waar hun chauffeurs je overal naar toe zouden rijden!

 88. Amalia

  Asosiale en rascistische buschauffeurs zowel man als vrouw, wanneer je instapt draait de chauffeur z’n hoofd naar de andere kant voor donker of Arabisch je kan niks vragen, trekt de bus op voor je kan zitten. Als er een witte instapt hoor je tot achterin groeten. Waarom rijd je op d bus als je rascistische zo wilt zijn ?!

 89. Irene Janssen

  Vandaag valt de 315 vanaf Amsterdams Noord twee x achter elkaar uit. Dat betekent anderhalf uur wachten! Een gotspe

 90. Ton

  Ik probeer sinds begin augustus de 306 uit om naar Amsterdam te reizen ipv met de auto.
  7x heen en weer, waarbij 3x een bus uitviel.
  1x moest ik snel de auto pakken om mijn afspraak toch te kunnen halen, en 1x op de terugweg laat in de avond moest ik bijna een uur wachten op de volgende en heb ik een taxi gepakt.

 91. Gerno

  Openbaar vervoer in deze streek is volledig onbetrouwbaar geworden. Dit probleem doet zich al zeker een jaar voor maar sinds deze zomer is het echt elke dag raak – zowel in de ochtend- als in de avondspits. Het is ver onder de maat voor een dichtbevolkt en rijk land als Nederland. Ingrijpen is nodig. Ik snap dat het moeilijk is om personeel te vinden (en te behouden) dat wil werken voor de huidige salarissen die geboden worden. Daar moet dus geld bij. De vraag is wie dat gaat betalen: EBS, de overheid of de burger. Het lijkt erop dat EBS het niet kan of niet wil betalen, anders was dit probleem inmiddels al opgelost. Dan is de overheid nu dus aan zet. Een prijsverhoging in het OV lijkt onafwendbaar.

 92. Jonna

  Elke week is het feest met de bussen van ebs. Zo erg dat ik weg wil uit Purmerend. Gelukkig check ik niet altijd in of eerder uit want jullie verdienen dat geld niet.

 93. Monique

  Ik ben vorig jaar naar purmerend zuid verhuisd vanuit amsterdam noord.
  Met de bus een ritje van 20 minuten aangezien ik nog steeds in Amsterdam noird werk. Wat een drama, ik heb werkelijk waar spijt van de verhuizing alleen vanwege het openbaar vervoer hier in purmerend.
  Als ik om 8 uur op mijn werk wil zijn moet ik dus om kwart voor zeven de bus pakken vanwege uitval, vertraging en weet ik al niet wat. Het is echt gewoon van de ratten wat hier gebeurt en het word alleen maar erger. Ik raad niemand aan naar purmerend te verhuizen ald je afhankelijk bent van het ov.

 94. Trees Van der maat

  Regelmatig vallen bussen uit – zonder enige berichtgeving. Dat maakt de betrouwbaarheid dramatisch slecht. Vooral bus 305 kan er wat van.

 95. A

  De lijnen richting Holendrecht, 375 en de 376 vallen met regelmaat uit. Gewoon, komen niet opdagen zonder enige informatie. De bussen die eigendom van EBS zijn vallen bijna uit elkaar. Remmen blokkeren, deuren die niet meer dicht willen, in/uit check apparatuur werken vaak niet. En ja wel een prijs verhogen mogen doorvoeren.

 96. Rasha

  Soms valt er niet 1 maar 2 bussen achter elkaar weg.
  Dan krijg je overvolle bussen dat je bij de 3e bus geen plekje meer over hebt om in te stappen. maar ook zo als de 1e uitvalt hoe vaak had ik op de volgende moeten wachten en niet mee kon. PURMEREND IS DE LAATSTE JAREN HARD GEGROEID MET INWONERS DUS MEER BUSSEN ERBIJ ZOU DE GROOTSTE OPLOSSING ZIJN EN STRENG OP TIJD AANKOMEN !

 97. Loes

  Inderdaad, uitval van bussen, 304, overvol, en als je terug moet vanaf Noord kun je eigenlijk niet meer mee

 98. Saskis

  Beste,

  Ook wij ondervinden dagelijks veel problemen met het ov. De 308 valt met grote regelmaat uit. Hierdoor ontstaat veel stress, want te laat op school betekent melden op tijden die logistiek helemaal niet haalbaar zijn. Ook de optie om naar een ander opstappunt te gaan waar meer bussen langsrijden is hopeloos. Het is daar zo druk dat mijn 12 jarige met 12 kilo wegende boekentas daar letterlijk in de verdrukking komt. Onveilig en onwenselijk. Daarnaast betalen we bijna 1000 euro voor zijn busabonnement terwijl we hem inmiddels met grote regelmaat maar zelf naar Noord rijden. Ik vind eigenlijk dat hier een compensatie op moet komen met zoveel uitval.
  Dan even iets positiefs. Fijn dat de buschauffeurs die er zijn tussen al die mopperend mensen toch hun werk blijven doen en waarschijnlijk ook al extra ritten rijden. Hopelijk melden zich vlot nieuwe chauffeurs. Tot die tijd misschien de dienstregeling zo aanpassen dat de bussen wel kunnen rijden. Dus ipv elk 15 minuten elke 30 minuten (maar dan zonder uitval), daar kun je een planning opmaken als reiziger en het ontneemt de onzekerheid. Succes !

 99. Brandon

  Weer een bus die voor de 100e keer ondertussen zonder enige aankondiging gewoon niet komt opdagen. Bus 376 naar Amsterdam ZO. Top dit, bedankt EBS.

 100. Ron Blokdijk

  Ik ben het helemaal met het artikel eens de gemeente Purmerend en EBS moeten hier iets aan doen.

 101. Sander

  Verschrikkelijk! Ik ga 3x per week met de 308 naar Noord. Er is zoveel uitval- meerdere keren al gehad dat ik te laat was op werk of dat ik mijn dochter niet op tijd van de BSO kon halen. En dan heb ik het nog niet over het Sardientjes in blik vervoer als er een bus komt!

 102. M.Steijn

  Bussen vallen uit soms niet 1 maar 2 achter elkaar,weer te laat op werk.
  Of op tijden in de spits met kleine bus in plaats van dubbele bus en dat kan ebs weten als ze net twee bussen zijn uitgevallen .
  Gister nog 1 kleine blus ,en we gingen van start met 15 mensen staand in midden pad,onverantwoordelijk.
  Ik werk ik een een bouwmarkt en daar hebben het zelfde probleem ,maar de klant helpen staat voorop ,dus altijd open en mensen optrommelen om extra te komen werken.
  De lijn 308 spant de kroon.

  Mvg Marcel

 103. Gezina Petrusi-Ypenga

  Goedemorgen, ik reis nu al meer dan 5 jaar met lijn 306 naar Amsterdam. Het is nog nooit zo slecht geweest als nu. Ik stap om 8.03 uur in op de Churchilllaan en daar moet ik al staan. De rest van de haltes rijdt de bus voorbij omdat er niemand meer bij kan. We staan als haringen in een ton. Op dinsdag 12 september stond er een grote groep boze reizigers bij de halte Jan Blankenburgbrug. Onze bus reed door maar was blijkbaar niet de eerste.
  De bus die om 8.15 uur moet komen valt heel vaak uit zonder voorafkondiging in de 9292 app of op de borden dus daarom neem ik die van acht uur. Dat er niet gecommuniceerd wordt is heel irritant.
  Verder is het ook vreemd dat ze altijd een kleine bus sturen ipv een grote harmonicabus! En dat ze in september nog een zomerdienstregeling rijden terwijl de scholen op 4 september toch echt al zijn begonnen. Al met al veel irritatie vanaf september 2023!!!
  Groetjes van Gezina Petrusi

 104. Theo van Anraad

  Slecht
  Ze kunnen lijn 307 beter opheffen
  De uitval is ongelofelijk

 105. Sharon

  Ik stond vorige week na school 40 minuten op de bus te wachten. Eerst rijd ie voor m’n neus weg, vervolgens valt zonder het aan te geven de eerst volgende bus uit en later ging de bus wel na 40 min.
  Uiteindelijk zat ik in de bus, maar deze was zo vol gepropt met mensen dat ik amper tot niet kon uitstappen.

 106. Willem

  Ja, oorzaak geen personeel? Ook geen meldingen op de site welke bussen uitvallen, op de bushalte wordt die informatie geven. Daarbij ga ik 30 minuten eerder naar de halte.

 107. Rhona Koning

  Dat er een rit uitvalt is 1 ding, net doen of de bus komt en die dan van t bord laten verdwijnen op het moment dat de bus er zou zijn is gewoon misleiding! Gebeurt [te) vaak.

 108. Helena Foppen-Wendel

  Het is vaak dat de bussen niet komen. Op het bord staat nog vijf minuten en dan valt lijn weg. Ik kijk dan op 9292 en staat niet dat de lijn vervallen is. Zeer frusterend en ik kom altijd veel later op mijn werk omdat het busvervoer in Purmerend een drama is.

 109. Schipper

  De Ovinfo app, is nog het meest up to date. Staat vaak uitval op (door personeelstekort). De matrix borden kijk ik niet eens meer op. Ik reis gelukkig niet in de spits, maar het is treurig. Sommige chauffeurs mogen wel eens leren hoe een dakraam of airco werkt…!

 110. Ronald

  Ik merk zelf gelukkig niet zoveel van het uitvallen. En zorg ervoor dat ik vlak voor vertrek kijk of er bussen uitvallen.

  Waar ik mij wel aan irriteer is dat dit het gevolg is van alles maar aan de markt overlaten. Waarom moet het OV geprivatiseerd zijn en blijven. Gewoon weer terug naar 1 bedrijf van de overheid en van de markt af!!

 111. Sandra

  Klopt, uitval bussen. Gebrekkige communicatie en steeds in de spits meer tijd tussen bussen, dus als er een uitvalt is de volgende volgepropt.

 112. Soni

  I’m originally from outside the Netherlands. I can manage an over crowded bus, cancelled bus, only if the public transport system is affordable here. We pay hefty amount and the service in return we get is very poor. Where is the money going?
  Also if the bus is cancelled why is it not updated in the ov info? Give us the service for which we pay higher amount.

 113. Das

  Regelmatig bus uitval ,mijn man moet om 5:30 de 307 hebben moet vaak lopen naar ziekenhuis om daar de 306 te pakken ,de chauffeurs kunnen er niks aan doen maar zet uitzendkrachten in ,of lange bussen vaak tussen 1 en 2 lange bussen maar in de spits korte

 114. Henk

  Afgelopen maandag de 306 van rond 8 uur vervallen bij station Overwhere. Dit stond niet in de 9292 app maar wel op de RNet app. Vervolgens de trein naar Station Purmerend genomen om daar op de IC trein naar Amsterdam Centraal te gaan. Ideaal!

  Laat station Purmerend standaard een Intercity station worden. En desnoods kan EBS een buslijn maken die er voor zorgt dat station Purmerend goed bereikbaar is vanuit alle wijken van Purmerend.

 115. Busbestuurder

  Volledig eens met de klagers. Het is werkelijk schrijnend. Dit is wat marktwerking met het OV gedaan heeft. En dan moeten de meeste van de nog wel beschikbare buschauffeurs de komende twee jaar nog 4 of 5 volle werkdagen verplicht in een klaslokaal zitten i.p.v. hun dienst te mogen rijden om hun Code 95 geldig te laten blijven. Ook zoiets “leuks” waar niemand wijzer van wordt. Laat het Ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning eens beginnen met daar voorlopig ontheffing in het OV voor te gaan geven.

 116. G. van Leeuwen

  Veel uitvallen van ritten
  Klachten worden niet serieus genomen bij EBS
  Steeds de zelfde uitleg personeels tekort of matriaal pech ! Maar geen oplossingen

  Klachten formelier van EBS wordt bewust zeer moeilijk gemaakt om in te vullen ! Men haakt dan al gauw af om de klacht in te vullen
  Jaar abonement veet te duur + dat EBS eigenlijk een soort van cotract breuk pleegt omdat EBS gedane afspraken o.a niet op tijd rijden , uitvallen van ritten slecht matriaal , dus niet voor 100% kan leveren . Maar hiervoor wel 100% in rekenig brengt

 117. M. de Jong

  Dienstverlening ??? Welke dienstverlening ??? Alleen maar frustratie over uitvallende ritten in de spits, constante vertragingen, ongelede bussen en overvolle haltes. Vervolgens sta je voor de prijs van ruim EUR 5 de hele rit terwijl je zou moeten kunnen zitten na een lange werkdag! Passagiers moeten gewoon weigeren om in te checken/betalen dan wordt er wellicht iemand wakker in de directie van EBS

 118. Syl

  Alles is al gezegd. Veel uitvallende ritten. Ook steeds de zelfde. Ritprijs veel te duur. Ook staan de in/uitcheck apparaten vaak op een verkeerde halte, zodat er teveel wordt afgeschreven. Een heel gedoe(lang formulier) om je centen terug te vragen. Dit gaat toch gauw om 2 tot 3 euro per maand.

