13.5 C
Purmerend
vrijdag 17 mei 2024
HomeEdamLevensgevaarlijke 'choke-challenge' op Don Bosco College: school waarschuwt ouders

Levensgevaarlijke ‘choke-challenge’ op Don Bosco College: school waarschuwt ouders

Volendam – De directie van het Don Bosco College in Volendam waarschuwt ouders in een brief voor de gevaren van de ‘choke-challenge’, een levensgevaarlijk spel dat via social media platform TikTok onder scholieren populair is geworden. Bij dit spel knijpt het ene kind de keel van de ander dicht totdat deze (bijna) bewusteloos raakt.

Volgens de schoolleiding circuleren er op sociale media filmpjes waarin leerlingen van de Volendamse middelbare school hieraan meedoen. De ‘choke-challenge’ kan leiden tot ernstige hersenschade of zelfs de dood. De ‘choke challenge’ wordt ook wel de ‘black-out challenge’ genoemd.

Geschrokken

De schooldirectie is “ontzettend geschrokken” van de filmpjes en hoopt dat ouders hierover met hun kinderen in gesprek gaan. Tijdens de komende mentorlessen zal er op het Don Bosco College ook aandacht besteed worden aan de gevaren van de ‘choke-challenge’.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,918FansLike
2,550VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.5 ° C
14.4 °
12.8 °
94 %
0.5kmh
100 %
vr
17 °
za
20 °
zo
19 °
ma
15 °
di
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.