18.9 C
Purmerend
vrijdag 10 mei 2024
Home112Hennepgerelateerde goederen aangetroffen in Purmerend tijdens integrale veiligheidscontrole

Hennepgerelateerde goederen aangetroffen in Purmerend tijdens integrale veiligheidscontrole

Purmerend – Tijdens een integrale veiligheidscontrole op dinsdag 16 april in de Van IJsendijkstraat in Purmerend zijn hennepgerelateerde goederen aangetroffen in één van de panden. De controle, een samenwerking tussen de gemeente Purmerend, politie, Omgevingsdienst IJmond, Liander en Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland, leverde ook milieuovertredingen op.

Naast een kweektent, koolstoffilter, droognetten en slakkenhuizen vonden de controleurs in één pand hennepgerelateerde goederen. De politie heeft deze in beslag genomen en doet nader onderzoek.

Milieuovertredingen geconstateerd

Naast de vondst van hennepgerelateerde goederen werden er ook milieuovertredingen geconstateerd. Zo ontbraken er lekbakken voor de opvang van olie en was de opslag van brandbare vloeistoffen niet in orde. De eigenaren of gebruikers van de panden kregen hierover advies. Ook hing een aantal blusmiddelen niet vrij toegankelijk, wat bij brand een probleem zou kunnen opleveren.

Samenwerking voor veiligheid

De integrale veiligheidscontroles vinden onaangekondigd plaats en richten zich op de naleving van wet- en regelgeving. Bedrijfsactiviteiten worden gecontroleerd op onder andere overeenstemming met het bestemmingsplan, naleving van de bouw- en milieuwetgeving, illegale bewoning, aanwezigheid van gestolen goederen, milieudelicten en drugsdelicten.

Met deze controle wil de gemeente Purmerend een duidelijk signaal afgeven dat ondermijnende activiteiten niet worden getolereerd. “Ook voor ondernemers die zich wel aan de regels houden is het belangrijk dat er actief op naleving wordt gecontroleerd.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,909FansLike
2,550VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.9 ° C
21.8 °
16.1 °
68 %
1.8kmh
100 %
vr
19 °
za
20 °
zo
22 °
ma
20 °
di
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.