 119. Maxim Burlini

  Herken het beeld: overvolle bussen in de ochtend, wat resulteert in een benauwde volle bus. Uitval wordt nauwelijks gecommuniceerd. Op Tramplein en CS vormen, als gevolg van uitval, snel enorme mensenmassa’s, wat de reis voor niemand aangenamer maakt. Met het warme weer worden eerdergenoemde situaties ook meer onprettig en zelden zijn de ramen open wanneer, als gevolg van volle bussen, de temperatuur in de bus te warm is. De bus is momenteel het minst betrouwbare stukje van mijn reis

 120. I.Pennarts

  Er zijn te weinig ritten tijdens de ochtend-en-avond spits. De bussen die langsrijden zijn meestal kleiner en daarmee propvol. Waardoor je elke keer zo’n 5 a 6 bussen voorbij rijden zonder te stoppen. En je 20 tot 40 minuten langer moet wachten.

 121. Roos

  Alles wat hierboven vermeld staat is waar.
  Ouders kunnen hun kinderen niet op tijd halen, mensen missen belangrijke afspraken of komen veel te laat op werk en verliezen hun banen, en zij betalen al veel te veel om van A naar B te kunnen, abonnementen die veel te duur zijn. Er moet wel abonnement betaald worden maar je krijgt 0% service voor terug, ook nooit restitutie gehad of korting of gratis kaartjes om mensen tegenmoet te komen. Schandalig

 122. Gwenny

  Ik ben terecht gekomen in dinsdagochtendchaos tussen Brahmstraat Purmerend en Amsterdam Noord. Ik heb er ruim een uur over gedaan met verschillende passerende volle bussen en een tijdlang op een gevaarlijk druk Ilpendam gestaan, tevergeefs proberend bussen te stoppen of in te stappen. Dit kan zo echt niet.

 123. Monique

  Ik ga iedere dag met ov. Iedere dag valt de bus uit en zit propvol. Ik moet eerder weg om op mijn werk te zijn. Iedere middag moet ik kijken hoe ik na een dag werken kijken of ik naar huis kan komen. Het is niet incidenteel, maar iedere dag ergenis.

 124. Joyce

  Het zou al een heel stuk schelen als in ieder geval de airco of blowers aangaan in die overvolle bussen. Er zijn meerder chauffeurs die toch echt niet weten hoe die werkt. Het is niet te doen om in de benauwde verstikkende hitte ook nog eens te staan.

 125. Dennis Van der wouden

  Buschauffeureren zijn erg asociaal. Meedere keren hebben ze keihard muziek op hun draagbare radio of telefoon. Erg irritant.

 126. Rob

  Als je in de OV app ziet dat de bus zowaar rijd, sta je te wachten op de bushalte en dan komen ze gewoon niet. Van de week moest ik de zelfs een dag een bus nemen die een half uur voor mijn normale vertrektijd zat want 2 bussen (304 en 307) reden een uur daarna pas weer terwijl ze normaal elk kwartier rijden. Woensdag maar de auto naar Ansterdam noord genomen en daar de metro. Kost je wel weer benzine en parkeerkosten maar dan ben je wel op tijd op je werk. Dan wil de overheid stimuleren om het ov te nemen maar zo jagen ze iedereen weer de auto in. Zelfs de buschauffeurs vragen je een klacht in te dienen omdat ze het zat zijn dat iedereen boos wordt door dit beleid van EBS die zich verschuild achter het mooie woord personeelstekort. Je vraagt je elke dag af of je op tijd op je werk kan komen.

 127. Jelle

  De onverwachte rituitval is echt vreselijk irtitant, daarom ga ik tegenwoordig maar een bus eerder op de halte staan voor de 308 naar Noord. Vaak verspringt het matrixbord op het allerlaatste moment naar ‘vervallen’, terwijl EBS dat toch al heel lang, urenlang, weet. Mijn ervaring is dat Google Maps niet meer de uitval verwerkt in de planner maar dat de NS app het veel beter aangeeft, wanneer een toekomstige rit vervalt.

 128. Laura

  Het meest vervelende is inderdaad de bussen die uitvallen. Vaak is het er niet 1 maar meerdere achter elkaar. Ik neem zelf altijd de 304/307. Mocht het van tevoren al bekend zijn, is het probleem minder groot want dan kan er rekening mee gehouden worden. Wel moeten dan de bussen worden ingezet die langer zijn, anders heb je nog steeds dezelfde issue dat mensen niet in de bus kunnen. Als je een klacht doorgeeft aan EBS, krijg je geen antwoord of het standaar antwoord dat je al 3 keer hebt gehad. Het ligt absoluut niet aan de bus chauffeurs en zij kunnen hier niks aan doen, maar dit is vanuit hogere hand. En inderdaad, ik kom bijna de helft van de tijd te laat op werk, hoe is dit te verklaren elke keer?!??

 129. Gabriel

  On Tuesday, September 12th, in the station Vurige Staart 8 buses did not stop because they were full. This caused me to be almost 1 hour late to work. Also, the stations on the way to Amsterdam were skipped and very crowded. There were at least 20 people waiting in Ilpendam and the bus could not stop to pick them up. In addition, almost every weekend it takes much longer to reach Amsterdam, since a lot of buses are cancelled.

 130. Jacco Verbruggen

  Bussen rijden vaak niet en zitten daardoor bomvol als er wel een komt. Zorg dat je tussen 10:00 en 16;00 twee x gaat rijden per uur ipv 4 …dan krijg je ruimte. Maar zorg dat je in de spits ZEKER gaat rijden.

 131. Karin

  Ik heb het vooral met periodes dat de bussen uitvallen. Deze week is het weer erg vervelend met meerdere bussen die uitvallen of gewoon niet opkomen dagen. Ik heb het geluk dat ik vrijwel dicht in de route lig naar Amsterdam waardoor ik altijd wel de bus in kan en dat tilburyplein en sjeesstraat dicht bij elkaar liggen, zodat ik snel naar een andere bus kan.
  Dinsdag 11 september zat ik in de bus 307 die na 7 bushaltes vol zat en dus door reed. Met verbazing en verontwaardiging van de wachtende.
  Door het gedoe met de bussen kom ik telkens te laat op mijn werk (een van mijn collega’s ook die ook in purmerend woont). Wat erg vervelend voor iedereen is en een zootje stress in de ochtend geeft.
  Kom ik na mijn werk op station noord zijn allebei de bussen uitgevallen die ik kan nemen. Waardoor je weer langer moet wachten en een extra volle bus instapt omdat er meer mensen richting purmerend op willen met welke bus dan ook. Al met al, er rijden steeds minder bussen en je moet maar hopen dat de bussen die wel reden ook echt rijden. En andere of ze er wel nog in kunnen.

 132. C.verhagen

  Te veel uitval van de bussen.
  Maakt het openbare vervoer zeer onbetrouwbaar.

 133. Silvia

  Ik sluit me volledig aan bij bovenstaande artikel. Beter kan het niet verwoord worden. Het zou goed zijn als er sancties staan op het niet halen van een bepaald percentage, net als bij de NS. Dat zou de betrouwbaarheid van het OV ten goede moeten komen.
  Wat ook nog een probleem is, is dat er heel veel uitval is door defecte bussen. En chauffeurs die de toegangscode van de remise niet hebben.

 134. Anja

  Mijn dochter heeft nu twee dinsdagen tevergeefs op de 308 staan wachten. Er werd gemeld dat er een bus kwam maar na twee meldingen is ze naar huis gekomen. Ik heb haar met de auto gebracht terwijl Amsterdam niet op mijn route ligt als ik naar mijn werk ga. Het kost haar en mij veel extra tijd, naast OVkosten betaald door de overheid (student) en benzinekosten waar ik flink chagrijnig van ben. Hierbij komt het staan in een file op een plek waar ik niet heen zou hoeven. Ik word niet gecompenseerd door de EBS maar ook ik moet op tijd werken etc. en heb te maken met personeelstekorten. Excuses zijn niet genoeg.

 135. Erik de Roos

  Het is te slecht voor woorden, mijn kinderen gaan naar school en sporten in Amsterdam, zowel ‘s ochtends,’ s middags als ‘s avonds vallen er steeds op laatste moment bussen uit, geen touw aan vast te knopen. Ze komen te laat op school en bij trainingen en een bus eerder nemen heeft geen zin want ook die vervalt vaak. Het zou enorm helpen als de dienstregelingen worden aangepast naar een lagere frequentie, maar met meer betrouwbaarheid. Wat EBS nu doet is echt dramatisch.

 136. Carla T

  Al ruim een jaar is het schering en inslag en helaas wordt het eerder erger dan beter.
  Continu vallen bussen uit en is het raden of je op tijd op je werkt komt, sinds kort werken ook de apps niet meer die de uitvallende bussen weergeven.Het is dus letterlijk op de gok naar je werk.de laatste dagen is het ongekend op de halte Jan Blankenbrug staan tientallen mensen te wachten in de spits. Die gaan voorlopig nergens heen, want bussen vallen uit, wat wel rijdt is te klein en vol en rijdt dus verder.in de hitte is het afzien, ook de airco werkt niet altijd en het wordt benauwd .Een jaar lang horen wij niets dan personeelstekort, ik heb het gevoel dat EBS dit niet alleen meer aan kan het is een vicieuze cirkel, met personeelstekort-> ontevreden reizigers -> ontevreden personeel .
  De gemeente Purmerend doet helaas ook erg weinig.

 137. Joke

  Voorbeeld: dinsdag 12-9, rond 15:30 op de halte Churchilllaan. Matrixbord geeft aan nog 5 minuten. Dat verandert ineens naar ‘rit vervallen’. Omdat ik naar Station Noord moet, denk ik: “Dan maar de 376.” Ook die vervalt. Dus wachten en met de volgende 306 naar Ilpendam om over te stappen naar Noord. In Ilpendam vervallen vervolgens de 307 en de 308, maar gelukkig komt er daarna een 301. Erg frustrerend!

  Het is me ook al eens overkomen dat op een zondagmorgen achter elkaar 2x de 306 op halte Churchilllaan uitviel, waardoor er anderhalf uur geen bus kwam. Dan maar lopen naar halte Stadhuis waar vervolgens de 301 uitviel. Doorgelopen naar het Tramplein waar gelukkig wel de 305 ging, maar ik was wel een uur later op mijn afspraak.

 138. Dione

  De bussen rijden of niet optijd of komen helemaal niet opdagen. Ilpendam dorp is een overstap halte maar de bussen richting Purmerend rijden vaak de halte voorbij als er een bus staat. Hierdoor rijdt de bus voor je neus weg.

 139. Lynette

  De verbinding is heel slecht. Je moet overstappen en lang wachten om van de ene wijk naar de andere te komen.

 140. Nienke

  Er is veel rit uitval. Op dit moment wordt er ook nogsteeds de zomervakantie dienstregeling gereden.
  Er is ook veel materiaal uitval. Deuren die niet werken (voornamelijk business bussen).

 141. Dirk stam

  Ik vind de dienstverlening van EBS onder de maat. Continue vallen er bussen uit. Met als gevolg te laat op mijn werk. Toppunt was afgelopen Dinsdag 15 September 45 min gewacht op een bus. Die vrijdag daarvoor op station Noord 4 bussen uitgevallen van 307 en 304 ook wederom een half uur wachten. Met als gevolg drukte op de perrons en volle bussen. Ook het matrieeel is erg slecht de bussen zijn opgereden airco’s doen het vaak niet dus dan erg warm in de bus. Ook de slechte communicatie op de borden is waardeloos. Staat dat de bus komt maar komt niet ook de ov app klopt niet. En daar betaal je dan nog een flinke prijs voor dan mag je ook verwachten dat je een goede service krijgt.

 142. G Denneman-Herfkens

  Te vaak uitvallen van vooral de 304 en de 110 heeft altijd n oponthoud waardoor ik altijd de aansluiting mis met de trein

 143. Ron

  Het regelmatig uitvallen van bijvoorbeeld 3 ritten achter elkaar van bus 307 en dan niet de 304 kunnen nemen als vervanging omdat die niet in de buurt stopt. De ritten zouden wat beter verdeeld kunnen worden bij gebrek aan chauffeurs. Zodat de pijn wat verdeeld wordt.

 144. Rene Heideman

  Ik reis woon -werkverkeer al 30 jaar met het ov tussen Purmerend en Amsterdam (minimaal 3 dagen in de week). De dienstverlening is ronduit slecht. Bussen komen niet en in de informatievoorziening is vaak niet correct. Het holt echt achteruit.
  Ik mijd ebs bewust,werk thuis, pak de auto of probeer de trein te pakken.

