13.5 C
Purmerend
zondag 14 april 2024
Home112Gewapende overval op klanten souvenierbedrijf in Edam

Gewapende overval op klanten souvenierbedrijf in Edam

Edam – Twee klanten van Matix Souvenirs zijn donderdagmiddag het slachtoffer geworden van een gewapende overval op het industrieterrein van Edam. Ze werden onder schot gehouden door een man die de net aangeschafte dozen opeiste.

Volgens Dick de Boer, de eigenaar van het souvenirbedrijf, kwam er een auto met drie inzittenden aanrijden toen zijn klanten hun auto aan het inladen waren.

Een van de inzittenden stapte uit en bedreigde de klanten met een vuurwapen. Hij dwong hen om twee dozen met tasjes bedrukt met het woord ‘Holland’ af te staan. De tasjes hadden een totale waarde van nog geen 200 euro. “Die dozen hebben ze inmiddels waarschijnlijk weer weggegooid,” zegt De Boer in een verklaring op Facebook.

De overvaller stapte weer in de auto en reed samen met zijn handlangers weg. Er werd geen schot gelost. De klanten belden zelf de politie, die het incident uiterst serieus nam vanwege het gebruik van een vuurwapen. De politie is een onderzoek gestart naar de daders en roept getuigen op zich te melden.

Geschokt

De Boer is geschokt door het incident en maakt zich vooral zorgen om zijn klanten, die wat ouder waren. “Voor ons is dit met een sisser afgelopen maar voor die klanten zit de schrik er uiteraard goed in. Ik hoop dat ze snel van deze nare ervaring kunnen herstellen.

Update:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,871FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.5 ° C
15.7 °
11.1 °
58 %
5.4kmh
100 %
zo
13 °
ma
8 °
di
9 °
wo
9 °
do
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.