4.3 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
HomePurmerendSchrikbarend veel vrachtverkeer negeert gewichtsbeperking brug A7 bij Purmerend

Schrikbarend veel vrachtverkeer negeert gewichtsbeperking brug A7 bij Purmerend

Purmerend – Gisteren kondigde de politie al extra controles aan op vrachtverkeer bij de brug A7 vanwege de gewichtsbeperking van 25 ton voor vrachtauto’s.

Vanochtend werd er door de politie een grote controle gehouden. De politie geeft aan dat veel chauffeurs de gewichtsbeperking van 25 ton hebben genegeerd. In totaal zijn er dertig vrachtwagens op de bon geslingerd.

Een uitschieter vanochtend was een vrachtauto die maar liefst 96% te zwaar was. Het totale gewicht van de vrachtwagen kwam hiermee op iets meer dan 49 ton. Een bekeuring voor een dergelijk feit is circa 1200 euro. De politie geeft aan dat meerdere controles in de toekomst zullen volgen.

Gewichtsbeperking

De gewichtsbeperking is ingesteld omdat de brug verzwakt is. De brug in de A7 wordt de komende maanden versterkt met 50.000 gaten waar 15 kilometer aan staal wordt ingebracht.

Rijkswaterstaat gaf eerder aan dat indien de gewichtsbeperking massaal wordt genegeerd dat een volgende maatregel het instellen van een verdere gewichtsbeperking of een algeheel vrachtwagenverbod is.

Relevant artikel:



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,899FansLike
2,549VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
4.3 ° C
6 °
2.2 °
71 %
0.5kmh
38 %
di
9 °
wo
9 °
do
9 °
vr
11 °
za
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.