 145. Margriet

  Waardeloos hoe vaak ritten uitvallen zonder melding in de app of op de borden. Hierdoor al diverse keren te laat op het werk gekomen. Door de week kan ik nog wel een bus missen, ik hou er rekening mee tegenwoordig, maar in het weekend gaan ze maar om het half uur. Zet gewoon op tijd in de app dat er uitval is. Vooral ‘s morgens vroeg!! Daarbij ook nog de kleine bussen en chauffeurs met haast die met een uitpuilende bus over de weg racen. Levensgevaarlijk.

 146. Meyke

  Als vaste woon-werkreiziger van de bus (veelal de 301 of 306) een herkenbaar geluid! En net als ieder jaar is september een drama. Maar het is nu extreem. Veel rituitval, en overvolle bussen voordat ze bij de laatste haltes in Purmerend zijn. En voorbij haltes rijden is dan nog de enige (enigszins) veilige oplossing. De situatie is dan in de bus eigenlijk al onhoudbaar. Sardientjes in een blik hebben meer ruimte.
  Het argument waar EBS ooit oa de aanbesteding mee won – met kleine bussen zeer frequent rijden – is helaas al lang niet meer passend. Sterker nog, de buscapaciteit groeit niet mee met het groeiend aantal inwoners van Purmerend. En met de woningbouw (waar veelal de hoogte in wordt gegaan met dus potentieel veel extra reizigers), neemt het probleem alleen maar verder toe.
  En ja, er moeten zeker meer chauffeurs bij en ja dit is een landelijke uitdaging. Maar de uitstroom door pensioen en hoge werkdruk zijn al jaren bekend. Als reiziger vraag ik me regelmatig af of EBS hun chauffeurs überhaupt wel koestert. De belasting met overwerk, gebroken roosters, ontevreden en/of agressieve reizigers komt op hun neer. En een oplossing lijkt heel ver weg.

 147. Inge

  Zelf ook al een klacht ingediend bij EBS. Het voortdurend uitvallen van bussen in de spits is echt een probleem. Ik reis al jaren met de bus van Purmerend naar Amsterdam en terug. Jarenlang zonder problemen, goede stabiele verbinding en zelden vertraging of uitval. Eigenlijk vanaf de Corona periode zijn er aan de lopende band problemen. Vroeger checkte ik nooit 9292 voor actuele informatie maar nu check ik dit iedere ochtend maar dat wil niet zeggen dan de bus dan ook komt. Al diverse keren bij aankomst bij de bushalte staat er dat de bus uitvalt. De volgende komt dan een kwartier later waardoor ik aansluitingen mis in Amsterdam. Hierdoor kom ik nu regelmatig te laat op mijn werk wat ik echt verschrikkelijk vind. In de avondspits lijken de problemen nog wel groter. Met grote regelmaat staan we met velen bij de halte maar komt er geen bus. Vaak lijkt dit de 308 te betreffen maar ook andere lijnen naar purmerend gaan nu vaak niet. Als er dan uiteindelijk toch een bus komt dan zit deze overvol. Ik hoop dat EBS de problemen aanpakt en spoedig zorgt voor een betrouwbare dienstregeling. Ieder jaar stijgen de kosten voor het gebruik van het OV maar de onvrede wordt wel steeds groter.

 148. Kitty Fisser

  Heel vervelend dat bussen uitvallen terwijl de rit wel vermeld wordt bij reisadvies 9292

 149. D. Tang

  Er vallen te veel bussen uit waardoor ik mijn zoon nu meerdere malen moest ophalen op station noord. Niet heel erg maar niet netjes. Als je een aanbesteding krijgt maar je kan het miet waar maken lijkt het mij logisch om daar werk van te maken zowel vanuit EBS als de gemeente

 150. Sandra Haavekost

  Het is echt vreselijk slecht geregeld. Op de borden staat er bijv. Dat er een bus komt en dan verdwijnt het ineens en moet je maar hopen dat de volgende wel komt. Afgelopen maandag stond de halte bij de Jan Blankenbrug vol met wachtende passagiers. Uiteindelijk maar naar het trein station gelopen om met de trein naar Amsterdam te gaan. Je kan echt niet meer vertrouwen op de bus om naar het werk te gaan en als de bus wel komt sta je helemaal ingeklemd. En dat voor zoveel geld. Ik woon al heel lang in Purmerend maar het is nog nooit zo slecht geweest.

 151. Jacq

  Slecht

 152. Amit

  It’s really shitty service from EBS, busses canceled without prior information I am sorry to use such words but it is what it is
  Today from centraal station bus canceled and another bus came after half an hour where I have to wait and overcrowded bus.
  EBS needs to look into it atleast in working hours busses should not be canceled everyone wants to go for work on time and come back home but EBS is really an issue.

 153. Johan

  Vandaag 14/9 18:19h wederom geen bus (308). Alle borden geven aan uitval van ritten. Alleen de 301 is enigszins stabiel. Eerstvolgende 308 komt door uitval van volgende ritten om 19:11. Een regelrechte wanprestatie is dit. Dit soort uitval duurt nu al geruime tijd. Wanneer stopt dit en gaat EBS leveren waarvoor ik betaal?

 154. Danielle

  Veel te vaak uitval van bus 307 En ook zonder vantevoren dit aangegeven te hebben. Vaak komt de 307 2 of 3 bussen achter elkaar niet opdagen

 155. Janny

  Daar ben ik zeer tevreden over. Alle bedrijven hebben het moeilijk en tekort aan personeel.

 156. Stefan

  Niet goed. De buschauffeurs rijden als idioten op het grevelingemeer…… snel weg met die bussen

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

156 REACTIES

 1. Het uitvallen van bus 101 en 102 waarbij er regelmatig twee achter elkaar uitvallen waardoor je anderhalf uur moet wachten dit zijn de enige bussen naar over where nabij citer straat.dit gebeurt meerdere malen per week,zowel sochtends als einde dag

 2. Maandagochtend worden gewoon standaard de ritten van 0700 en 0715 van de 100 naar Amsterdam geschrapt. Daarnaast al meerdere keren in de avond in Amsterdam Noord aangekomen en er gewoon geen bus 100 rijd, of over de hele avond er 1 rit gaat. Constant worden er meerdere ritten achter elkaar geschrapt van dezelfde liin.

 3. Ik heb al een paar keer meegemaakt dat ik ‘s middags vanuit Purmerend naar Amsterdam moet en dan vallen er altijd een paar bussen uit. Sinds vandaag weer 5 maanden met openbaar vervoer, omdat ik het fileleed op de A7 met mijn auto wil omzeilen. Gaat me benieuwen. Mag gelukkig van mijn directeur een dag in de week thuiswerken; dit om het leed te verzachten dat ik met openbaar vervoer moet.

 4. Afgelopen zondag ochtend op Amsterdam Cs om 07.00 uur om de bus te nemen. Er staan vier bussen in de digitale aanwijzer welke richting Waterland / Purmerend / Edam / Volendam zouden vertrekken. Om 07.00 uur verdwijnen zonder enige aankondiging alle bus verbindingen uit de digitale aanwijzers en komen er geen bussen en heeft er geen één bus gereden. Vervolgens één uur gewacht op de volgende bus. Je kan totaal niet vertrouwen op de dienstregeling van EBS veelvuldig komen de bussen niet terwijl deze wel in de digitale aanwijzers staan. Heel slecht.

 5. Er zou een website moeten komen waar je uitvallende bussen kan invoeren. Was op zoek en kwam op dit artikel uit.
  Net 3x de 306 richting Noord opgeheven tussen 13:25 – 13:55

 6. Vanavond sta ik bij station overwhere om met de 306 richting martin Luther King te gaan. Staat vervolgens dat die van 22.07 komt te vervallen. Vervolgens na een avonddienst toch maar lopend te gaan. En wat rijdt er langs de bus. Klopt niet helemaal.

 7. Al tijden reis ik met een Randstad Noord 3 sterren kaart en stap in halte Doplaan in Purmerend en weer uit bij de metro Station Noord. Ineens stond er reizen op saldo op de kaartlezer. Bij het inkijken van de reisgegevens op de pagina van ov chipkaart.nl stond aangegeven dat EBS registreert dat ik instap halte Edam in plaats van Doplaan Purmerend. Er was een ritprijs Edam afgeschreven. Het zou een error betreffen zeiden ze aan het loket van EBS. Ik kreeg het geld terug. De dag daarna viel het weer voor. Ik kreeg het nog 1 keer terug werd er aan het loket aangegeven. Vanaf dat moment moest ik het online indienen ‘Wij geven het niet meer terug’ zeiden ze. Tot nu toe niets meer terug gehad na online indienen. Het is mij opgevallen dat bus 100 standaard om 09.39 uur Edam registreert. Deze week had de bus van 10.09 uur het ook. Voor iedereen die dit leest, wees er alsjeblieft alert op dat er niet onterecht teveel geld wordt afgeschreven.

 8. Het vervoer van Amsterdam naar Purmerend door EBS wordt met de dag slechter. Het is tegenwoordig nog maar de vraag of er een bus komt. In de 9292 app staat de bussen rijden, maar ze komen gewoon niet. Het is echt bizar hoe slecht het geworden is. Ik begrijp niet dat de gemeente niet in actie komt. Dit kan echt niet langer zo. En dan gaat de A7 binnenkort ook nog deels dicht, waardoor het alleen maar slechter en slechter wordt. Gemeente kom ik actie en doe iets voor de reizigers!!

 9. Ik ben erg ontevrede, over de route, die 277 rijdt. De bus rijdt niet meer, via de overlandestraat, maar via de Sjeestraat.
  Ik vin de bushalte Sjeestraat gevaarlijk.
  Je hebt geen overzicht, als je wil oversteken. En er zijn ook geen stoplichten.

 10. Er staat al een dik halfjaar op de ebs gele bussen in Purmerend bnnekort een nieuwe bus nou wanneer dan daansyreek krijgt gelijk de nieuwe bussen etc j zitten nog steeds met uitval door verotte bussen die uitelkaar vallen

 11. Ik vin het echt waardeloos.
  Het vertrekpunt van de bussen vanaf de Sjeesstraat, vind ik echt gevaarlijk, vooral als je terug naar huis gaat vanaf Amsterdam, naar Purmerend-noord.
  Ik ga altijd, met de 277. Bij het uitstap op bij de sjeestraat, moet je heel goedbuitkijken, met oversteken. Eigenlijk, had gemeente Purmerend, voor stoplichten moeten zorgen. Er rijden hier bussen, auto’s. Het is echt een gevaarlijke kruispunt. En ook vaak de uitval, van de bussen, is een probleem.

 12. De bus komt regelmatig te laat.
  Het bedrag wordt te laat van mijn rekening afgeschreven, waardoor ik de vergoeding, voor ov misloop bij mijn werkgever. Het komt er op neer dat ik dus de ov zelf moet betalen.

 13. Wekelijks ga ik voor mijn werk met de bus van Amsterdam naar Purmerend. Elke week is het maar afwachten of ik op tijd ga komen. En of ik na het werk terug naar huis kan. Erg vaak valt bus 306 uit. Even wachten heeft geen zin, want de volgende bus valt ook weer uit. Ook gisteren weer. Daar sta je dan, ‘s avonds laat en je wilt naar huis…

 14. Nog steeds komen bussen onaangekondigd niet opdagen op station Edam. Zo ook vanavond 23-01-24 om 20:30

 15. Het blijft nog wel even duren.

  Vervoersregio Amsterdam akkoord met plan EBS tegen rituitval, vakantieregeling duurt tot september
  Publicatie op zaterdag 20 januari 2024 in Groot Waterland door Vervoersregio Amsterdam

 16. Niet te doen alle bussen vanaf fonteinkruid zijn ongeveer uitgevallen .er werken ook mensen op Zondag

 17. Goedemorgen, nu rijden we met een vakantieschema en nog vallen er bussen uit. Dit is echt schandalig. Betaal ik ook minder voor deze lagere service ..nee. Kunt u net zoals in zaandam niet eens een forse boete uitdelen?

 18. Het is in 1 woord bagger! Vandaag 8 januari 2024 heeft mn zoon een uur staan wachten bij Ilpendam . Eerst een uitval en daarna was een persoon voor hem de laatste die in mocht stappen. Dit terwijl achterin helemaal vrij was om te staan. Iedereen stond voorin. Echt
  onbegrijpelijk dat zo’n buschauffeur z’n muil niet
  opentrekt. Nee laat iemand maar een uur
  wachten in de vrieskou. Er stonden in totaal
  denk 4 personen waarvan er 2 naar binnen
  mochten en de andere 2 konden het bekijken.
  Daarna weer een uitval. En uiteindelijk na een
  uur mocht hij de bus in. Dit gaat om de 306 van station noord naar overwhere. Maar alles is een drama. En moet je zien wat je ervoor betaald, de hoofdprijs.

