4.3 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
HomePurmerendTe veel te zware vrachtwagens op brug in A7 bij Purmerend

Te veel te zware vrachtwagens op brug in A7 bij Purmerend

Purmerend – Uit meetgegevens op de brug en handhaving door de politie blijkt dat er dagelijks te veel te zware vrachtwagens over de brug in de A7 bij Purmerend rijden. Dit ondanks dat er een gewichtsbeperking van 25 ton op de brug van kracht is. 

De gewichtsbeperking is ingesteld omdat de steunpunten van de brug niet sterk genoeg meer zijn om het gewicht van zwaar verkeer, zoals grote vrachtwagens, te dragen. De brug wordt daarom tot 1 september versterkt met wel 15 kilometer aan wapeningsstaal.

Sensoren

Voorafgaand aan de werkzaamheden zijn sensoren geplaatst die meten hoe zwaar het verkeer is dat over de brug rijdt. Uit de meetgegevens blijkt dat er dagelijks honderden te zware vrachtwagens over de brug rijden.

Handhaving en het uitdelen van bekeuringen door de politie en een oproep van TLN (Transport en Logistiek Nederland) aan al haar leden heeft tot op heden nog niet geleid tot het gewenste resultaat. 

Volgende maatregel

Indien de situatie op de brug, ondanks de oproep en de verstevigde handhaving door de politie, niet snel verbetert is een volgende maatregel het instellen van een verdere gewichtsbeperking of een algeheel vrachtwagenverbod.

Kopfoto: Rijkswaterstaat



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,899FansLike
2,549VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
4.3 ° C
6 °
2.2 °
71 %
0.5kmh
38 %
di
9 °
wo
9 °
do
9 °
vr
11 °
za
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.