 19. Verschrikkelijk!! Vandaag 8 Januari 2024 ruim een uur staan wachten bij Ilpendam op de 306. Er was al een uitval, komt er eindelijk 1 is de persoon voor jou de laatste die naar binnen mag. Terwijl er achterin het looppad niemand stond. Iedereen stond voorin. Stond daar om half 4 over half 5 had ik de bus. En daar betaal je je blauw aan. Vreselijk slechte maatschappij!!

 20. Gister bus Amsterdam Centraal naar edam.
  Bus overvol er stonden meerdere mensen voor de gele lijn. Het waren vooral hondsbrutale toeristen die ook nog eens hard gingen duwen tegen een massa die al vast stond. Ik heb last van mijn rug en het deed echt zeer. Moest schreeuwen om ze te laten stoppen.Ook liet de chauffeur mensen zonder geldig kaartje binnen vanwege de tijdsdruk. de Zaanse Schans bleek de bestemming van het merendeel.
  Waarom rijden er geen toeristenbussen op dat stuk,?
  Ook niet handig was dat de chauffeur geen Nederlands sprak…

 21. Beste,

  De 306 is komen te vervallen op wheermolen Oost in verband met riool werkzaamheden. Nu zijn de werkzaamheden klaar maar moeten de bewoners vooralsnog 10 minuten omlopen! Onbegrijpelijk dit wel een nieuwe ringlijn laten rijden die niemand gebruikt bewoners moeten naar Amsterdam voor hun werk en niet naar Purmerend centrum!!

 22. De dienstregeling is waardeloos
  Veel uitval van bussen
  Sta bijna een uur in Zaandam op de bus 394 te wachten
  Vanaf 10 december is niets verbeterd

 23. Het is een en al ellende
  Ik sta op 394 te wachten,er zijn al twee uitgevallen
  Ik heb vanaf 10 december alleen te maken met vertragingen of uitval van bussen.
  Met Connexxion waren deze problemen niet aan de orde.

 24. De bus rijdt niet volgens de dienstregeling, of komt helemaal niet op halte salland.
  Tevens zitten de bussen overvol, niet te doen dit!
  EBS graag een betrouwbare dienstregeling maken…. zodat ik geen 1 1/2 reistijd heb ipv 40 min…

 25. Het blijft intens en intens slecht. Bussen vallen nog steeds massaal uit. Daarboven op is ook de communicatie enorm slecht. Geregeld vallen er meerdere bussen achter elkaar uit waardoor je je aansluiting mist. Het excuus van te kort aan personeel is grote onzin. Het gaat meer over slecht personeels beleid.

 26. De bus 376 komt regelmatig niet opdagen. Elke donderdag neem ik deze bus om 13.05 vanaf Jan blankenbrug. 5 keer op een rij al dat deze bus niet is komen opdagen, waardoor ik belangrijke afspraken mis. Had een klacht ingediend bij EBS voor de zoveelste keer. Zeggen ze het dat het door personeels te kort komt, waarop ik zei dat ze het beter uit het systeem kunnen halen omdat hij niet rijdt. Maar dat ‘willen’ ze niet doen. Niet op te vertrouwen deze bus

 27. ilpendam bushalte moet duidelijker zijn aan welke kant je moet staan af n toe wisselt het af en elke keer moet ik overstappen bij ilpendam om vervolgens naar purmer noord te gaan of overwhere

 28. Vanochtend bereikte EBS weer een dieptepunt, de 306 van 08.03 op halte brug Wheremolen naar Amsterdam CS had weer eens oponthoud, dan weet je al wat dat betekent een volle bus , eindelijk komt dan een kleine bus aanrijden die vervolgens gewoon de halte voorbij rijdt omdat er niemand meer bij kan, de volgende bus van 08.18 is uitgevallen , goh gelukkig gebeurt dat anders nooit, je kunt je voorstellen hoe de daarop volgende bus eruit zag.
  Maar weer naar huis gelopen om thuis te werken wat me niet in dank werd afgenomen vanwege afspraken
  EBS ga doen wat je moet doen fatsoenlijk vervoer aanbieden.

 29. Het is tegenwoordig bar en boos. Bussen vallen uit, overvolle bussen. Enkele reis is nu 1,5 uur waar het voorheen 50 minuten was. Je kunt niet meer rekenen op een tijdstip waarop de bus komt, ik kom te laat op mijn werk, kind te laat op school. Het is ook gebeurd dat ik helemaal niet op de plaats van bestemming aan kwam of ergens opgehaald moest worden om thuis te komen. Het is nog erger dan toen er gestaakt werd. En de buschauffeur van vandaag zei dat het nog erger gaat worden door mensen die die ontslag hebben genomen en met pensioen gaan.

  Ik ben blij dat ik maar 2 dagen hoef te reizen met het ov en het vergoed krijg van de werkgever. Had nooit een hekel aan het ov maar begin dat nu echt te krijgen.

 30. Overvolle bussen, uitval van bussen komt bijna elke dag voor, het vervallen van haltes waardoor hele wijken worden overgeslagen.

 31. Het is niet alleen EBS waar de problemen zijn. Alle maatschappijen hebben de problemen van te weinig chauffeurs. En wat betreft de over volle bussen, passagiers zijn ook vaak erg eigenwijs, terwijl de chauffeur vraagt om zover mogelijk door te lopen naar achteren, blijven ze voor in de bus staan. Achterin stappen tijdens drukte is niet mogelijk, door het gedrag van de passagiers zelf. Als de achterdeuren open gaan op een halte, stappen er vaak mensen in, die zonder in te checken de bus in gaan.

 32. Ze rijden gewoon nog steeds de zomerregeling. Gaan India/China achterna wanneer in december we maar tot Noord kunnen rijden. Lekker proppen met zn allen. De aso’s blijven lekker voordringen. Wie als laatste komt zit als eerste. Vond OV altijd heerlijk om mee te reizen maar dat is compleet verdwenen.
  Heb medelijden met de 308 reizigers die middenin de rit een bus moeten pakken en maar een kant op kunnen

 33. Vaak uitval van bus 375, de informatie in de verschillende reisapps is niet actueel. Volgens de app rijdt de bus wel tot op het allerlaatste minuut blijkt opeens dat ie niet rijdt. Dan ga je met een andere bus die zit overvol omdat er minder bussen rijden, reizigers moeten staand reizen. Ik wil de chauffeurs vragen om rustig op te trekken en af te remmen en de bochten rustig te nemen, het is erg lastig om in een volle bus veilig te staan en niet te botsen tegen andere mensen. ik krijg het gevoel dat de chauffeurs het erom doen om de staande reizigers het zo moeilijk mogelijk te maken.

 34. De uitval is gigantisch, de verdeling van reizigers belabberd en de bussen bloedheet omdat de chauffeur kennelijk niet geïnteresseerd is in het welzijn van de passagiers. Ook is de verdeling in de wijken vrij debiel; in de purmer soms wel lijnen op 1 plek, maar in Overwhere rijdt er maar een lijntje. Iemand bij ebs is ook verliefd op de Churchillaan, want daar rijden ze dan weer wel.

 35. Bus 305. De bus die als enigen door middenbeemsterrijdt.constant uitval.
  Bedrijven waar de mensen uit het dorp werken in o.a.amsterdam kunnen het niet geloven dat deze bus steeds vertraagt of uitvalt
  Er is op bepalden tijden geen alternatief
  Zondags eerste bus 08.17
  Ik moet om 09.00 beginnen
  S avonds klaar om half 11 vaak uitval van bus
  Ik heb geen rijbewijs of brommer of fiets
  Dus ik moet me steeds verontschuldigen voor telaat op werk

 36. Regelmatig vallen bussen uit. Ook rond 06.00 uur ”s ochtends, tussen de middag en avondspits of later op de dag. Het maakt echt niets uit en het maakt EBS ook helemaal niets uit. Wij mogen gewoon het dure tarief blijven betalen voor een bus die vaak niet komt opdagen of vervolgens nokvol zit. Heel veel sectoren kampen met een personeelstekort maar kunnen hun klanten ook niet laten vallen. Regelmatig dien ik een klacht in, maar zoals iedereen al aangeeft, je krijgt continue dezelfde antwoorden. Ik wist al tijdig dat het zomerrooster in ieder geval tot eind september zou gaan duren. Hierover wordt echter niets gecommuniceerd door EBS.
  Hoezo kan in Amsterdam Noord op het bord staan dat de bus er zo aankomt en dan ineens van het bord verdwijnen? Wie houdt hier wie voor de gek? Hij was dus toch niet vertrokken vanuit waar dan ook?
  Ik woon in de Overwhere waar slechts 1 buslijn rijdt. Het is dus ook niet zo dat ik vollopen keuze heb. Ik kan eventueel lopen naar een ander gebied, maar dan ben ik ook ca 15 minuten onderweg en dan maar hopen dat die bus wel komt opdagen
  Het zou echt heel fijn als er binnenkort wat zou veranderen en er geen loze woorden/beloftes meer komen vanuit ebs.

 37. Ook in de regio (noordoost Nederland) waar wij wonen ervaren we dezelfde problemen met EBS. Bussen die niet stoppen omdat ze overvol zijn, een verlengde zomerdienstregeling vanwege personeelstekort, meerdere bussen die zowel in de ochtend en avondspits uitvallen. Met de klachten die we indienen wordt niets gedaan. We zijn afhankelijk van het openbaar vervoer en hebben begin dit schooljaar een busabonnement van €1300 gekocht.

 38. Het is schandalig, degene met werk, school of sociale ( mantelzorg) verplichtingen in bijvoorbeeld Amsterdam zijn onwijs de dupe hiervan!

 39. Het is onbegrijpelijk dat er niemand vd politiek ingrijpt. Je betaald je blauw aan het OV maar service, ho maar. Soms 3 bussen achter elkaar eruit gehaald. En geen enkele melding op 9292 of OVinfo. Er was storing zeggen ze dan. Wat een lulkoek. Je komt gewoon de wijk niet meer uit. Klachten worden niet serieus genomen. Iedereen uit de auto en het OV in. Duhhh. Hoe denken jullie dat mijn baas dit vind. Een grof schandaal is het. Lijkt wel een derde wereld land. Weg met EBS.

 40. In de ochtend komt er maximaal 3x per uur een bus. De bussen die wel komen zitten stampvol. De bussen die wel komen hebben altijd oponthoud. Ik zit dus geregeld minimaal 20min te wachten op de bushalte in de spits.

  De terugweg is vaak nog erger. Het is een complete chaos op noord. Waarbij het complete willekeur is welke bussen wel rijden en welke bussen niet. Met als gevolg dat ik de ene dag kan kiezen en de andere dag soms wel 30min tot een uur moet wachten om vervolgens maar in een willekeurige bus naar purmerend te stappen en vanaf daar te kijken hoe ik thuis kom.

 41. Gistermiddag 16.34 uur ook de 308 uitgevallen vanaf Amsterdam Noord. Dit was al de 3e keer in korte tijd en ik ga bijna nooit met de bus. Keuze was of nagenoeg een uur wachten (we stonden er namelijk om 16.10 uur) of de 301 om 16.19 uur nemen en lopend vanaf Tramplein naar huis.

 42. Knudde geen respect ook sommige chauffeurs rijden gewoon door het rijgedrag alsof het een kermis attractie is te laat op het werk te laat thuis kinderen wachten thuis.
  Geen juiste actuele informatie slechte planning,wel eerst staken dan weer salaris verhoging en betere arbeidsvoorwaarden
  Dat betalen de reizigers,en wat krijgen wij ervoor terug…….geen respect.

 43. Ik ben boos over de service van het ebs die ze leveren omdat er telkens bussen uitvallen en dat niet word aangegeven, bussen hebben constant oponthoud en komen telaat en wij betalen super veel geld voor elke busreis dan moet er betere service geleverd worden als je 5euro per rit durft te vragen, ik kom 3x telaat op me werk door jullie geintjes, buschauffeurs zijn chagerijnig en de bussen zitten overvol jullie bedrijf is geen aanrader!! Ik heb een slechte review gegeven bah.

 44. Ik vind het echt belachelijk dat er niks aan wordt gedaan. Het is continu afwachten of de bus komt of niet.

 45. Elke werkdag in de ochtend en in de avond bellen naar EBS. Bedankt voor het doorgeven wij gaan het intern oplossen. Mocht het weer het geval zijn of ik dan weer kan bellen zodat zij een dossier op kunnen bouwen, maar het wordt tijd dat zij eens naar andere oplossingen zoeken.

  Standaard antwoord is namelijk zieken en te kort aan personeel. Misschien een idee om dit probleem eens op te lossen.

  Wat ik helemaal onbeschoft vindt is dat wij als reizigers niks krijgen te zien of te horen op de borden. Soms staat er op het bord dat de bus voor mijn neus staat, maar vervolgens zien wij allemaal geen bus.

  Het wordt tijd dat wij weer mogen kiezen welke busmaatschappij er in onze regio komt te rijden naja beter gezegd een maatschappij die wel komt opdagen.

 46. Ons gezin heeft geen auto. Mijn kind werkt late diensten in amsterdam. Het gebeurt tegenwoordig dagelijks dat ze te laat aankomt omdat ‘s middags een paar bussen uitvallen maar nog stressvoller is het om ‘s avonds laat weer naar purmerend te komen. Vaak valt de een na laatste bus uit zodat ze een half uur in noord staat te wachten met de angst dat de laatste ook niet komt.
  Zelf heb ik afgelopen zomer meermaals gehad dat de app zegt dat de bus rijdt, ik bij de halte sta en vervolgens valt de een na de andere rit uit. Dat uurtje had ik liever gewoon thuis gewacht ipv bij de bushalte. En ja, op de terugweg sta je als haringen in een ton in een kleine bus.

 47. Snap het personeelstekort, maar laat dan minder bussen rijden in de spits maar wel met de zekerheid dat ze komen. Mijn kind zit in amsterdam op school moet dan om half vijf naar huis om zes werken normaal.geen probleem nu vallen er soms wel drie bussen uit waardoor hij werk moet bellen dat hij later is, werk geirriteerd op hem terwijl hij er echt niets aan kan doen.
  Mijn man staat om 6.00 in de ochtend bij de bus om er dan achter te komen dat er weer drie achter elkaar uitvallen dus ook weer te laat op werk en als je dan rond 17 uur naar huis wil en er vallen weer twee of drie bussen uit dan is dat best vervelend na een lange dag werken. En is het nou is 1 dag maar van de vijf dagen gebeurt dit zeker 3 a 4 keer

 48. Veel uitvallende bussen. Zelfs 5 achter elkaar in de zomermaanden. Betreft buslijn 304.
  Overvolle bussen.

 49. Ook ik heb hele slechte ervaringen. Volle bussen die gewoon doorrijden, een verlengde zomerdienst regeling, chauffeurs die je niet zien staan bij de halte en doorrijden, overvolle bus zonder airco waardoor iemand zo onwel werd dat er een ambulance bij moest komen, info borden die niet werken en een klachtenlijn die een standaard antwoord opzegt. Ik noem EBS, Echt Bijzonder Slecht.

 50. Ebs heeft schijt aan de mensen! Vreselijk alleen op geld belust bedrijf. Sinds kort dat mensen klagen maar de problemen spelen al veeel langer! En nog maar te zwijgen over het onbeschofte personeel!

 51. Ik heb vrijwel altijd dat de 110 richting Tramplein vertraagd is vanaf Wijkcentrum. Op de woensdag middagen. Hierdoor mis ik mijn overstap naar Wormerveer met de 121.
  Als ik zie dat de bus 110 vertraagd is moet ik mijn reis afblazen of via een andere manier reizen (auto). Maar ik zie de vertraging pas bij de halte, niet op 9292, ebs website of Google maps.
  Kunnen de vertrektijden permanent aangepast worden voor deze lijn? Wekelijks wordt de vertrektijd niet gehaald.

 52. Schandalig, 308 al weken volledige uitval zonder bericht . Ook met personeelstekort kan er een rooster gemaakt worden van de lijnen die WEL rijden. Tijdige en duidelijke communicatie is hier onmisbaar!

 53. Donderdag, 14 September, 17.00 helemaal geen bussen richting Purmerend van Amsterdam Noord. 17.08 alleen 301 overvol.

 54. p 1/9 1,5 gewacht op bus 314 naar Hoorn. Was al 22.30 uur en er stond ook veel jeugd van de kermis in Edam. Geen communicatie en de berichten op internet klopten niet. Er kwam wel iemand langs van toezicht maar die had alleen interesse in een praatje met collega’s. Kreeg gelukkig koffie aangeboden van een chauffeur die zich verontschuldigde over het personeelstekort. Daar moet je het dan mee doen. Vreemd dat Ebs alle andere bussen wel bleef rijden en niet omleidde naar Hoorn.

 55. Bussen zitten overvol, rijden door, zelf een uur eerder van huis heeft geen zin, want rijden gewoon door.

 56. Ik heb vorige week maandag bij vurige staart 7 bussen gehad die niet voor mij stopte waardoor ik bijna een uur bij de halte heb gestaan ik kon niet naar centraal en ook niet naar noord ze zaten allemaal te vol

 57. De dienstverlening van EBS is zeer ondermaats, terwijl er wel een hoofdprijs wordt gerekend. Als ik met mijn dochter een dagje heen en weer naar oma in Amsterdam ga, ben ik ongeveer €20,- kwijt. Terwijl het product wat zij leveren zeer te wensen over laat. Het wordt eens tijd voor een geldelijke compensatie voor de reiziger. Als ik een brood koop dat niet goed is, krijg ik toch ook mijn geld terug?

 58. Dienstverlening is zeer matig. Zomer dienstregeling gaat al ver voor de zomer is als iedereen nog volop aan het werk is waardoor nog minder bussen. Te kleine bussen inzetten in de spits en grote daarbuiten. Te weinig ritten (heel veel uitval of vertragingen) en vooral in de middag vanaf Noord hopeloos. Vaak rijden enkele lijnen nog wel en is de last qua uitval slecht verdeeld over de ritten heen. Bijvoorbeeld de ritten naar landsmeer rijden allemaal maar een lijn naar Purmerend heeft alleen maar uitval (slechte planning).
  Laatst een half uur op de bus moeten wachten (ochtend spits), dan rijdt er een kleine bus vol die stampvol zit. Toen ik wilde instappen zei de chauffeur dat ik maar op de volgende moest wachten. Gaat niet werken als je naar je werk moet en de volgende minimaal 20 minuten later komt. De dienstverlening is het laatste jaar hard achteruit gehold

 59. De laatste weken is het nog nooit zo slecht geweest. Vertraging, uitval, de halte voorbij rijden omdat de bus propvol zit. Niets ten nadele van de chauffeurs, want die zijn altijd vriendelijk. Ergste is dat je voor Jan joker bij de halte staat, wat op het bord staat klopt niet en ov9292 is ook niet meer betrouwbaar waardoor je soms een half uur op een bus staat te wachten, in de spits! Dochter komt elke dag te laat op school en ik ben elke dag te laat op mijn werk. Als ik t had kunnen betalen pakte ik de trein, maar dat is helemaal niet te betalen. Hoe het nu met EBS gaat is om te janken en dat is ONACCEPTABEL

 60. Gisteren avond 14 sept. na het werk in de spits, 3 lijnen 308 achter elkaar uitgevallen!!!
  Helaas is dit geen incident, en vallen er vaker meerdere lijnen achter elkaar uit, terwijl er toegezegd is dat dit niet zou moeten gebeuren.
  Al menig keer te laat op werk verschenen, behalve geïrriteerde collega’s en leidinggevenden, kost dit mij ook mijn eigen tijd (en geld dus).
  Dit duurt nu veel te lang, geduld en begrip raakt nu echt op!
  Gemeente Purmerend en EBS, DOE ER WAT AAN!!!
  DIT KAN GEWOON NIET!

 61. Ik vind ze veel te hard en te brutaal rijden op de linnaeuslaan vanaf de sluis. Gevaarlijk met kinderen

 62. Het is vreselijk vervelend dat er idd in de spits zowel in de ochtend als middag bussen uitvallen. En om dan een enkele bus in de spits te laten rijden ipv een dubbele is helemaal niet normaal. Je staat gepropt als sardientjes in blik. Te gek voor woorden. Je komt zo te vaak te laat op je werk aan.

 63. Slecht. Onbetrouwbaar. Zowel de ritten als de communicatie. Alle begrip voor de afhakende chauffeurs die soms niet eens tijd hebben om tussen de ritten door naar de wc te gaan.
  Aansluitingen tussen lijnen is zeer voor verbetering vatbaar.
  Zoon 1 al een tentamen en een verplichte cursus gemist, met zeer vervelende gevolgen.
  Zoon 2 al 2x te laat voor college.
  Beide gevolg van eerst onaangekondigd uitval en vervolgens ook flinke vertraging door overvolle opvolgende bussen.

 64. Begin augustus heb ook ik al eerder mijn onvrede geuit over de gang van zaken omtrent het busvervoer van EBS. verderop in dit bericht mijn ‘gesprek’ met EBS op X (vh Twitter). Wat mij persoonlijk frustreert is de gebrekkige communicatie. Ik heb het geluk dat ik alternatieven heb om naar mijn werk te gaan of thuis te komen, maar wachten op bussen die niet op komen dagen zonder bericht in een app irriteert mij mateloos. Zeker met de technologie van tegenwoordig. Hopen op beterschap na het bundelen van de verschillende reacties.

  -[Ik 8-8-2023] Vanaf Holendrecht is geen 375 vertrokken om 16:46, geen 377 om 16:56, geen 376 om 17:06. De eerste twee zonder bericht, de laatste wegens personeel. Wat gaat hier mis?

  -[EBS 9-8-2023] Ook de fa Oostenrijk (die de bizzliners rijdt) kampt met een personeelstekort. Als een chauffeur zich daar vlak voor aanvang dienst afmeldt, is er niet altijd een vervangende chauffeur aanwezig. Dit kan soms niet tijdig gecommuniceerd worden. Excuus hiervoor Rita.

  -[Ik 18-8-2023] Oké, snap ik. Vervelend, maar het lijkt mij sterk dat er toevallig twee chauffeurs vlak voor aanvang zich afmelden. Zeker sterk omdat het vandaag gewoon weer gebeurd. De communicatie moet toch sneller kunnen (lees: moeten)?

  -[EBS 21-8-2023] 9292 heeft ons laten weten dat ze klachten krijgen omdat berichten over rituitval niet altijd goed in het systeem worden verwerkt. Dat heeft gevolgen voor de reisplanners (van bijna alle vervoerders, ns en 9292) en ook voor de DRIS-borden die 9292 in beheer heeft.

 65. Veel teveel uitval en door de drukte geen zitplaatsen zeker voor ouderen.
  Slechte rooster planning ook.

 66. Niet te vertrouwen. Met wisseldiensten sta je soms laat in de avond tevergeefs op de bus te wachten. Dan wil je gewoon naar huis. Op zondag vaak meerdere bussen achter elkaar eruit, soms 1,5u lang geen bus! Hoe kom ik op mn werk?? Uit nood neem ik nu een vouwfiets mee, voor de zekerheid, is toch van de gekke! En idd in de spits overvol. Lange bussen als het rustig is, korte in de spits.

 67. Organisatorisch is EBS een ramp!
  Ze geven chauffeurs cursus code 95 in deze tijden van teveel tekorten! Die cursus moet iedere 5 jaar, maar als je tot het laaste moment wacht of je een consessie gewonnen hebt, blijf je achter de fijten aan lopen. De planning en chauffeurs proberen te redden wat ze kunnen. Maar de directie van EBS blijft halsstarrig vast houden aan chauffeurs tijdens hun dienst vele malen te laten wisselen van bus. Hierdoor vallen diensten waar geen wissels in zitten altijd uit. En die wissels komen zovaak voor, dat bepaalde lijnen bijna niet meer rijden als er iedere dag 20+ diensten open staan!!!
  De overheid zou eens in moeten grijpen bij dit bedrijf waar ze alleen maar op papier efficiënt bezig zijn, zonder te kijken naar het menselijke aspect. En dat kan niet in een bedrijf waar de maatschappij van afhankelijk is!!!

 68. Te veel uitval lijn 304 ook in de middag uren soms wel 2 ritten achter elkaar b.v tussen 12,15 en 13.00 uur

 69. Idd slechte communicatie, laat ipv 4 x per uur, 3x per uur bus rijden buiten de spits, dit scheelt personeel en beter voor klimaat, en de reiziger weet waar hij aan toe is

 70. Ik reis regelmatig met de 301 of 306 van de halte Blankenburg heen tussen 10 en 11 uur naar het CS dat gaat redelijk .terug tussen 17.00 en 18.30 is altijd een probleem 30 minuten wachten is nogmaals en altijd vechten om een zitplaats.waar zijn de grote bussen gebleven ???? Slechte sevice

 71. Ik ga zelden met de bus naar Amsterdam. Jl maandag wilde ik de bus van 18.22 nemen en stond om 28.15 uur op halte Het Spil Bus kwam niet. Wel werd gemeld dat de bus van 18.33 was vervallen Heb drie kwartier staan wachten. Ik had toen wel een hele lege bus. Blij was ik niet ga volgende keer gewoon met de auto

 72. Op dit moment is de zomerdienstregeli g verlengd tot 30september, wat betekent dat er om de 15min gereden wordt, in de spits vanuit CS naar Purmerend 306 op de rit van 17.28 een enkele bus komt wat al weken het geval is , dit leidt tot onveilige situaties overvolle bussen.
  Wat mij dan verbaasd dat ik overdag lege gelede bussen zie rijden of op minder drukke lijnen.
  Afgelopen maandag waren er ritten uitgevallenin de spits er reed ook geen 305, ik was blij dat er treinen rijden.
  Ik snap nu hoe EBS de aanbesteding gen wint , er is geen vervoer , sterkte voor de Zaanstreek als EBS dit overneemt

 73. Ik herken alles, jaren was vervoer top.Nu is het na 8 uur vooral dramatisch.Volle bussen rijden voorbij, voor het eerst te laat op mijn werk, en dat is met werken in de Kinderopvang echt niet te doen.Na dag werken nu geregeld net een zitplaatst of staan, en als vijftiger vind ik dat echt niet fijn.Hopelijk komt er meer personeel, waar waardering en respect voor is, ben blij dat ze er nog zijn! Ik zal eerder naar mijn werk moeten gaan of naar een koffiebar maar koffie gaan drinken…wel dure grap, dus hoop dat het beter wordt!!!

 74. Dienstverlening van ebs is erg slecht, korte bussen in de spits, zowel ”sochtends als’ savonds, veel uitval wat niet staat in 9292.
  Echt niet normaal, ik kan dit geen dienstverlening noemen

 75. Misschien moeten de gemeentes eens de hand in eigen boezem steken, ze willen geen gelede bussen meer want dat past niet meer in het straatbeeld.
  En als je daarbij optelt dat er overal tekort medewerkers zijn is het niet verwonderlijk dat er mensen blijven staan

 76. Inderdaad is de uitval van bussen al geruime tijd een groot probleem voor ons als reiziger. Sta je te wachten dan verschijnt regelmatig op de infopaal,
  ( als die werkt ) op het tijdstip dat de bus zou moeten rijden, de info rit vervalt. Dit wekt irritatie op, vervelend voor de chauffeurs, maar nog vervelender voor de reizigers, want de bussen zijn inderdaad overvol en soms rijdt de bus de haltes voorbij, omdat er niemand meer bij kan.
  Ze ” rijden” ook nog steeds volgens het zomerrooster en zelfs dat gaat nog niet op tijd.

  Hulde aan de chauffeurs die extra rijden!
  Hopelijk komt er toch snel een blijvende oplossing.

 77. Ik woon bij de Jan blancken brug met 4 buslijnen. Bussen slaan de halte over ivb drukte. Vooral tussen 07.30 en 08.30 erg druk. 45 min wachten tot je mee kan als vee vervoer is normaal betaal een duur abonnement per maand!

 78. Het is een tering zooitje met de dienstregeling.
  regelmatig door uitval en (verlengde) zomerdienst regeling meer dan een half uur wachten.
  Bij treinstation Overwhere.
  Vaak gemeld wordt niets aangedaan excuses voor de overlast
  Overigens zijn de buschauffeurs ook niet behulpzaam als je komt aan rennen met zwaaiende armen kijken ze je raar aan en rijden gewoon weg?
  Ik moet regelmatig naar het ziekenhuis maar durf niet met de bus omdat je er niet vanuit kan gaan dat deze (op tijd) rijdt nu vaak familie en vrienden inschakelen
  NB er staat vaak op de borden bij de halte bus komt over bv 10 min. dan telt dat helemaal af naar 0 (duurt vaak minimaal 15 min want dan staat er oponthoud) en dan komt er geen bus??
  EBS MOET ONMIDDELIJK WEG!!!

 79. EBS maakt er inderdaad een zooitje van. Ik snap dat bussen soms uitvallen of vertraging hebben, maar communiceer er dan over. De berichtgeving op de borden klopt te vaak niet: bussen vallen ineens van het bord (maar komen dan alsnog), bussen worden verwacht (maar komen dan toch niet), bustijden kloppen niet, bussen vertrekken voor de vertrektijd …

 80. Elke ochtend tijdens de spits worden de reizigers als vee vervoerd, als er eindelijk
  een bus op de halte stopt. Bijvoorbeeld. De 306 richting Amsterdam centraal, die om 8.02 uur op de halte Churchillaan moet stoppen is een kleine bus, die dan al vol is. Van de chauffeurs, die ik gevraagd heb krijg ik te horen dat deze bus naderhand naar Landsmeer moet, waar geen gelede bus kan komen. Omdat ervaring leert, dat deze bus gegarandeerd rijdt en daarna de volgende bus of bussen uitvallen, wil iedereen mee. Echter na Churchillaan rijdt deze verder door en laar de mensen bij die volgende haltes verbijsterd achter. Tenzij er iemand uit moet stappen. Dan wordt de bus bestormd met zoveel reizigers. Daarom stoppen zij dan of voor of net na de halte om de mensen eruit te laten, wat gevaarlijk zou kunnen zijn.. de haltes Jan Blankenbrug en Ilpendam staan zo vol dater geen plaats meer is.

  Veel mensen nemen in Purmerend de bussen naar Amsterdam Zuidoost , die daardoor ook veel te vol zijn, waardoor de chauffeurs in overtreding zijn, omdat zij maar 4 staande reizigers mogen meenemen . Deze reizigers stappen dan massaal uit in Ilpendam, waardoor daar de chaos dagelijks in de ochtendspits compleet is. Wachttijden van 15 tot 45 minuten in Ilpendam is bijna normaal geworden, want alle overvolle bussen rijden door als er niemand uit moet, Zij stoppen dan nog op de busbaan als de zuidoostbussen hun passagiers uitladen.
  Verschillende chauffeurs hebben via de mobilofoon in de bus de klachten doorgegeven aan de EBScentrale, maar zelfs van is dit voor dovemansoren gezegd bij EBS. De gemeente Purmerend moet hierin keihard ingrijpen.
  De zomerdienstregeling moet afgelopen zijn op de dag dat de scholen weer beginnen in de regio Amsterdam. Echter EBS denkt hier anders over en heeft de zomerdienstregeling verlengd tot en met 30 september 2023, en wie weet gaan zij dat nog meer verlengen.

  Conclusie: De zittende directie van EBS Waterland moet opstappen. Er moet een nieuwe wind komen waaien bij EBS Waterland. Het goede cijfer van kwaliteit zal in 2023 moeten zakken naar een zeer droevige 2.

 81. Service beneden alle peil
  Als bijvoorbeeld.de 301 uitvalt waarom stopt de 306 dan niet bij het schouw, dan ben je in ieder geval op weg. Maar nee er wordt gewoon gezegd niet mijn halte.
  Te triest voor woorden

 82. Zeker helemaal mee eens dagelijks het geval tussen 6 en 7 in de ochtend steeds uitval in de avond spits ook en volle bussen tijdens de hitte ook weinig gelede bussen als je minder rijd zet dan ook grotere bussen in .Erwin Jesterhoudt

 83. Ik gebruik niet vaak het ov maar als ik het gebruik net zoals drie weken geleden heb ik drie kwartier op de halte in Purmer Zuid (bus304) staan wachten, heb daarna al mijn aansluitingen gemist.

 84. De infoborden op de haltes doen het vaak niet. En die op de Korenstraat aan de kant bij de wachtruimte vd chauffeurs doet het al heel lang niet en mis je info

 85. Op donderdag 7 september op Station Noord ‘s middags: ca. 14.15 uur aanwezig. Bus 308 werd verwacht om 14.28 uur. De daarop volgende bussen vielen uit. Om 14.30 stond opeens op het bord, dat de 1e 308 pas 45 minuten later zou komen. Dan maar de 301, waar ik ook nog eens 20 minuten moest wachten tot hij vertrok.
  Op zondag 10 september moest ik naar een concert in het concertgebouw. Het begon om 11.00 uur. Om 9.15 uur was ik op het Tramplein om te ontdekken, dat zowel de 301 als de 305 minstens 3 kwartier wachten zouden opleveren zonder de garantie, dat ze dan ook daadwerkelijk zouden komen. Ben als een gek naar de Jan Blanken brug gelopen, wat niet echt een pretje was met 2 kunstheupen. Gelukkig kwam daar na een tijdje de 308. Leverde veel stress op. Het is van den zotte, dat je op zondagochtend minstens een uur ( want daar kwam het uiteindelijk op neer) niet naar zowel Noord als het CS kan reizen.
  En ondertussen reclame maken op FB, waar hun chauffeurs je overal naar toe zouden rijden!

 86. Asosiale en rascistische buschauffeurs zowel man als vrouw, wanneer je instapt draait de chauffeur z’n hoofd naar de andere kant voor donker of Arabisch je kan niks vragen, trekt de bus op voor je kan zitten. Als er een witte instapt hoor je tot achterin groeten. Waarom rijd je op d bus als je rascistische zo wilt zijn ?!

 87. Vandaag valt de 315 vanaf Amsterdams Noord twee x achter elkaar uit. Dat betekent anderhalf uur wachten! Een gotspe

 88. Ik probeer sinds begin augustus de 306 uit om naar Amsterdam te reizen ipv met de auto.
  7x heen en weer, waarbij 3x een bus uitviel.
  1x moest ik snel de auto pakken om mijn afspraak toch te kunnen halen, en 1x op de terugweg laat in de avond moest ik bijna een uur wachten op de volgende en heb ik een taxi gepakt.

 89. Openbaar vervoer in deze streek is volledig onbetrouwbaar geworden. Dit probleem doet zich al zeker een jaar voor maar sinds deze zomer is het echt elke dag raak – zowel in de ochtend- als in de avondspits. Het is ver onder de maat voor een dichtbevolkt en rijk land als Nederland. Ingrijpen is nodig. Ik snap dat het moeilijk is om personeel te vinden (en te behouden) dat wil werken voor de huidige salarissen die geboden worden. Daar moet dus geld bij. De vraag is wie dat gaat betalen: EBS, de overheid of de burger. Het lijkt erop dat EBS het niet kan of niet wil betalen, anders was dit probleem inmiddels al opgelost. Dan is de overheid nu dus aan zet. Een prijsverhoging in het OV lijkt onafwendbaar.

 90. Elke week is het feest met de bussen van ebs. Zo erg dat ik weg wil uit Purmerend. Gelukkig check ik niet altijd in of eerder uit want jullie verdienen dat geld niet.

 91. Ik ben vorig jaar naar purmerend zuid verhuisd vanuit amsterdam noord.
  Met de bus een ritje van 20 minuten aangezien ik nog steeds in Amsterdam noird werk. Wat een drama, ik heb werkelijk waar spijt van de verhuizing alleen vanwege het openbaar vervoer hier in purmerend.
  Als ik om 8 uur op mijn werk wil zijn moet ik dus om kwart voor zeven de bus pakken vanwege uitval, vertraging en weet ik al niet wat. Het is echt gewoon van de ratten wat hier gebeurt en het word alleen maar erger. Ik raad niemand aan naar purmerend te verhuizen ald je afhankelijk bent van het ov.

 92. Regelmatig vallen bussen uit – zonder enige berichtgeving. Dat maakt de betrouwbaarheid dramatisch slecht. Vooral bus 305 kan er wat van.

 93. De lijnen richting Holendrecht, 375 en de 376 vallen met regelmaat uit. Gewoon, komen niet opdagen zonder enige informatie. De bussen die eigendom van EBS zijn vallen bijna uit elkaar. Remmen blokkeren, deuren die niet meer dicht willen, in/uit check apparatuur werken vaak niet. En ja wel een prijs verhogen mogen doorvoeren.

 94. Soms valt er niet 1 maar 2 bussen achter elkaar weg.
  Dan krijg je overvolle bussen dat je bij de 3e bus geen plekje meer over hebt om in te stappen. maar ook zo als de 1e uitvalt hoe vaak had ik op de volgende moeten wachten en niet mee kon. PURMEREND IS DE LAATSTE JAREN HARD GEGROEID MET INWONERS DUS MEER BUSSEN ERBIJ ZOU DE GROOTSTE OPLOSSING ZIJN EN STRENG OP TIJD AANKOMEN !

 95. Inderdaad, uitval van bussen, 304, overvol, en als je terug moet vanaf Noord kun je eigenlijk niet meer mee

 96. Beste,

  Ook wij ondervinden dagelijks veel problemen met het ov. De 308 valt met grote regelmaat uit. Hierdoor ontstaat veel stress, want te laat op school betekent melden op tijden die logistiek helemaal niet haalbaar zijn. Ook de optie om naar een ander opstappunt te gaan waar meer bussen langsrijden is hopeloos. Het is daar zo druk dat mijn 12 jarige met 12 kilo wegende boekentas daar letterlijk in de verdrukking komt. Onveilig en onwenselijk. Daarnaast betalen we bijna 1000 euro voor zijn busabonnement terwijl we hem inmiddels met grote regelmaat maar zelf naar Noord rijden. Ik vind eigenlijk dat hier een compensatie op moet komen met zoveel uitval.
  Dan even iets positiefs. Fijn dat de buschauffeurs die er zijn tussen al die mopperend mensen toch hun werk blijven doen en waarschijnlijk ook al extra ritten rijden. Hopelijk melden zich vlot nieuwe chauffeurs. Tot die tijd misschien de dienstregeling zo aanpassen dat de bussen wel kunnen rijden. Dus ipv elk 15 minuten elke 30 minuten (maar dan zonder uitval), daar kun je een planning opmaken als reiziger en het ontneemt de onzekerheid. Succes !

 97. Weer een bus die voor de 100e keer ondertussen zonder enige aankondiging gewoon niet komt opdagen. Bus 376 naar Amsterdam ZO. Top dit, bedankt EBS.

 98. Ik ben het helemaal met het artikel eens de gemeente Purmerend en EBS moeten hier iets aan doen.

 99. Verschrikkelijk! Ik ga 3x per week met de 308 naar Noord. Er is zoveel uitval- meerdere keren al gehad dat ik te laat was op werk of dat ik mijn dochter niet op tijd van de BSO kon halen. En dan heb ik het nog niet over het Sardientjes in blik vervoer als er een bus komt!

 100. Bussen vallen uit soms niet 1 maar 2 achter elkaar,weer te laat op werk.
  Of op tijden in de spits met kleine bus in plaats van dubbele bus en dat kan ebs weten als ze net twee bussen zijn uitgevallen .
  Gister nog 1 kleine blus ,en we gingen van start met 15 mensen staand in midden pad,onverantwoordelijk.
  Ik werk ik een een bouwmarkt en daar hebben het zelfde probleem ,maar de klant helpen staat voorop ,dus altijd open en mensen optrommelen om extra te komen werken.
  De lijn 308 spant de kroon.

  Mvg Marcel

 101. Goedemorgen, ik reis nu al meer dan 5 jaar met lijn 306 naar Amsterdam. Het is nog nooit zo slecht geweest als nu. Ik stap om 8.03 uur in op de Churchilllaan en daar moet ik al staan. De rest van de haltes rijdt de bus voorbij omdat er niemand meer bij kan. We staan als haringen in een ton. Op dinsdag 12 september stond er een grote groep boze reizigers bij de halte Jan Blankenburgbrug. Onze bus reed door maar was blijkbaar niet de eerste.
  De bus die om 8.15 uur moet komen valt heel vaak uit zonder voorafkondiging in de 9292 app of op de borden dus daarom neem ik die van acht uur. Dat er niet gecommuniceerd wordt is heel irritant.
  Verder is het ook vreemd dat ze altijd een kleine bus sturen ipv een grote harmonicabus! En dat ze in september nog een zomerdienstregeling rijden terwijl de scholen op 4 september toch echt al zijn begonnen. Al met al veel irritatie vanaf september 2023!!!
  Groetjes van Gezina Petrusi

 102. Ik stond vorige week na school 40 minuten op de bus te wachten. Eerst rijd ie voor m’n neus weg, vervolgens valt zonder het aan te geven de eerst volgende bus uit en later ging de bus wel na 40 min.
  Uiteindelijk zat ik in de bus, maar deze was zo vol gepropt met mensen dat ik amper tot niet kon uitstappen.

 103. Ja, oorzaak geen personeel? Ook geen meldingen op de site welke bussen uitvallen, op de bushalte wordt die informatie geven. Daarbij ga ik 30 minuten eerder naar de halte.

 104. Dat er een rit uitvalt is 1 ding, net doen of de bus komt en die dan van t bord laten verdwijnen op het moment dat de bus er zou zijn is gewoon misleiding! Gebeurt [te) vaak.

 105. Het is vaak dat de bussen niet komen. Op het bord staat nog vijf minuten en dan valt lijn weg. Ik kijk dan op 9292 en staat niet dat de lijn vervallen is. Zeer frusterend en ik kom altijd veel later op mijn werk omdat het busvervoer in Purmerend een drama is.

 106. De Ovinfo app, is nog het meest up to date. Staat vaak uitval op (door personeelstekort). De matrix borden kijk ik niet eens meer op. Ik reis gelukkig niet in de spits, maar het is treurig. Sommige chauffeurs mogen wel eens leren hoe een dakraam of airco werkt…!

 107. Ik merk zelf gelukkig niet zoveel van het uitvallen. En zorg ervoor dat ik vlak voor vertrek kijk of er bussen uitvallen.

  Waar ik mij wel aan irriteer is dat dit het gevolg is van alles maar aan de markt overlaten. Waarom moet het OV geprivatiseerd zijn en blijven. Gewoon weer terug naar 1 bedrijf van de overheid en van de markt af!!

 108. Klopt, uitval bussen. Gebrekkige communicatie en steeds in de spits meer tijd tussen bussen, dus als er een uitvalt is de volgende volgepropt.

 109. I’m originally from outside the Netherlands. I can manage an over crowded bus, cancelled bus, only if the public transport system is affordable here. We pay hefty amount and the service in return we get is very poor. Where is the money going?
  Also if the bus is cancelled why is it not updated in the ov info? Give us the service for which we pay higher amount.

 110. Regelmatig bus uitval ,mijn man moet om 5:30 de 307 hebben moet vaak lopen naar ziekenhuis om daar de 306 te pakken ,de chauffeurs kunnen er niks aan doen maar zet uitzendkrachten in ,of lange bussen vaak tussen 1 en 2 lange bussen maar in de spits korte

 111. Afgelopen maandag de 306 van rond 8 uur vervallen bij station Overwhere. Dit stond niet in de 9292 app maar wel op de RNet app. Vervolgens de trein naar Station Purmerend genomen om daar op de IC trein naar Amsterdam Centraal te gaan. Ideaal!

  Laat station Purmerend standaard een Intercity station worden. En desnoods kan EBS een buslijn maken die er voor zorgt dat station Purmerend goed bereikbaar is vanuit alle wijken van Purmerend.

 112. Volledig eens met de klagers. Het is werkelijk schrijnend. Dit is wat marktwerking met het OV gedaan heeft. En dan moeten de meeste van de nog wel beschikbare buschauffeurs de komende twee jaar nog 4 of 5 volle werkdagen verplicht in een klaslokaal zitten i.p.v. hun dienst te mogen rijden om hun Code 95 geldig te laten blijven. Ook zoiets “leuks” waar niemand wijzer van wordt. Laat het Ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning eens beginnen met daar voorlopig ontheffing in het OV voor te gaan geven.

 113. Veel uitvallen van ritten
  Klachten worden niet serieus genomen bij EBS
  Steeds de zelfde uitleg personeels tekort of matriaal pech ! Maar geen oplossingen

  Klachten formelier van EBS wordt bewust zeer moeilijk gemaakt om in te vullen ! Men haakt dan al gauw af om de klacht in te vullen
  Jaar abonement veet te duur + dat EBS eigenlijk een soort van cotract breuk pleegt omdat EBS gedane afspraken o.a niet op tijd rijden , uitvallen van ritten slecht matriaal , dus niet voor 100% kan leveren . Maar hiervoor wel 100% in rekenig brengt

 114. Dienstverlening ??? Welke dienstverlening ??? Alleen maar frustratie over uitvallende ritten in de spits, constante vertragingen, ongelede bussen en overvolle haltes. Vervolgens sta je voor de prijs van ruim EUR 5 de hele rit terwijl je zou moeten kunnen zitten na een lange werkdag! Passagiers moeten gewoon weigeren om in te checken/betalen dan wordt er wellicht iemand wakker in de directie van EBS

 115. Alles is al gezegd. Veel uitvallende ritten. Ook steeds de zelfde. Ritprijs veel te duur. Ook staan de in/uitcheck apparaten vaak op een verkeerde halte, zodat er teveel wordt afgeschreven. Een heel gedoe(lang formulier) om je centen terug te vragen. Dit gaat toch gauw om 2 tot 3 euro per maand.

 116. Herken het beeld: overvolle bussen in de ochtend, wat resulteert in een benauwde volle bus. Uitval wordt nauwelijks gecommuniceerd. Op Tramplein en CS vormen, als gevolg van uitval, snel enorme mensenmassa’s, wat de reis voor niemand aangenamer maakt. Met het warme weer worden eerdergenoemde situaties ook meer onprettig en zelden zijn de ramen open wanneer, als gevolg van volle bussen, de temperatuur in de bus te warm is. De bus is momenteel het minst betrouwbare stukje van mijn reis

 117. Er zijn te weinig ritten tijdens de ochtend-en-avond spits. De bussen die langsrijden zijn meestal kleiner en daarmee propvol. Waardoor je elke keer zo’n 5 a 6 bussen voorbij rijden zonder te stoppen. En je 20 tot 40 minuten langer moet wachten.

 118. Alles wat hierboven vermeld staat is waar.
  Ouders kunnen hun kinderen niet op tijd halen, mensen missen belangrijke afspraken of komen veel te laat op werk en verliezen hun banen, en zij betalen al veel te veel om van A naar B te kunnen, abonnementen die veel te duur zijn. Er moet wel abonnement betaald worden maar je krijgt 0% service voor terug, ook nooit restitutie gehad of korting of gratis kaartjes om mensen tegenmoet te komen. Schandalig

 119. Ik ben terecht gekomen in dinsdagochtendchaos tussen Brahmstraat Purmerend en Amsterdam Noord. Ik heb er ruim een uur over gedaan met verschillende passerende volle bussen en een tijdlang op een gevaarlijk druk Ilpendam gestaan, tevergeefs proberend bussen te stoppen of in te stappen. Dit kan zo echt niet.

 120. Ik ga iedere dag met ov. Iedere dag valt de bus uit en zit propvol. Ik moet eerder weg om op mijn werk te zijn. Iedere middag moet ik kijken hoe ik na een dag werken kijken of ik naar huis kan komen. Het is niet incidenteel, maar iedere dag ergenis.

 121. Het zou al een heel stuk schelen als in ieder geval de airco of blowers aangaan in die overvolle bussen. Er zijn meerder chauffeurs die toch echt niet weten hoe die werkt. Het is niet te doen om in de benauwde verstikkende hitte ook nog eens te staan.

 122. Buschauffeureren zijn erg asociaal. Meedere keren hebben ze keihard muziek op hun draagbare radio of telefoon. Erg irritant.

 123. Als je in de OV app ziet dat de bus zowaar rijd, sta je te wachten op de bushalte en dan komen ze gewoon niet. Van de week moest ik de zelfs een dag een bus nemen die een half uur voor mijn normale vertrektijd zat want 2 bussen (304 en 307) reden een uur daarna pas weer terwijl ze normaal elk kwartier rijden. Woensdag maar de auto naar Ansterdam noord genomen en daar de metro. Kost je wel weer benzine en parkeerkosten maar dan ben je wel op tijd op je werk. Dan wil de overheid stimuleren om het ov te nemen maar zo jagen ze iedereen weer de auto in. Zelfs de buschauffeurs vragen je een klacht in te dienen omdat ze het zat zijn dat iedereen boos wordt door dit beleid van EBS die zich verschuild achter het mooie woord personeelstekort. Je vraagt je elke dag af of je op tijd op je werk kan komen.

 124. De onverwachte rituitval is echt vreselijk irtitant, daarom ga ik tegenwoordig maar een bus eerder op de halte staan voor de 308 naar Noord. Vaak verspringt het matrixbord op het allerlaatste moment naar ‘vervallen’, terwijl EBS dat toch al heel lang, urenlang, weet. Mijn ervaring is dat Google Maps niet meer de uitval verwerkt in de planner maar dat de NS app het veel beter aangeeft, wanneer een toekomstige rit vervalt.

 125. Het meest vervelende is inderdaad de bussen die uitvallen. Vaak is het er niet 1 maar meerdere achter elkaar. Ik neem zelf altijd de 304/307. Mocht het van tevoren al bekend zijn, is het probleem minder groot want dan kan er rekening mee gehouden worden. Wel moeten dan de bussen worden ingezet die langer zijn, anders heb je nog steeds dezelfde issue dat mensen niet in de bus kunnen. Als je een klacht doorgeeft aan EBS, krijg je geen antwoord of het standaar antwoord dat je al 3 keer hebt gehad. Het ligt absoluut niet aan de bus chauffeurs en zij kunnen hier niks aan doen, maar dit is vanuit hogere hand. En inderdaad, ik kom bijna de helft van de tijd te laat op werk, hoe is dit te verklaren elke keer?!??

 126. On Tuesday, September 12th, in the station Vurige Staart 8 buses did not stop because they were full. This caused me to be almost 1 hour late to work. Also, the stations on the way to Amsterdam were skipped and very crowded. There were at least 20 people waiting in Ilpendam and the bus could not stop to pick them up. In addition, almost every weekend it takes much longer to reach Amsterdam, since a lot of buses are cancelled.

 127. Bussen rijden vaak niet en zitten daardoor bomvol als er wel een komt. Zorg dat je tussen 10:00 en 16;00 twee x gaat rijden per uur ipv 4 …dan krijg je ruimte. Maar zorg dat je in de spits ZEKER gaat rijden.

 128. Ik heb het vooral met periodes dat de bussen uitvallen. Deze week is het weer erg vervelend met meerdere bussen die uitvallen of gewoon niet opkomen dagen. Ik heb het geluk dat ik vrijwel dicht in de route lig naar Amsterdam waardoor ik altijd wel de bus in kan en dat tilburyplein en sjeesstraat dicht bij elkaar liggen, zodat ik snel naar een andere bus kan.
  Dinsdag 11 september zat ik in de bus 307 die na 7 bushaltes vol zat en dus door reed. Met verbazing en verontwaardiging van de wachtende.
  Door het gedoe met de bussen kom ik telkens te laat op mijn werk (een van mijn collega’s ook die ook in purmerend woont). Wat erg vervelend voor iedereen is en een zootje stress in de ochtend geeft.
  Kom ik na mijn werk op station noord zijn allebei de bussen uitgevallen die ik kan nemen. Waardoor je weer langer moet wachten en een extra volle bus instapt omdat er meer mensen richting purmerend op willen met welke bus dan ook. Al met al, er rijden steeds minder bussen en je moet maar hopen dat de bussen die wel reden ook echt rijden. En andere of ze er wel nog in kunnen.

 129. Ik sluit me volledig aan bij bovenstaande artikel. Beter kan het niet verwoord worden. Het zou goed zijn als er sancties staan op het niet halen van een bepaald percentage, net als bij de NS. Dat zou de betrouwbaarheid van het OV ten goede moeten komen.
  Wat ook nog een probleem is, is dat er heel veel uitval is door defecte bussen. En chauffeurs die de toegangscode van de remise niet hebben.

 130. Mijn dochter heeft nu twee dinsdagen tevergeefs op de 308 staan wachten. Er werd gemeld dat er een bus kwam maar na twee meldingen is ze naar huis gekomen. Ik heb haar met de auto gebracht terwijl Amsterdam niet op mijn route ligt als ik naar mijn werk ga. Het kost haar en mij veel extra tijd, naast OVkosten betaald door de overheid (student) en benzinekosten waar ik flink chagrijnig van ben. Hierbij komt het staan in een file op een plek waar ik niet heen zou hoeven. Ik word niet gecompenseerd door de EBS maar ook ik moet op tijd werken etc. en heb te maken met personeelstekorten. Excuses zijn niet genoeg.

 131. Het is te slecht voor woorden, mijn kinderen gaan naar school en sporten in Amsterdam, zowel ‘s ochtends,’ s middags als ‘s avonds vallen er steeds op laatste moment bussen uit, geen touw aan vast te knopen. Ze komen te laat op school en bij trainingen en een bus eerder nemen heeft geen zin want ook die vervalt vaak. Het zou enorm helpen als de dienstregelingen worden aangepast naar een lagere frequentie, maar met meer betrouwbaarheid. Wat EBS nu doet is echt dramatisch.

 132. Al ruim een jaar is het schering en inslag en helaas wordt het eerder erger dan beter.
  Continu vallen bussen uit en is het raden of je op tijd op je werkt komt, sinds kort werken ook de apps niet meer die de uitvallende bussen weergeven.Het is dus letterlijk op de gok naar je werk.de laatste dagen is het ongekend op de halte Jan Blankenbrug staan tientallen mensen te wachten in de spits. Die gaan voorlopig nergens heen, want bussen vallen uit, wat wel rijdt is te klein en vol en rijdt dus verder.in de hitte is het afzien, ook de airco werkt niet altijd en het wordt benauwd .Een jaar lang horen wij niets dan personeelstekort, ik heb het gevoel dat EBS dit niet alleen meer aan kan het is een vicieuze cirkel, met personeelstekort-> ontevreden reizigers -> ontevreden personeel .
  De gemeente Purmerend doet helaas ook erg weinig.

 133. Voorbeeld: dinsdag 12-9, rond 15:30 op de halte Churchilllaan. Matrixbord geeft aan nog 5 minuten. Dat verandert ineens naar ‘rit vervallen’. Omdat ik naar Station Noord moet, denk ik: “Dan maar de 376.” Ook die vervalt. Dus wachten en met de volgende 306 naar Ilpendam om over te stappen naar Noord. In Ilpendam vervallen vervolgens de 307 en de 308, maar gelukkig komt er daarna een 301. Erg frustrerend!

  Het is me ook al eens overkomen dat op een zondagmorgen achter elkaar 2x de 306 op halte Churchilllaan uitviel, waardoor er anderhalf uur geen bus kwam. Dan maar lopen naar halte Stadhuis waar vervolgens de 301 uitviel. Doorgelopen naar het Tramplein waar gelukkig wel de 305 ging, maar ik was wel een uur later op mijn afspraak.

 134. De bussen rijden of niet optijd of komen helemaal niet opdagen. Ilpendam dorp is een overstap halte maar de bussen richting Purmerend rijden vaak de halte voorbij als er een bus staat. Hierdoor rijdt de bus voor je neus weg.

 135. De verbinding is heel slecht. Je moet overstappen en lang wachten om van de ene wijk naar de andere te komen.

 136. Er is veel rit uitval. Op dit moment wordt er ook nogsteeds de zomervakantie dienstregeling gereden.
  Er is ook veel materiaal uitval. Deuren die niet werken (voornamelijk business bussen).

 137. Ik vind de dienstverlening van EBS onder de maat. Continue vallen er bussen uit. Met als gevolg te laat op mijn werk. Toppunt was afgelopen Dinsdag 15 September 45 min gewacht op een bus. Die vrijdag daarvoor op station Noord 4 bussen uitgevallen van 307 en 304 ook wederom een half uur wachten. Met als gevolg drukte op de perrons en volle bussen. Ook het matrieeel is erg slecht de bussen zijn opgereden airco’s doen het vaak niet dus dan erg warm in de bus. Ook de slechte communicatie op de borden is waardeloos. Staat dat de bus komt maar komt niet ook de ov app klopt niet. En daar betaal je dan nog een flinke prijs voor dan mag je ook verwachten dat je een goede service krijgt.

 138. Te vaak uitvallen van vooral de 304 en de 110 heeft altijd n oponthoud waardoor ik altijd de aansluiting mis met de trein

 139. Het regelmatig uitvallen van bijvoorbeeld 3 ritten achter elkaar van bus 307 en dan niet de 304 kunnen nemen als vervanging omdat die niet in de buurt stopt. De ritten zouden wat beter verdeeld kunnen worden bij gebrek aan chauffeurs. Zodat de pijn wat verdeeld wordt.

 140. Ik reis woon -werkverkeer al 30 jaar met het ov tussen Purmerend en Amsterdam (minimaal 3 dagen in de week). De dienstverlening is ronduit slecht. Bussen komen niet en in de informatievoorziening is vaak niet correct. Het holt echt achteruit.
  Ik mijd ebs bewust,werk thuis, pak de auto of probeer de trein te pakken.

 141. Waardeloos hoe vaak ritten uitvallen zonder melding in de app of op de borden. Hierdoor al diverse keren te laat op het werk gekomen. Door de week kan ik nog wel een bus missen, ik hou er rekening mee tegenwoordig, maar in het weekend gaan ze maar om het half uur. Zet gewoon op tijd in de app dat er uitval is. Vooral ‘s morgens vroeg!! Daarbij ook nog de kleine bussen en chauffeurs met haast die met een uitpuilende bus over de weg racen. Levensgevaarlijk.

 142. Als vaste woon-werkreiziger van de bus (veelal de 301 of 306) een herkenbaar geluid! En net als ieder jaar is september een drama. Maar het is nu extreem. Veel rituitval, en overvolle bussen voordat ze bij de laatste haltes in Purmerend zijn. En voorbij haltes rijden is dan nog de enige (enigszins) veilige oplossing. De situatie is dan in de bus eigenlijk al onhoudbaar. Sardientjes in een blik hebben meer ruimte.
  Het argument waar EBS ooit oa de aanbesteding mee won – met kleine bussen zeer frequent rijden – is helaas al lang niet meer passend. Sterker nog, de buscapaciteit groeit niet mee met het groeiend aantal inwoners van Purmerend. En met de woningbouw (waar veelal de hoogte in wordt gegaan met dus potentieel veel extra reizigers), neemt het probleem alleen maar verder toe.
  En ja, er moeten zeker meer chauffeurs bij en ja dit is een landelijke uitdaging. Maar de uitstroom door pensioen en hoge werkdruk zijn al jaren bekend. Als reiziger vraag ik me regelmatig af of EBS hun chauffeurs überhaupt wel koestert. De belasting met overwerk, gebroken roosters, ontevreden en/of agressieve reizigers komt op hun neer. En een oplossing lijkt heel ver weg.

 143. Zelf ook al een klacht ingediend bij EBS. Het voortdurend uitvallen van bussen in de spits is echt een probleem. Ik reis al jaren met de bus van Purmerend naar Amsterdam en terug. Jarenlang zonder problemen, goede stabiele verbinding en zelden vertraging of uitval. Eigenlijk vanaf de Corona periode zijn er aan de lopende band problemen. Vroeger checkte ik nooit 9292 voor actuele informatie maar nu check ik dit iedere ochtend maar dat wil niet zeggen dan de bus dan ook komt. Al diverse keren bij aankomst bij de bushalte staat er dat de bus uitvalt. De volgende komt dan een kwartier later waardoor ik aansluitingen mis in Amsterdam. Hierdoor kom ik nu regelmatig te laat op mijn werk wat ik echt verschrikkelijk vind. In de avondspits lijken de problemen nog wel groter. Met grote regelmaat staan we met velen bij de halte maar komt er geen bus. Vaak lijkt dit de 308 te betreffen maar ook andere lijnen naar purmerend gaan nu vaak niet. Als er dan uiteindelijk toch een bus komt dan zit deze overvol. Ik hoop dat EBS de problemen aanpakt en spoedig zorgt voor een betrouwbare dienstregeling. Ieder jaar stijgen de kosten voor het gebruik van het OV maar de onvrede wordt wel steeds groter.

 144. Er vallen te veel bussen uit waardoor ik mijn zoon nu meerdere malen moest ophalen op station noord. Niet heel erg maar niet netjes. Als je een aanbesteding krijgt maar je kan het miet waar maken lijkt het mij logisch om daar werk van te maken zowel vanuit EBS als de gemeente

 145. Het is echt vreselijk slecht geregeld. Op de borden staat er bijv. Dat er een bus komt en dan verdwijnt het ineens en moet je maar hopen dat de volgende wel komt. Afgelopen maandag stond de halte bij de Jan Blankenbrug vol met wachtende passagiers. Uiteindelijk maar naar het trein station gelopen om met de trein naar Amsterdam te gaan. Je kan echt niet meer vertrouwen op de bus om naar het werk te gaan en als de bus wel komt sta je helemaal ingeklemd. En dat voor zoveel geld. Ik woon al heel lang in Purmerend maar het is nog nooit zo slecht geweest.

 146. It’s really shitty service from EBS, busses canceled without prior information I am sorry to use such words but it is what it is
  Today from centraal station bus canceled and another bus came after half an hour where I have to wait and overcrowded bus.
  EBS needs to look into it atleast in working hours busses should not be canceled everyone wants to go for work on time and come back home but EBS is really an issue.

 147. Vandaag 14/9 18:19h wederom geen bus (308). Alle borden geven aan uitval van ritten. Alleen de 301 is enigszins stabiel. Eerstvolgende 308 komt door uitval van volgende ritten om 19:11. Een regelrechte wanprestatie is dit. Dit soort uitval duurt nu al geruime tijd. Wanneer stopt dit en gaat EBS leveren waarvoor ik betaal?

 148. Veel te vaak uitval van bus 307 En ook zonder vantevoren dit aangegeven te hebben. Vaak komt de 307 2 of 3 bussen achter elkaar niet opdagen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
12.9 ° C
13.9 °
11.1 °
73 %
2.6kmh
73 %
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.